nie wierze w zamach, za to widzę karygodne niedbalstwo po obu stronach
M napisał/a:
skrajną głupotę rządu - przeczytaj sobie komentarz min. Klicha - ten gość już wie co go czeka, właśnie sobie to uświadomił po raporcie. Reszta udaje głupich.
Poproszę o rozwinięcieM - Nie 16 Sty, 2011
kosmita napisał/a:
Poproszę o rozwinięcie
Wywiad z ministrem MON
http://www.wprost.pl/ar/2...romitowala-MAK/
Zauważ zmianę o 180stopni opinii o MAK i o śledztwie.
Przez 9 miesięcy Klich dawał sobie uciąć rękę za słuszność działań, jakość śledztwa i resztę zaniedbań.
On wie że musi się ratować z tej opresji bo za całokształt roli MON w tym bałaganie poczynając od przygotowania lotu aż do raportu MAK - urwą mu jaja i na 100% będzie miał kryminał.PiTT - Nie 16 Sty, 2011 widziałem symulację lotu i ewidentnie widać, że w miejscu gdzie powinni zacząć odchodzić nadal obniżali lot
poruszona była kwestia 3 wysokościomierzy, bodajże atmosferyczny, mechaniczny i jeszcze jakiś
po przekroczeniu krytycznej wysokości każdy pokazywał inną wartość
pytanie czy możliwe jest aby załoga nie czytała wysokości z prawidłowego... raczej niedopuszczalneM - Nie 16 Sty, 2011 Mnie zastanawia przyczyna wlasnie dalszego opadania po komendzie 22 sekundy przed katastrofą, najgorszą rzeczą byłoby gdyby załoga złamała dyscyplinę pomimo komendy.dzik - Nie 16 Sty, 2011 Opadali bo samolot z takimi silnikami potrzebuje sporo czasu na zwiekszenie ciagu, szczegolnie ze opadali za szybko.
Po ch*uj oni probowali ladowac?
Rozstrzasanie problemu dlaczego sie rozjeb**li mnie mniej interesuje, jak ktos sie zabije zapier* 250 w miescie to jest malo istotne ze zabil sie z powodu emeryta ktory wyjechal z podporzadkowanej, trzeba bylo nie zapierd*lac.
Osoby decyzyjne sa winne narazenia zycia ludzi, nikt mi nie wmowi ze warunki byly wzorcowe albo chociaz do nich zblizone, jak istnieje jakiekolwiek podwyzszone ryzyko powinni odpuscic a w tym przypadku ryzyko bylo duze.
Warto poczytac wywiad z pilotem, oczywiscie pewnie GW go przeedytowala
Mnie zastanawia przyczyna wlasnie dalszego opadania po komendzie 22 sekundy przed katastrofą, najgorszą rzeczą byłoby gdyby załoga złamała dyscyplinę pomimo komendy.
To samo mnie zastanawia, skoro komenda padła to co dalej z działaniami.
dzik napisał/a:
Opadali bo samolot z takimi silnikami potrzebuje sporo czasu na zwiekszenie ciagu, szczegolnie ze opadali za szybko.
Dziku ja sie w sumie nie znam (pewnie Gaugan moglby odpowiedziec precyzyjnie na takie pytanie mimo ze nie ma doswiadczenia na TU154), ale jezeli nawet spadali za szybko i trzeba bylo czasu na napedzenie silnikow. To dlaczego na wszystkich przyrzadach nie widac zadnej "akcji" pilota. Nie widac zwiekszonego ciagu, ani nie widac zeby probowal wyciagac w gore ?? Co wiecej, przez te 22 sekudny jezeli by spadali mimo ze probuja wyciagnac to mysle ze pilot cos by powiedzial (nie wiem, typu koorwa nie damy rady, albo dawaj dawaj itd....), wykrzyczal.Marek23 - Nie 16 Sty, 2011 Pytanie do Dzika. Lot był wojskowy czy cywilny? Bez pierdo.lenia, ze pół na pól. Jaki był?CHRZANEK - Nie 16 Sty, 2011
Marek23 napisał/a:
Lot był wojskowy czy cywilny?
To ciekawa kwestia.
Lot nie był "rozkladowy"
Samolot wojskowy
Obsługa wojskowa
Większość pasażerów cywilna
Ja nie wiem, ale Dzik pewnie tak.GeKo - Pon 17 Sty, 2011 Jak dla mnie to był lot Państwowy.Yarko - Pon 17 Sty, 2011 był to lot wojskowyM - Pon 17 Sty, 2011 Nawet na okęciu w kontroli lotów ten lot miał statuś wojskowy.
Na konferencji prasowej wyszło że premier kłamał o tym że zgodziliśmy się na konwencję chicagowską bo rosjanie sami podjęli taką decyzję nie pytając nas o zdanie. Konwencja chicagowska jest stosowana wyłącznie do lotów cywilnych. Stąd taka przepychanka w mediach czy to cywilny czy wojskowy. Rosjanie wybrali sobie chicagowska bo jest dla nich bardzo wygodna. Zastanawiam się tylko kiedy obecni decydenci staną przed trybunałem stanu, w przyszłej kadencji, w następnej czy tak jak komunistyczni zbrodniarze starość spędzą w ciepłych kapciach na sowitej emeryturze.M - Pon 17 Sty, 2011 http://media.wp.pl/kat,10...ml?ticaid=1b9dc
Dziękuję, do widzenia .bizon - Pon 17 Sty, 2011 jestem ciekaw tylko, kto klamie, ale tego sie nigdy nie dowiem M - Pon 17 Sty, 2011 Hmm spójrzmy jak wyglądała współpraca z Rosjanami w ciągu ostatnich dwóch stuleci...
Okupacja sowiecka 45-89rok, 40 rok katyń, 17 wrzesień 39rok zbrojna agresja na IIRP, 1920 wojna z bolszewickim bydłem, 123 lata zaborów