To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wakacje - Chorwacja

ŁukaszS3 - Śro 27 Sie, 2014

Co kto woli ja np nie wyobrażam sobie urlopu takiego że miałbym bite 2 tyg lampy bo bym umarł. W tym roku jest dla mnie w sam raz... Dzisiaj np jest u mnie pochmurno ale 25 stopni i można odpocząć od upałów.
leszq - Śro 27 Sie, 2014

Marek, jest jeszcze Istria, czyli północna część wybrzeża chorwackiego. Okolice Rovinj'a są mega (a sam Rovinj jest uznawany za Saint Tropez Chorwacji ;D ). No i można sobie zorganizować wypad do Wenecji promem/autem.

Musiałbyś tylko dopytać fanatyków Chorwacji, jak wygląda sytuacja z pogodą w tym okresie czasu (cro.pl).

Pirania - Śro 27 Sie, 2014

to co M poleca jest fajną miejscówką, na Campingu jest wszystko (takie małe miasteczko) plaża fajna, a widok z góry mega, ale raczej z tego co pamiętam to głównie rodziny i spokój ;-)
M - Śro 27 Sie, 2014

Tak, zdecydowanie masz rację. Jak dwójka jedzie się wyszaleć po nocach to w simuni tego nie znajdzie. Ale jak odpocząć aktywnie lub pasywnie to jak najbardziej. Cisza spokój, piękne widoki i otoczenie.
Pirania - Śro 27 Sie, 2014

Rovinj

ale na jakaś sensowna plażę to tam nie dotarliśmy..

leszq - Śro 27 Sie, 2014

Dawno dawno temu w latach 90', jeździli z familią na ten kemping:

http://www.campingrovinjv...s/polari_rovinj

Pewnie jest tego sporo więcej na Istrii, liczę że może za rok tam wrócę, bo w tym roku Sri Lanka xD

Marek23 - Śro 27 Sie, 2014

Ok, dużo pożytecznego info... muszę przejrzeć. Ale dzięki wielkie. Będę sprawdzał pogodę na bieżąco. Być może będę miał 2 miejsca na wyjazd, jakby jakaś zamożna para premium chciała jechać :rotfl:

PS. Dla eMa... Jadę A200 cdi w pakiecie amg, więc mam swoje 5 minut na tym wyjeździe. Potem wracam w szeregi szaraków.

M - Śro 27 Sie, 2014

Marek23 napisał/a:
PS. Dla eMa... Jadę A200 cdi w pakiecie amg, więc mam swoje 5 minut na tym wyjeździe. Potem wracam w szeregi szaraków.

Pochwal się czasem przejazdu, aż sam jestem ciekaw.

Marek23 - Śro 27 Sie, 2014

Żona nie pozwala iść za grubo,więc chilluje niestety.
Niemy - Śro 27 Sie, 2014

ŁukaszS3 napisał/a:
Niemy wpadaj koniecznie, jesteśmy standardowo na wyspie murter jakieś 60km od zadaru

my jesteśmy w Bibinje

to trzeba coś ustalić, wsiadaj w łódkę i przypłyń po nas :jupi:

was79 - Sob 13 Wrz, 2014

http://wiadomosci.onet.pl...iszczenia/hym7g
:/

ŁukaszS3 - Sob 13 Wrz, 2014

Dzwonił mi znajomy właśnie... Ja w jedną noc też miałem taki hardcor że byłem pewny że łódkę rano będziemy wyciągać z dna, deszcz to był pikuś najgorszy był wiatr :/ kto miał łodkę ciaśniej przywiązaną to była rozyebana...
Siadly - Pon 20 Lip, 2015

Wakacyjny czas ;D

Wszyscy straszą tą drogą Chorwacją, mimo to chciałem 4ty raz jechać do Splitu, ale okazało się, że domek zarezerwowany w tym terminie. Do głowy przyszła mi w takim razie Czarnogóra (w planach i tak był wypad do Dubrovnika). Był ktoś? Jaki rejon tam w ogóle wybrać? Podstawą dobra plaża.

Alexxx - Pon 20 Lip, 2015

Siadly napisał/a:
Wakacyjny czas ;D

Wszyscy straszą tą drogą Chorwacją, mimo to chciałem 4ty raz jechać do Splitu, ale okazało się, że domek zarezerwowany w tym terminie. Do głowy przyszła mi w takim razie Czarnogóra (w planach i tak był wypad do Dubrovnika). Był ktoś? Jaki rejon tam w ogóle wybrać? Podstawą dobra plaża.

W Czarnogórze na wybrzeżu przygotuj się na tłok jak w tokijskim metrze :) Byłem w Ulcinj i gdzieś tam nad wodą jeszcze ale tylko pół dnia bo jednak południe Cro lepsze.

Teraz jest autostrada do samego południa Chorwacji, więc droga super akurat.

W okolicach Dubrovnika jest pełno pięknych zatoczek gdzie w małych miasteczkach możesz nawet na pałę znaleźć miejsce.

anjas - Pon 20 Lip, 2015

Alexxx napisał/a:
w małych miasteczkach możesz nawet na pałę znaleźć miejsce

Fajna opcja. Robią gdzieś w zacisznej uliczce?