To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

M - Pią 26 Kwi, 2013

anjas napisał/a:
M napisał/a:
Ruszy się jak pogonimy złodziei i przekrętów z rządu i ktoś w końcu skruszy post ubecką sitwę.

znając naszą mentalność zawsze ludzie z rządu będą postrzegani przez wielu jak złodzieje, niezależnie od tego co zrobią.

Albo nigdy nie znajdzie się taki który nie ulegnie uderzeniu władzy do głowy.
Teraz najbardziej się boje powrotu Kaczora do władzy i trwania dalej tego chujowego status quo w naszym kraju.

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

kurcze tak się zastanawiam, co to będzie jak pomrą te wszystkie ubeki :) Czy prawa strona nadal będzie obwiniać za wszystko tych ubeków czy znajdzie sobie nowych postubeków-np ich dzieci...chyba zawsze musi być jakaś sitwa i wcielone zło. Kiedyś była to masoneria...ale to stare czasy, teraz niemodne :)
was79 - Pią 26 Kwi, 2013

Oj widać, nie czytasz niezależnej.
To już się dzieje i krąży lista dzieci ubeków i innych z MO (na przykład Olejnik) hasłem przewodni: wynieśli zgniliznę z domu, to co po nich się spodziewać.

M - Pią 26 Kwi, 2013

Akurat świetny przykład podałeś - Monika Olejnik, wystarczy prześledzić jej karierę.
Jeden wielki czerwony syf.

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

ale czy pochodzenie czyni ją kiepskim publicystą-dziennikarzem ?
kamil - Pią 26 Kwi, 2013

Mój drugi dziadek był komendantem MO a później Policji :) Mój drugi teść był naście lat ochroniarzem byłych premierów, więc muszę sprawdzić listę - może na niej się znajduje. Dzięki tym koneksjom zrobiłem oszałamiającą karierę i mam dużo kasy i udziałów w dziwnych spółkach :rotfl:
M - Pią 26 Kwi, 2013

kamil napisał/a:
ale czy pochodzenie czyni ją kiepskim publicystą-dziennikarzem ?

Myślę że droga jej kariery pokazuje że można być beznadziejnym dziennikarzyną w IIIRp a mimo to być pchanym w najlpeszy czas antenowy. Korzenie olejnikowej to Urban i jego środowisko - przypominam że ta czerwona świnia była głową propagandy w PRL.

M - Pią 26 Kwi, 2013

kamil napisał/a:
Mój drugi dziadek był komendantem MO a później Policji :) muszę sprawdzić listę - może na niej się znajduje. Dzięki tym koneksjom zrobiłem oszałamiającą karierę i mam dużo kasy i udziałów w dziwnych spółkach :rotfl:

a mój wujek był UBowcem i co z tego, nie o to w tym chodzi, ale rozumiem- trzeba wyśmiać.

Młody Papież - Pią 26 Kwi, 2013

Cytat:
M napisał/a:
beznadziejnym dziennikarzyną
M napisał/a:
czerwona świnia

o_O
xD

anjas - Pią 26 Kwi, 2013

M napisał/a:
a mój wujek był UBowcem i co z tego

gdybyś zrobił oszałamiającą karierę to pewnie ktoś by Ci to wyciągnął.

M - Pią 26 Kwi, 2013

Młody Papież napisał/a:
Cytat:
M napisał/a:
beznadziejnym dziennikarzyną
M napisał/a:
czerwona świnia

o_O
xD

Przyjdź na Powązki i zobacz jak młodzi archeolodzy wykopują szczątki opozycjonistów na "Łączce" to może przestaniesz robić wielkie oczy.

http://www.zolnierzewykleci.pl/?tag=laczka

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

tak eM bo to już smieszne jest...Jasne, że tak było i ludzie władzy korzystali z takich koneksji. Tak jest wszędzie i zawsze. Co nieznaczy, że każdy jest złym człowiekiem w niewłaściwym miejscu.

Myślę, ze więcej jest osób, które za komuny miały jakieś tam prywatne firemki i dzięki układzikom podorabiali się za czasów komuny, a po upadku systemu byli pierwszymi skrzypcami prawicy co pod mur chciała stawiać i rozliczać :) To mnie bawi :)

Bart - Pią 26 Kwi, 2013

jajebe :rotfl:
Anonymous - Pią 26 Kwi, 2013

Bart napisał/a:
jajebe :rotfl:

To się umyj ;D

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

Maciek, ile lat musi upłynąć żeby zająć się teraźniejszością i przyszłością ?
Naprawdę martyrologia jest najważniejsza teraz ? Wszyscy już wiedzą ile zła działo się od 1939 do 1989. Czego jeszcze oczekujesz ? muru, rozstrzelania dziadków, co brali w tym udział. To uspokoi Twoją i innych dusze ?
Prawdy ? No jest potwierdzona. Tak to prawda była i co dalej ?