Nie ten silnik jest elastyczny, który lepiej przyspiesza przy niskich prędkościach obrotowych, ale ten, który umożliwia sprawne przyspieszenie w jak największym zakresie prędkości obrotowych.
aczkolwiek z tym bym się zgodził martin.h - Czw 07 Sty, 2010
p106rallye napisał/a:
martin.h napisał/a:
Panowie ze Śląska i Zagłębia. Muszę zregenerować 2 półosie do Kangoo dCi, gdzie mogę to zrobić dobrze? Cena jest mniej ważna, ale fajnie jakbym się zmieścił w tysiaku.
Katowice Żwirki i Wigury rok gwarancji coś koło 180-200zł za sztukę. Może w kangoo się to sprawdzi - w rejlaku się nie sprawdzało. Kup nowe lepiej.
GeKo napisał/a:
W clio się sprawdza obecnie 220zł w AXie też dawało radę.
Dzięki Panowie, w ASO chcą za nową sztukę ponad 1k zł Jaco - Czw 07 Sty, 2010 [quote="martin.h]
Dzięki Panowie, w ASO chcą za nową sztukę ponad 1k zł [/quote]
Panowie a ASO mają ogólnie dziwne ceny... KonradMK - Czw 07 Sty, 2010
GeKo napisał/a:
grifin010, Proponuje się zainteroswać trochę kulturą, to Danchall taniec z Jamajki i tam to troche inaczej odbierają
nazwali po amerykańsku murzyńskie wygibasy naśladujące parzenie i już mam z tego powodu chylić czoła przed kulturą? daj spokój...GeKo - Czw 07 Sty, 2010 Nikt Ci nie każe tego naśladować czy uczyć własne dzieci, ale to ich taniec, Oni to pewnie traktują jako coś normalnego i ich to nie gorszy.michool_vt - Czw 07 Sty, 2010 M - Czw 07 Sty, 2010 No tak Geko ale to jest relatywizm,
jak zdanie
"Dla tych dzikich plemion zjadanie swoich wspolplemiencow jest normalne i zwyczajne, maja to zakorzenione w kulturze".
To ze dla nich to moze nic dziwnego nie znaczy ze nie moge tego oceniac z wlasnej perspektywy.KonradMK - Czw 07 Sty, 2010 naśladowanie ładowania w dupę nie nazwałbym kulturą, chyba że w jakimś abstrakcyjnym znaczeniu.GeKo - Czw 07 Sty, 2010 eM, Jasne że możesz to oceniać z własnej perspektywy ale to nadal ich tradycja, kultura.M - Czw 07 Sty, 2010
GeKo napisał/a:
eM, Jasne że możesz to oceniać z własnej perspektywy ale to nadal ich tradycja, kultura.
no tak ale moge nazwac ich w zwiazku z tym prymitywami oceniajac ich kulturę
"prymitywna kultura"
kultura moze byc taka i owaka,
jedni słuchają Chopina inni wróżą z trzewii swiezo zabitej kozy.martin.h - Czw 07 Sty, 2010 Dancehall to kultura, to nie tylko taniec ale i muzyka, sposób życia itp. Kto tego nie skuma ten uważa to za idiotyzm.
A swoją drogą grifin myślałem, że jesteś trochę mądrzejszy.Bart - Czw 07 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
A swoją drogą grifin myślałem, że jesteś trochę mądrzejszy.
KonradMK - Czw 07 Sty, 2010 Ja nie uważam tego za idiotyzm, tylko za prymitywną formę sztuki która swoje korzenie wzięła z ładowania w afrykańską dupę, nie ma w tym nic złego poza tym, że w dzisiejszych czasach ładowanie w dupę jest zarezerwowane dla pełnoletnich obywateli i pokazywanie tego w oderwaniu od pierwotnego środowiska (jamajska wioska, czarni ludzie ubrani w liście i skóry zwierząt) to wyłącznie czysty hedonizm płynący z przyjemności jaką daje ładowanie w dupę.GeKo - Czw 07 Sty, 2010
eM napisał/a:
no tak ale moge nazwac ich w zwiazku z tym prymitywami oceniajac ich kulturę
"prymitywna kultura"
Ok możecie to nazywać prymitywną kulturą, ale równie dobrze modlących się katolików też można nazwać prymitywnymi w końcu modlą się blisko 2000 lat w świątyniach.
Jedno i drugie przetrwało w swojej formie ileś czasu i jest kulturą.Anonymous - Czw 07 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
A swoją drogą grifin myślałem, że jesteś trochę mądrzejszy.