HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
siema - Wto 21 Lut, 2012 M, a jak tam inne eliminacje pucharu HH.org? M - Wto 21 Lut, 2012
siema napisał/a:
M, a jak tam inne eliminacje pucharu HH.org?
Bonczek ma dać znać co z terminem lipcowym na Kielce,
ułęż zakładam że za 300zł to możemy się podpiąć pod dowolny termin więc za bardzo się tym nie martwię jeśli w ogole będą chętni.
W międzyczasie potwierdzę info o pełnej pętli asfaltowej na słomczynie kubas - Wto 21 Lut, 2012 Ja do końca kwietnia otwieram tor w Bydgoszczy im. Kubasa także tego kosmita - Wto 21 Lut, 2012
M napisał/a:
W międzyczasie potwierdzę info o pełnej pętli asfaltowej na słomczynie
jakieś zmiany tam zaszły, że jest pętla asfaltowa ?Gaydek - Wto 21 Lut, 2012
kubas napisał/a:
Ja do końca kwietnia otwieram tor w Bydgoszczy im. Kubasa także tego
im. Kubasa i Pjumy chyba Greg - Wto 21 Lut, 2012 IMO mniej ludzi = lepiej. W sensie oby nie ponad 30. Byłam na jakichś trackdayach na TP (ale dawno i nie jako kierowca) i zawsze był bałagan jak było dużo aut. I tak jest wszędzie Gaydek - Wto 21 Lut, 2012 30 to maks. Więcej nie będzie.Bonczek - Wto 21 Lut, 2012 My przypominamy się co jakiś czas AKK z naszym terminem i czekamy aż Panowie się ogarną siema - Wto 21 Lut, 2012
M napisał/a:
W międzyczasie potwierdzę info o pełnej pętli asfaltowej na słomczynie
O!? Napisz coś więcej.M - Wto 21 Lut, 2012 Dostałem takie info, ale ja tego nie mogę potwierdzić - może Chrzanek by coś więcej wiedział?
Ja bym był bardzo szczęśliwy jak by to była prawda w perspektywie niedługiego czasu.CHRZANEK - Wto 21 Lut, 2012 Witam i czytam i odpowiadam.
W zarządzie Automobilkubu Rzemieślnik zaszły zmiany.
Krótko mówiąc Prezesem został młody człowiek z wyścigów któremu się coś chce - i bardzo dobrze.
Co do rozbudowy toru, to od dawna się przebąkiwało o propozycji rozbudowy toru aby możliwe było wykorzystanie w aktualnym wariancie, oraz w wariancie 100% utwardzonym (niekoniecznie asfaltowym - możliwe że będzie to beton). Problemów jest kilka:
-kasa (to to wiadomo, jak wszedzie)
-homologacja toru (każda przebudowa wymaga zaktualizowania homologacji toru) która wymaga żeby były spełnione odpowiednie szerokosci, promienie zakretów, wielkości spowalniaczy żwirowych, czy odpowiednie bariery.
Ponieważ dotychczas tor słomczyn spełniał wymogi zeby mogły się na nim odbywać zawody rangi MERC to naturalne jest że nikt nie wprowadzi zmian na "łapu capu"
Reasumując : jest to prawda ale niestety nie umiem odpowiedzieć kiedy zacznie być to realizowane.
Sam czekam z niecierpliwością...kamil - Wto 21 Lut, 2012 aż młody Prezes się zestarzeje ...Gaydek - Wto 21 Lut, 2012 Będzie Evo EmerytRs2 - Wto 21 Lut, 2012 bedzie lotus Jakarti - Śro 22 Lut, 2012 bedzie łorn jak sie nie uspokoicie