To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

PiTT - Pią 26 Kwi, 2013

jajco koorwa! weź się do roboty!

:rotfl:

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

ubecka koorwo, rozliczę twoją starą :rotfl:
M - Pią 26 Kwi, 2013

Kamilu, zapewne uważasz że w magdalence a potem przy okrągłym komuchy powiedzieli "Przekazujemy całą władzę, bardzo przepraszamy, możecie teraz budować nową wolną polskę" :lol2:

Tak jak napisałem - znakiem dobrych czasów będzie gdy w mediach Jaruzelski i reszta zostaną publicznie określeni jako komunistyczni zbrodniarze

Zamiast tego mamy:

http://natemat.pl/57495,k...zaproszenie-sld
http://natemat.pl/42797,s...a-jaruzelskiego
http://natemat.pl/42667,d...-niz-jaruzelski

Albo jeszcze słynny wywiad z Jaruzelskim w wyborczej w rocznice stanu wojennego.

Reasumując - na betonie nie wyrosną Ci róże...

kamil - Pią 26 Kwi, 2013

a jaką masz polskę ? wolna, pod zaborami ?

Oczywiście, ze okrągły stół nie był idealny, ale raczej trzeba go traktowac w kategoriach - intencji do rozmowy o Polsce w nowych realiach.

A czego się spodziewasz, ze lewica uzna Jaruzelskiego jako zło wcielone ?

Znakiem dobrych czasów będzie jak partie polityczne zaczną rozmawiać o przyszłości kraju i ludzi, a nie będą wikłać się w odmętach przeszłości, która i tak niczego nie zmieni.

M - Pią 26 Kwi, 2013

kamil napisał/a:
a jaką masz polskę ? wolna, pod zaborami ?

Mam wrażenie że jesteśmy teraz kolonią zachodu - ceny jak tam ale zarobki jak dla parobka.

kamil napisał/a:
Oczywiście, ze okrągły stół nie był idealny, ale raczej trzeba go traktowac w kategoriach - intencji do rozmowy o Polsce w nowych realiach.

Naprawdę w to wierzysz?

kamil napisał/a:
A czego się spodziewasz, ze lewica uzna Jaruzelskiego jako zło wcielone ?
Tak bo takim złem jest i był - polecam dokument "Towarzysz Generał" - wydawało mi się że sporo wiem ale jak to obejrzałem zrobiłem oczy jak 5 złotych z powodu tego jaka to czerwona szmata była

kamil napisał/a:
Znakiem dobrych czasów będzie jak partie polityczne zaczną rozmawiać o przyszłości kraju i ludzi, a nie będą wikłać się w odmętach przeszłości, która i tak niczego nie zmieni.

Dla mnie znakiem czasów będzie jak zaczniemy się rozwijać tak dynamicznie jak przystało na 40 milionowy kraj ze wszelkimi zasobami i czynnikami potrzebnymi żeby wystrzelić gospodarczo a nie być w ciągłej stagnacji.

PiTT - Pią 26 Kwi, 2013

:rotfl:

Anonymous - Pią 26 Kwi, 2013

M napisał/a:
Dla mnie znakiem czasów będzie jak zaczniemy się rozwijać tak dynamicznie jak przystało na 40 milionowy kraj ze wszelkimi zasobami i czynnikami potrzebnymi żeby wystrzelić gospodarczo a nie być w ciągłej stagnacji.

Jesteś w stanie to załatwić w miarę możliwości szybko , bo jakieś kurcze mieszkanko bym sobie kupił , ale najpierw stała prace ogarną . Dodam tylko że mogę na Ciebie głosować

M - Pią 26 Kwi, 2013

:lol2:
M - Pią 26 Kwi, 2013

Czesio napisał/a:
M napisał/a:

Jesteś w stanie to załatwić w miarę możliwości szybko , bo jakieś kurcze mieszkanko bym sobie kupił , ale najpierw stała prace ogarną . Dodam tylko że mogę na Ciebie głosować

Czesiu, to jest właśnie problem 2/3 polaków, myślą że ktoś im coś może załatwić podczas gdy wszystko jest w ich rękach.

http://spoleczenstwo.news...102567,1,1.html

Anonymous - Pią 26 Kwi, 2013

M napisał/a:
Czesio napisał/a:
M napisał/a:

Czesiu, to jest właśnie problem 2/3 polaków, myślą że ktoś im coś może załatwić podczas gdy wszystko jest w ich rękach.

http://spoleczenstwo.news...102567,1,1.html

Ale ja nie oczekuje tego co 2/3 Polaków . Ja chcę żeby w tym kraju się po prostu kręciło , i żeby to "kręcenie " przynosiło jakiś dochód. Sam siebie uważam za osobę przedsiębiorczą i nie oczekuje tego ze ktoś mi da. jednak w obecnych czasach konsumpcja życia jest tak droga zę nie widzę szans na poprawę chyba ze będzie bum i jebud.

PiTT - Pią 26 Kwi, 2013

Czesio, ogarniesz?
http://www.adexon.pl/junior-traffic-manager

GeKo - Pią 26 Kwi, 2013

kamil napisał/a:
yślę, ze więcej jest osób, które za komuny miały jakieś tam prywatne firemki i dzięki układzikom podorabiali się za czasów komuny, a po upadku systemu byli pierwszymi skrzypcami prawicy co pod mur chciała stawiać i rozliczać To mnie bawi

Zwłaszcza Gudzowaty i paru innych z pierwszej setki :rotfl: Tylko od prawicy to on się daleko trzymał.

M - Pią 26 Kwi, 2013

Kulczyk, Solorz, Niemczycki - sama prawica, bez kontaktów ze służbami :lol2:
GeKo - Pią 26 Kwi, 2013

To jeszcze ten Walter. Przyznasz jednak M że wielkie biznesy bez polityki nie są w stanie egzystować i na odwrót, a tyczy się to całego świata.
Bo Gudzowaty to działał w Izbie handlu miedzynarodowego PRLu przez lata wyrabiając kontakty.

martin.h - Pią 26 Kwi, 2013

Czesio napisał/a:
Nie wiem jak w waszych branżach ale w mojej (budownictwo drogowe ) od pary lat wstecz głośno było mówione o tym ze 2013 będzie cholernie kiepski . I sprawdza się to w 100% WIELU MOICH ZNAJOMYCH SIEDZI NA BEZROBOCIU PONIEWAŻ w cieżko jest dostać jakąkolwiek pracę w tej brenży. Trzeba mieć nadzieję ze w końcu się to wszystko ruszy

U mnie na przełomie roku poleciało z firmy kilkanaście osób, już tego zliczyć się nie da. Każdy oszczędza co zawsze odbija się na zwykłym pracowniku.

Całe szczęście, że mają znieść cło na towary z Japoni, a co za tym idzie powinno być ciut lepiej ;)