To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

M - Pon 17 Sty, 2011

Stf napisał/a:
M napisał/a:
Ja oceniam to co jest, od obarczania winą są prokuratorzy.

słucham, powiedz co jest? konkretnie - w zakresie ich bezpośredniego wpływu na katastrofę:

1.
2.
3.
4.
...

Gdzie ja napisałem że to wina rosjan? A?

pcs - Pon 17 Sty, 2011

http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html

sa i kolejne slowa, niesamowite jak to naszym fachowcom szybko idzie

nikt mi nie wytlumaczy, ze ten samolot z tym towarem w takich warunkach mial prawo znalezc sie na nieznanym terenie 100 metrow nad ziemia i jeszcze probowac ladowac na podstawie wskazowek radzieckiego, wojskowego kontrolera ...

jak ktos nie znajdzie jakichs dowodow ze samolot rozwalila bomba albo sie zepsul to chocby ruscy sami zrobili mgle, poprzestawiali radiolatarnie i zle naprowadzali to odpowiedzialnosc lezy wylacznie na niedoszkolonej zalodze i wszelkim mecenasom, ktorzy sie wtracali do ich pracy od startu wlacznie (potwierdzono, ze pilot najpierw stratu odmowil bo nie mial wymagananych prognoz pogody i tych prognoz nie dostal a jednak wystartowal).

dzik - Wto 18 Sty, 2011

Dziwi mnie dzielenie wlosa na czworo i analiza kazdej sekundy, lot powinien byc na tyle bezpieczny by sekundy nie decydowaly o zyciu ludzi.
Marek23 - Wto 18 Sty, 2011

dzik napisał/a:
Dziwi mnie dzielenie wlosa na czworo i analiza kazdej sekundy, lot powinien byc na tyle bezpieczny by sekundy nie decydowaly o zyciu ludzi.

Kurde Dzik, Ty to masz łeb! Zgadzam się. Po co to wszystko, przecież od razu można było takie oświadczenie wydać i oszczędziłoby to czasu, pieniędzy i tym podobnych.

Idąc dalej tym tropem, ile to zwykłych wypadków i śledztw z nimi związanych można by właśnie taką Dzikową puentą zakończyć xD

Dzik na serio pozamiatał. Nowoczesny europejczyk ponad podziałami i nie oglądający się za siebie... Po prostu mój faworyt. Będę sobie tu czytał co Stefek i Dzik wypisują, bo nic tylko się od takich medrców uczyć.

Bonczek - Wto 18 Sty, 2011

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Marek23 lubię te Twoje podsumowania
pcs - Wto 18 Sty, 2011

oto wieza kontroli lotow w Smolensku (powinna byc na okladce polskiej wersji raportu :) ) , piloci chyba ja widzieli wczesniej i mieli swiadomosc, ze nie ma co na pomoc liczyc ...

http://wiadomosci.onet.pl...ortaz-duzy.html

M - Wto 18 Sty, 2011

pcs napisał/a:
nikt mi nie wytlumaczy, ze ten samolot z tym towarem w takich warunkach mial prawo znalezc sie na nieznanym terenie 100 metrow nad ziemia i jeszcze probowac ladowac na podstawie wskazowek radzieckiego, wojskowego kontrolera ...

Zgadzam się tobą Paweł w 200%, ten samolot nie miał prawa wystartować ze względu chociażby na skład pasażerów czyli zwierzchnik sił zbrojnych + generałowie.
Za wypuszczenie takiego samolotu z PL winę ponoszą odpowiednie służby.

bizon - Wto 18 Sty, 2011

po obejrzeniu czesci wczorajszego superwizjera (wiem, tvn to zuo) stwierdzam, ze chyba powinienem w ogole wycofac sie z wszelkich osadow.
kazdy mowi co innego, te same dokumenty czytane przez roznych ludzi maja inna tresc, jak ujawniono tresc raportu, to nagle sie okazalo, ze bylo jeszcze 20 innych komend, ktore nagle cudownie zostaly odcyfrowane, lech kaczynski po przywiezieniu do kraju nie byl juz lechem, samolot mozna bylo spokojnie wyprowadzic, tylko ktos poprzestawial radiolatarnie, ale to i tak nie mialo znaczenia, bo wysokosciomierze nie dzialaly, a nawet jak dzialaly, to nawet kat zejscia nie wiadomo jaki byl, bo jedni mowia, ze byl ok, a inni, ze byl game over.
w ostatnich postach kilka razy byl poruszony temat statusu lotu, teraz wszyscy twierdza, ze to lot wojskowy/miedzynarodowy. kurde, wystarczy otworzyc kilka stron z wiadomosciami i na kazdej z nich bedzie co innego napisane na ten temat.
to samo dotyczy tez tego, kto i na jakiej podstawie mial prowadzic sledztwo.
zwariowac mozna.
wracajac do programu, to co tam przedstawiano, brzmialo racjonalnie, rzeczowo, trzymalo sie kupy. ale wiem, ze za 2 dni ktos to obali przedstawiajac dowody, ze wcale tak nie bylo. choc wlasciwie to powinienem napisac "dowody".
reasumujac - ten lot to byla jedna wielka pomylka, burdel, brak przygotowania i ogarniecia sytuacji z napinka czasowa i cholera wie, czym jeszcze. teraz kazda strona, i my, i ruscy, kreci, bo nie chce wziac odpowiedzialnosci za prawie setke wysokich stanowisk, ktore poszly do piachu.
ruscy na pewno nie sa bez winy, choc nie wykluczam, ze niejaki udzial w tym miala chec bycia poprawnym politycznie, a byc moze przyswiecaly im inne cele. ale i tak to my dalismy sie zlapac z gola dupa. no i po niej dostalismy.

anjas - Wto 18 Sty, 2011

M napisał/a:
Zgadzam się tobą Paweł w 200%, ten samolot nie miał prawa wystartować ze względu chociażby na skład pasażerów czyli zwierzchnik sił zbrojnych + generałowie.
Za wypuszczenie takiego samolotu z PL winę ponoszą odpowiednie służby.

na logikę i zgodnie z rozsądkiem tak, taki skład nie powinien lecieć w jednym samolocie. Ale o ile się nie mylę nie regulowały tego żadne przepisy. Dopiero po katastrofie miało się to zmienić.
Nie chcę natomiast nawet myśleć co by było, gdyby te "odpowiednie służby" zabroniły lecieć prezydentowi w takim składzie czy robiły jakiekolwiek inne problemy.

M - Wto 18 Sty, 2011

Maciusiowy :)
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/300960
Chciałbym żebyś teraz wkleił tutaj niekorzystne zdjęcie ministra Kwiatkowskiego tak jak wkleiles Fotygi i Macierewicza za to że zwrócił się o pomoc w śledztwie do amerykanów.
Czekam :)

Stf - Wto 18 Sty, 2011

Marek23 napisał/a:
Będę sobie tu czytał co Stefek i Dzik wypisują, bo nic tylko się od takich medrców uczyć.

możesz konkretnie co ci nie pasi żałosny człowieczku ?

Stf napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Będę sobie tu czytał co Stefek i Dzik wypisują, bo nic tylko się od takich medrców uczyć.

możesz konkretnie co ci nie pasi żałosny człowieczku ?

Nie spinaj się stefek, bo Ci to nie pomoże w zyciu.

Stf - Wto 18 Sty, 2011

jestem wkurwiony po wczorajszym kjsie więc mnie nie rozdrażniaj mocniej nic nie wnoszącym tekstem. jeśli chcesz coś napisać i przedstawić aluzję do mojego zdania to konkretnie proszę co i jak to widzisz, bo mam już dość pustych pierdzeń w stołek zwyczajowych.

Cytat:
jestem kurcze po wczorajszym kjsie więc mnie nie rozdrażniaj mocniej nic nie wnoszącym tekstem. jeśli chcesz coś napisać i przedstawić aluzję do mojego zdania to konkretnie proszę co i jak to widzisz, bo mam już dość pustych pierdzeń w stołek zwyczajowych.

kurde

Przepraszam, jakbym wiedział,że jesteś po kjsie to bym Ci dał spokój. Poza tym dyskusja na te tematy z Tobą nie ma sensu. Jesteś tak zażarty jak moherowe berety, tylko oczywiście po drugiej stronie barykady, obrazowo tłumacząc. Ale lubię czytac Twoje "binarne" teksty, przynajmniej wiem jak działa zepsuty kalkulator.

Stf - Wto 18 Sty, 2011

aha, no tak jak zwykle konkretnie i na temat - Rysiu z Klanu alive!