To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

Jakarti - Pon 17 Gru, 2012

auta nie pala ropy, one ja produkuja!
jesli chodzi o benzyne to jest podobnie ale mniej.

Anonymous - Pon 17 Gru, 2012

Bart napisał/a:
Jeżdżę dieslami i nie mam potrzeby niczego nikomu udowadniać, nie uogólniaj.

Przepraszam ,to sie więcej nie powtórzy,Ty i ja stanowimy chlubny wyjątek,ale przyznasz ze cos na rzeczy jest ?
Przypomniałem sobie jeszcze o jednym debilu z pracy,któremu vectra pali 4,5l a v max ma 200km/h tylko dlatego ze ma blokade,bez tego powinna wyciagac 240km/h

Bart - Pon 17 Gru, 2012

Ja sumiennie wszystkie samochody wpisuję na spritmonitor.de, więc jeśli się chwalę to rzeczywistymi wynikami :]

np. Lancia Y multijet - średnia z ostatnich 20.000km - 4.7l xD

Jakarti - Pon 17 Gru, 2012

ja tak dobrze nie mam, u mnie w C1 wychodzi srednio 6 - 6,4 co sprawia, ze jestem szczesliwy :)

No i ok,małe auto z silnikiem 1,3,ale nie wielka krowa z 2,0
Bart - Pon 17 Gru, 2012

2.0d 150KM, 1.45t pali mi 6.47l (średnia z 7000km) :>
M - Pon 17 Gru, 2012

Buma z pasażerami w trasie pali 7 - 7,2 czy jadę 110 czy nonstop 140-150. Też dobry wynik imho. Po mieście boję się sprawdzić :rotfl:
Bart - Pon 17 Gru, 2012

to jak już pier.dolę bez sensu - w ducato mam średnią z 416 tysięcy km - 10.24l, spaliłem ponad 42000 litrów ropy (przy dzisiejszych cenach prawie ćwierć miliona zł), tankowałem prawie 700 razy, do atmosfery poszło ponad 112 ton(!) dwutlenku węgla.
kamil - Pon 17 Gru, 2012

grubo, jestem z Ciebie dumny. Chciałbym zobaczyć tak ogromną chmurę co2 :)

M,bumą takie wyniki udawało mi sie osiągac tylko zimą po sniegu,przy normalnej jezdzie nigdy nie zszedłem ponizej 8

osz qurwa mac,o czym my piszemy??forum eko drajwerów... :wall:

M - Pon 17 Gru, 2012

kamil napisał/a:
grubo, jestem z Ciebie dumny. Chciałbym zobaczyć tak ogromną chmurę co2 :)

CO2 jest bezbarwny i bezwonny, więc jedyne co byś mógł zobaczyć to świętego Piotra :rotfl:

Bart napisał/a:
nie mam potrzeby niczego nikomu udowadniać,

tak tak... Jakarti coś wspominał :lol2:

M - Pon 17 Gru, 2012

rabarbar napisał/a:
M,bumą takie wyniki udawało mi sie osiągac tylko zimą po sniegu,przy normalnej jezdzie nigdy nie zszedłem ponizej 8

osz qurwa mac,o czym my piszemy??forum eko drajwerów... :wall:

Ale to nie jest jazda mieszana tylko w trasie Rabi. W mieszanym to zależy na jakich odcinak.
Na krótkich w korkach w zimę to pali hohoho.

Ja pisze o trasie,tylko ze ja mam podobno bardzo paliwożerny styl jazdy.Ile by nie było to i tak uwazam ze te silnik sa bardzo oszczędne jak na swoja pojemność i moc
M - Pon 17 Gru, 2012

Np na tempomacie pali dużo więcej bo cały czas trzyma gaz, a ja właśnie dużo odpuszczam i mało hamuje. Nie martwię się specjalnie o to ale tak po prostu jeżdżę. Po autostradzie np nad morze caly czas leciałem powyżej 160-gpsowych i spalanie już było 8-9.