siema - Pon 29 Kwi, 2013 Ja tyż rasta - Czw 09 Maj, 2013 12.05 (niedziela) WST na Pozen. Kto leci w sobotę? Ja z Kamilem już mamy klepnięte 2 pokoje na torze.siema - Czw 09 Maj, 2013 Właśnie klepnąłem dwójeczkę. Poszukuje współlokatora. Oferty na PW trojanst - Pią 10 Maj, 2013 Czy tylko ja mam wrażenie, że WST Lap Race Ułęż za chwilę będzie Lap Race Poznań?
Tor wspaniały, nie zaprzeczam ale mignęła mi ramówka, że w czerwcu będzie Ułęż a nie Poznań.
Nie do końca podoba mi się formuła WST gdzie startujemy tam gdzie Bogart + reszta. Pomijam kwestie finansowe.
Pozwolę sobie na dygresję, że Kaja tylko w maju zrobiła 3 treningi. Natomiast WST zmienia terminy, miejscówki i ogólnie panuje bałagan.
Nie chcę nikomu niczego zarzucać czy się żalić ale pewne formuły zawodów się wyczerpały i to jest moje obiektywne zdanie.
Nie ma gdzie startować, nie mówiąc o jakiejś sensownej Lidze czy Pucharze z jasno określonymi, uczciwymi zasadami i nagrodami wypracowanymi przez sezon.
Jestem rozżalony ubiegłym rokiem a ten sezon nie wróży nic dobrego.
Auto może szwankuje czasami ale chciałbym by mi zależało na startach widząc sens a nie tylko zostawić opony na torze wydając kupę kasy.
Wyścig zbrojeń przekroczył jakieś granice.
SzkodaKamill - Pią 10 Maj, 2013 Trojan nie wiem jak było w poprzednich latach, teraz wydaje się być w miare ok, szczególnie jak bogart przywozi swoj serwis i np 2 fury w tym Alexa zostało naprawione na miejscu.
Jeżeli chodzi o wyścig zbrojen to wiadomo ze Iwan odleciał gdzieś w kosmos, ale np Yogiemu albo dorównała albo naklepała prawie seryjna e36 M3 na dużym slicku.
BTW nie macie wewnątrz stowarzyszenia jakiegoś głosowania co do programu całego sezonu ?Pirania - Pią 10 Maj, 2013 Nie macie bo my nie jestesmy w Stowarzyszeniu Kamill. Moze wartoby bylo po ludzku pogadac z Jogim?Jakarti - Pią 10 Maj, 2013 jesli wolno sie wtracic
ja widzę, że po prostu rozni ludzie to rozne potrzeby i oczekiwania.
moze trzeba zrobic dwie formuły WST, niezależne od siebie, dopasowane do mozliwosci aut, ich poziomu i wymagań uzytkowników..
mysle, ze chetnych by nie brakowało skoro teraz czesto brakuje miejsc.trojanst - Pią 10 Maj, 2013 Zaznaczam, że nie mam zastrzeżeń do pracy Jogiego i innych z WST.
Wydaje mi się tylko, że 5 czy 6 eliminacji z czego 2 czy więcej jest w Poznaniu to trochę mało. Gdzieś tam po drodze komuś coś wypada i nagle nie ma z czego zbierać punktów. Sama formuła mogłaby być lepiej dopracowana.
Nie chcę by to było odebrane za czepialstwo - po prostu głośno myślę roj - Pią 10 Maj, 2013 powariowali z tym wyścigiem zbrojeń, za dużo doinwestowanych samochodów! nie będę z nimi jeździł! - pomyślał Trojan opierając się o czterystu konnego focusa na sliku trojanst - Pią 10 Maj, 2013
roj napisał/a:
pomyślał Trojan opierając się o czterystu konnego focusa na sliku
300-tu Kenet - Pią 10 Maj, 2013 Ja mam na szczęście za wolne auto żeby się czymkolwiek przejmować
Ale nie ma się też co dziwić WST (Bogartom) - poszli w WPP to i na Poznaniu trenować więcej muszą. Ja się na ten drugi Poznań też wybieram, a Ułęż to szczerze bardziej mi leży z trackday.org. Tylko godzinki możnaby rozszerzyć na 9-16 (słońce jeszcze wysoko ) , bo jak mam sprawne auto to ten czas strasznie szybko mija.trojanst - Pią 10 Maj, 2013 Ja też się nie przejmuję oklepem od Hond czy Lotusów. Poznań wychodzi relatywnie drogo i zamiast tego wolałbym jakieś regularne Ułęże a Poznań jako np nagrodę za punkty czy coś takiego. Ot takie luźne przemyślenia. Jak by mnie było stać to bym co chwila latał na TPTD.
Owszem ktoś może powiedzieć, że skoro nie pasuje to wypad ale chyba nie o to tu chodzi.pum - Pią 10 Maj, 2013 z poziomu tegorocznego obserwatora mogę powiedzieć że WST Ułęż się posypał... ostatnio organizacja to jakaś kpina - przypominało to trochę 1 imprezy z nowym pomiarem czasu. "5" samochodów na krzyż, a dłużyło się to niemiłosiernie. do tego trasa ta sama + znowu okrążenie wyjazdowe liczone, a na wyjeździe można było zyskać 0,2 do 0,5 sek. nie będę wytykał palcami, ale są zawodnicy którzy tylko w ten sposób robią swój best (i nie zmieniło się to od zeszłego sezonu).
mam wrażenie, że Yogiemu po prostu mniej się już chce, a organizuje to już tylko przez sentyment do tej imprezy. tak czy siak jeśli chodzi o time-attack, gdzie można się wyjeździć to nie ma alternatywy. (tzn jest Kaja, której imprezy polecam, ale to inna formuła)Stf - Pią 10 Maj, 2013 Ja uwazam ze milo jednak gdy Wst robi wjazd na Pozen za 350pln. to ze z dojazdem drogo wychodzi to ok... no trudno. Generalnie w aucie "open fwd" od zawsze bylo trudno i bedzie jeszcze trudniej. Nie liczylbym na utworzenie nowej klasy. Zasady ogolne sa znane od kilku lat przeciez. Jesli chcemy sie scigac sami ze soba lepiej rzadziej ale Pozen. Jesli z innymi warto wejsc w klasy do 2l lub do 1.6l. Reszta to open bar o pucharki walczyc trudno.Pirania - Pią 10 Maj, 2013 ale chyba nie problem w klasach tylko, że nie każdy ma wolnego tysiaka na weekendowy wypad na Pozen.. 250zł to grosze za sam wjazd, ale dla niektórych zabawa w wyścigi może być poza zasięgiem, a to dalej amatorska liga
Pum, gadałam z Jogim ostatnio na Ułensz, że mamy dramatyczne opóźnienia i czy nie dałoby rady przyśpieszyć to powiedział, że jak ma jedną osobę do obsługi czujników to nic się nie przyśpieszy. Czyli, że jeśli brakuje im ludków to nie cudów. Gochy też nie było, a to ona najlepiej ogarnia temat startów i pilnowania taghauera