To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

Marek23 - Wto 18 Sty, 2011

CHRZANEK napisał/a:
Koledzy -

Choć temat z pewnością jest poważny to mimo wszystko patrzac na to nieco z boku zauwazam że dyskusja przestała polegać na przedstawianiu kontrargumentów, a sprowadza się do zabawy w piaskownicy.

Jako czytelnika mało mnie interesuje czym kto z Was się kieruje.
Interesują mnie fakty a nie interpretacja.
Z 56 stron bicia piany stron które coś wnosza jest może z 5.

Jezeli nie potraficie rozmawiać zaznaczając na każdym kroku swoich preferencji politycznych to może miejscem dla Was jest gmach przy ul. Wiejskiej.

Za przeproszeniem Chrzanek, ale co Ty pie.rdolisz?
Maciusiowy napisał/a:
misja misji nie równa, poza tym mam wrażenie, że bardzo łatwe jest połączenie misji z chociażby odrobiną schludności...ja wolę, jeżeli człowiek wygląda dobrze i jest dobrze ubrany (dobrze, nie znaczy drogo), bo po pierwsze, wzbudza wtedy większe zaufanie (podobno naukowo udowodnione), a po drugie nie sprawia wrażenia takiego, co dorwał się do całej tej "polityki" tylko po to, żeby nabić sobie bułę. Jak wspomniał dzik, PIS to banda otumanionych krzykaczy, zbieranina w moim mniemaniu nieudaczników, profesorów i doktorów bez angielskiego, których głośne hasła trafiają do takich właśnie, równie zakopleksionych ludzi - głównie do tzw. polskiej żółci, radiomaryjkowców itd. których jedynym "pożywieniem" jest fakt, kiedy to zamożniejszemu (i nie tylko) sąsiadowi źle się dzieje...

I niech nawet w Twojej teorii bedzie 50% prawdy, to wole tych szmaciaków niż "biznesmenów" z PO, którzy nawet rozje.banym polskim samolotem prezydenckim nie potrafią się zająć. Pominę kwestie gospodarcze, które ja jako przedsiębiorca juz w tym momencie odczuwam. Ale to nie ten temat.

Reasumująć. Tusk z Bronkiem i Sikorem popełnili ogromny błąd zostawiając sprawę ruskim. Zrobili to łamiąc prawo traktujące o wypadkach samolotach wojskowych. Dziękuję,dobranoc.

Stf - Wto 18 Sty, 2011

o tym, czego Ty nigdy nie zrozumiesz...
M - Wto 18 Sty, 2011

Ach te nasze koguciki forumowe
leon - Wto 18 Sty, 2011

Stf napisał/a:
o tym, czego Ty nigdy nie zrozumiesz...
przepraszam ale dlaczego nie zrozumie ? bo popiera działania innej partii niż PO ? czy to że bliższy mu PIS czyni go karkołomnym? a może już to tak teraz na forum będzie "Kto nie jest z nami ten jest przeciw nam"? i wszystko co nie jest zgodne z opinią większości będzie uznawane za zdradę lub idiotyzm?

BTW. zaimponował mi Greg swoimi postami sprzed kilku stron - podał inną wizję całej katastrofy (pomimo że dość skrajną i pesymistyczną to jednak istniejącą) niż jest aktualnie lansowana wszem i wobec (nie mówię że tak być musiało ale warto się chociaż zaznajomić z innymi punktami widzenia :) ) i za to ogromny szacunek :)

M - Wto 18 Sty, 2011

http://niepoprawni.pl/blo...enckiego-tu-154
Nie jest taki drewniany ten tupolew

PiTT - Wto 18 Sty, 2011

M napisał/a:
http://niepoprawni.pl/blog/2210/gorace-podziekowania-dla-pilotow-slowackiego-prezydenckiego-tu-154
Nie jest taki drewniany ten tupolew

powinni postawić na środku brzozę i sprawdzić czy faktycznie może uszkodzić tupolewa bo jakoś im nie ufam...

M - Wto 18 Sty, 2011

Wrak nie był badany w żaden sposób więc skąd wiesz że na 100% to była brzoza?
Rozumiesz jaki jest problem w związku z tym?

PiTT - Wto 18 Sty, 2011

M napisał/a:
Wrak nie był badany w żaden sposób więc skąd wiesz że na 100% to była brzoza?
Rozumiesz jaki jest problem w związku z tym?

wydawało mi się że to już jest potwierdzonym faktem i nikt nie ma ku temu wątpliwości, brzoza ścięta, po uszkodzeniu skrzydła samolot obruciło
to chyba dosyć kluczowa kwestia przy ew. próbie podniesienia samolotu
z nagrania widać że jednak samolot się nie podnosił, ale...
jakby faktycznie było tak że przez 15 czy 20 sekund pilot próbował podnieść maszynę bez żadnego rezultatu to nie sądzisz że by powiedział coś w stylu
"podnoś się wielka kupo złomu!!"
chyba nikt nie słyszał aby jakieś niepokojące komendy wypowiadał pilot, więc też średnio przyjmuję argumenty że próbowali odejść kilka / kilkanaście sekund wcześniej przed uderzeniem

wg. mnie, zaznaczam wg. mnie, pilot zorientował się że jest źle w momencie jak zobaczył ziemię ew. w momencie ciachnięcia brzozy

M - Wto 18 Sty, 2011

Piotrek ale nikt nie badał wraku ani brzozy tylko przyjęto że tak było.
Ja nie podważam tej wersji stwierdzam tylko fakty.
Zobacz że MAK nie pokazał dobrze wskazań co udowodnili polacy odczytujący wskazania z Polskiej skrzyniki.
Wg mnie śledztwo rozpoczyna się od nowa po naszej stronie, szkoda tylko że wszystko zjadły robaki i zardzewiało włącznie z wrakiem który sobie niszczał na powietrzu.

M - Wto 18 Sty, 2011

Ta da da dammmm
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
To już nie "pisowcy" a rządowi eskperci.
Dodam że wg świadków IŁ prawie roztrzaskał się o płytę lotniska przelatując 2-3 metry nad ziemią.

Stf - Wto 18 Sty, 2011

leon,
nie piszę tutaj bezpośrednio o poglądach partyjnych. właśnie w tym sęk, że postronnych opinii n/t katastrofy jest milion, wniosków ludzi nie mających dostępu bezpośredniego do akt sprawy tyle samo. można się z nimi zgadzać lub nie, wczoraj o tym pisałem. jeśli istnieje/pojawi się chodź jeden twardy dowód na to, że samolot znalazł się tam gdzie się znalazł (100m na ziemią w sytuacji jak się okazuje bez wyjścia) bezpośrednio z winy rosjan to jestem całym sobą, żeby ponosić milionowe jeśli nie miliardowe wydatki na to, żeby uzyskać info kto i dlaczego. na dzisiaj nie wiem dlaczego samolot leciał tak nisko, nie ma przesłanek o ingerencji fizycznej rosjan i pomimo że ich mentalność utwierdziła mnie w przekonaniu o ich komunistycznym sposobie myślenia, to czy raport mak wygląda jak wygląda czy zawiera wszystkie poprawki macierewicza, jest dla mnie równie znikomo cenny. czekam na twarde dowody mogące być podstawą do wszczęcia postępowania.

Marek23 - Wto 18 Sty, 2011

M napisał/a:
Ta da da dammmm
http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.html
To już nie "pisowcy" a rządowi eskperci.
Dodam że wg świadków IŁ prawie roztrzaskał się o płytę lotniska przelatując 2-3 metry nad ziemią.

No tak.. A do tego lot miał status HEAD, odbywał sie korytarzami przeznaczonymi tylko do tych celów. Gdyby był cywilem, to by leciał korytarzem uzywanym przez linie lotnicze czy czartery. W takim statusie lotu to wieża kontrolna na lotnisku podejmuje decyzje o procedurze lądowania. A jakie podaje widzimy powyżej. Nie wierzę w zamach,ale coraz bardziej wierzę, że to tylko i wyłącznie wina niechlujnych rosjan.

I teraz jeszcze raz pytam dlaczego nasz rząd zgodził sie by wyjasniano okoliczności katastrofy według konwencji chicagowskiej, czyli by robiła to Rosja.

bizon - Wto 18 Sty, 2011

Stf napisał/a:
leon,
nie piszę tutaj bezpośrednio o poglądach partyjnych. właśnie w tym sęk, że postronnych opinii n/t katastrofy jest milion, wniosków ludzi nie mających dostępu bezpośredniego do akt sprawy tyle samo. można się z nimi zgadzać lub nie, wczoraj o tym pisałem. jeśli istnieje/pojawi się chodź jeden twardy dowód na to, że samolot znalazł się tam gdzie się znalazł (100m na ziemią w sytuacji jak się okazuje bez wyjścia) bezpośrednio z winy rosjan to jestem całym sobą, żeby ponosić milionowe jeśli nie miliardowe wydatki na to, żeby uzyskać info kto i dlaczego. na dzisiaj nie wiem dlaczego samolot leciał tak nisko, nie ma przesłanek o ingerencji fizycznej rosjan i pomimo że ich mentalność utwierdziła mnie w przekonaniu o ich komunistycznym sposobie myślenia, to czy raport mak wygląda jak wygląda czy zawiera wszystkie poprawki macierewicza, jest dla mnie równie znikomo cenny. czekam na twarde dowody mogące być podstawą do wszczęcia postępowania.

+1

k-mart - Wto 18 Sty, 2011

bizon napisał/a:
+1

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bizon - Śro 19 Sty, 2011

k-mart napisał/a:
bizon napisał/a:
+1

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

chyba opowiedzialem najkrotszy dowcip swiata ;)