To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012

rasta - Nie 26 Lut, 2012

Szkoda opon, po całym dniu będziesz szukał nowych, a te tanie nie są, no chyba, że masz już śmietniki.
no name - Nie 26 Lut, 2012

Pierwszy raz na Poznaniu byłem na drogowej,
spokojnie dała radę i wytrzymała

Gorliś - Nie 26 Lut, 2012

Kolejne pytanie z cyklu "czy na torze":
Czy jest potrzebna chlodnica oleju czy da sie bezpiecznie jezdzic bez niej? (niestety wskaznikow tez nie mam).
Jak to bedzie wygladalo: jezdzimy 2-3 kolka pod rzad czy po 1 postoj/drive by na ostudzenie oleju i hamulcow?

kosmita - Nie 26 Lut, 2012

Gorliś napisał/a:
Czy jest potrzebna chlodnica oleju czy da sie bezpiecznie jezdzic bez niej? (niestety wskaznikow tez nie mam).

lepiej mieć ;)
Gorliś napisał/a:
Jak to bedzie wygladalo: jezdzimy 2-3 kolka pod rzad czy po 1 postoj/drive by na ostudzenie oleju i hamulcow?

zależy od auta i Twoich możliwości, jak jedziesz na 100%, to lepiej zrobić 1-2 kółka a potem jedno kółko żeby schłodzić auto

Jakarti - Nie 26 Lut, 2012

odpowiem kurfa za wszystkich :D

jak chcecie jechac o zycie to przyda sie wszystko.
jak chcecie jechac zeby sie uczyc i nie jest czyms strasznym przejechanie jednego kolka np na 3 powolutku dla wystudzenia hamulocow, opon itd to mozna jechac serią.

tak uwazam kurfa i tak ma byc :D

edit.
widze, ze kosmita mnie ubiek , ubek :D

kamil - Nie 26 Lut, 2012

a jak masz obawy o temp. oleju to zapraszam do Vłodiego po olej o odpowiednich parametrach termicznych.
roj - Nie 26 Lut, 2012

można wrzucić trochę kruszonego lodu do wlewu oleju przed startem, obniży to temp. o kilka stopni :faja:

a tak poważnie to Jaka chyba napisał wszystko w temacie przygotowań (klocków, opon, chłodnic, stabów itp).

PiTT - Nie 26 Lut, 2012

ja póki co jadę na seryjnej oponie a w piątek mam zamiar się nayebać, więc nie wiem po co ta spina i szykowanie bolidów jak do le mans 24 ;D
pierwszy raz jadę na poznań, dopiero kolejny ogólnie jeśli chodzi o track daye, więc szczerze mówiąc, wykładam faję na to ;)

kp - Nie 26 Lut, 2012

Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem. :)
A podchodze bardzo lajtowo rowniez. Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie ;p

Jakarti - Nie 26 Lut, 2012

kp napisał/a:
Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie ;p

dokładnie :D
będzie na łódce sie ścigał z wiaterem.

kp napisał/a:
Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem. :)

duzo osob niepotrzebnie sie spina myslac, ze tor to jakas kosmiczna technologia.. jak to w zyciu - wszystko z umiarem i bedzie git.

Anonymous - Nie 26 Lut, 2012

Ja mam spinkę, żeby objechać przynajmniej:

6 clio sportów
1 megane
3 civicki
5 fordów
3 mx-5
2 peugoty
1 Opel
1 VW
1 Subaru
1 Seat
1 Citroen
1 Mitsubishi...

to by było na tyle (STF nawet jak przyjedzie 125p to mnie pogoni) :]

kubas - Pon 27 Lut, 2012

Cytat:

masz honde więc lepiej zabierz bańkę oleju po prostu :D dolejesz co kazdy zjazd do boksów i będzie dobrze :rotfl:

rasta - Pon 27 Lut, 2012

kp napisał/a:
Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem.
A podchodze bardzo lajtowo rowniez. Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie

O mnie się nie martw :P , a to pytanie o chłodniće oleju to na poziomie tekstu o szperze jaki mam w podpisie :lol2:

zefir - Pon 27 Lut, 2012

Gorliś napisał/a:

jeśli na dłuższą mete myślisz o spotkaniach na torze to polecam :)

ponieważ:

W Hondach jest sporo mniej oleju w układzie przy innych autach, w zwiazku z tym majac zle dobrany olej i goniac pelna bomba po torze, zdecydowanie szybciej olej dostanie temperatury.
i zeby nie bylo np. tak ze nagrzejesz opony do wlasciwej temperatury a skonczy sie skala temp. na silniku a wskaznik temp oleju tymbardziej polecam.

Marek23 - Pon 27 Lut, 2012

AleX_R53 napisał/a:
1 VW

i Ty Brutusie?