HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
rasta - Nie 26 Lut, 2012 Szkoda opon, po całym dniu będziesz szukał nowych, a te tanie nie są, no chyba, że masz już śmietniki.no name - Nie 26 Lut, 2012 Pierwszy raz na Poznaniu byłem na drogowej,
spokojnie dała radę i wytrzymałaGorliś - Nie 26 Lut, 2012 Kolejne pytanie z cyklu "czy na torze":
Czy jest potrzebna chlodnica oleju czy da sie bezpiecznie jezdzic bez niej? (niestety wskaznikow tez nie mam).
Jak to bedzie wygladalo: jezdzimy 2-3 kolka pod rzad czy po 1 postoj/drive by na ostudzenie oleju i hamulcow?kosmita - Nie 26 Lut, 2012
Gorliś napisał/a:
Czy jest potrzebna chlodnica oleju czy da sie bezpiecznie jezdzic bez niej? (niestety wskaznikow tez nie mam).
lepiej mieć
Gorliś napisał/a:
Jak to bedzie wygladalo: jezdzimy 2-3 kolka pod rzad czy po 1 postoj/drive by na ostudzenie oleju i hamulcow?
zależy od auta i Twoich możliwości, jak jedziesz na 100%, to lepiej zrobić 1-2 kółka a potem jedno kółko żeby schłodzić autoJakarti - Nie 26 Lut, 2012 odpowiem kurfa za wszystkich
jak chcecie jechac o zycie to przyda sie wszystko.
jak chcecie jechac zeby sie uczyc i nie jest czyms strasznym przejechanie jednego kolka np na 3 powolutku dla wystudzenia hamulocow, opon itd to mozna jechac serią.
tak uwazam kurfa i tak ma byc
edit.
widze, ze kosmita mnie ubiek , ubek kamil - Nie 26 Lut, 2012 a jak masz obawy o temp. oleju to zapraszam do Vłodiego po olej o odpowiednich parametrach termicznych.roj - Nie 26 Lut, 2012 można wrzucić trochę kruszonego lodu do wlewu oleju przed startem, obniży to temp. o kilka stopni
a tak poważnie to Jaka chyba napisał wszystko w temacie przygotowań (klocków, opon, chłodnic, stabów itp).PiTT - Nie 26 Lut, 2012 ja póki co jadę na seryjnej oponie a w piątek mam zamiar się nayebać, więc nie wiem po co ta spina i szykowanie bolidów jak do le mans 24
pierwszy raz jadę na poznań, dopiero kolejny ogólnie jeśli chodzi o track daye, więc szczerze mówiąc, wykładam faję na to kp - Nie 26 Lut, 2012 Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem.
A podchodze bardzo lajtowo rowniez. Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie Jakarti - Nie 26 Lut, 2012
kp napisał/a:
Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie
dokładnie
będzie na łódce sie ścigał z wiaterem.
kp napisał/a:
Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem.
duzo osob niepotrzebnie sie spina myslac, ze tor to jakas kosmiczna technologia.. jak to w zyciu - wszystko z umiarem i bedzie git.Anonymous - Nie 26 Lut, 2012 Ja mam spinkę, żeby objechać przynajmniej:
to by było na tyle (STF nawet jak przyjedzie 125p to mnie pogoni) kubas - Pon 27 Lut, 2012
Cytat:
Kolejne pytanie z cyklu "czy na torze":
masz honde więc lepiej zabierz bańkę oleju po prostu dolejesz co kazdy zjazd do boksów i będzie dobrze rasta - Pon 27 Lut, 2012
kp napisał/a:
Ja nie wiedzialem, to sie zapytalem.
A podchodze bardzo lajtowo rowniez. Napinke to ma Rasta bo narazie nie jedzie
O mnie się nie martw , a to pytanie o chłodniće oleju to na poziomie tekstu o szperze jaki mam w podpisie zefir - Pon 27 Lut, 2012
Gorliś napisał/a:
Kolejne pytanie z cyklu "czy na torze":
Jak to bedzie wygladalo: jezdzimy 2-3 kolka pod rzad czy po 1 postoj/drive by na ostudzenie oleju i hamulcow?
jeśli na dłuższą mete myślisz o spotkaniach na torze to polecam
ponieważ:
W Hondach jest sporo mniej oleju w układzie przy innych autach, w zwiazku z tym majac zle dobrany olej i goniac pelna bomba po torze, zdecydowanie szybciej olej dostanie temperatury.
i zeby nie bylo np. tak ze nagrzejesz opony do wlasciwej temperatury a skonczy sie skala temp. na silniku a wskaznik temp oleju tymbardziej polecam.Marek23 - Pon 27 Lut, 2012