M - Pon 29 Kwi, 2013
Szczególnie że pisze że 17 lat odkladał składki w zusie. Tak jak napisałem - zobaczymy co z tego będzie anjas - Pon 29 Kwi, 2013
M napisał/a:
Szczególnie że pisze że 17 lat odkladał składki w zusie
a to przepraszam, licealista na pewno nie odważyłby się na taki krok was79 - Wto 30 Kwi, 2013 M - Wto 30 Kwi, 2013 No cóż...dzik - Wto 30 Kwi, 2013 "Dotyczy to zatem także takich sytuacji, gdy osoba uprawniona do polskiej emerytury czy renty przeniesie się do innego kraju unijnego (np. do Niemiec czy Francji). Wówczas będzie mogła swoje świadczenie otrzymywać w miejscu zamieszkania.
Polska instytucja ubezpieczeniowa (Zakład Ubezpieczeń Społecznych czy Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego) będzie musiała przekazywać polską emeryturę lub rentę osobie uprawnionej zamieszkałej we Francji czy na terenie Niemiec."
Czyli żadna rewolucją, ZUS potrafi przelewać na zaganiczne rachunki emeryturę.
To że nasz system emerytalny jest zbudowany jako PAYG i nie ma zaskórniaków chyba tylko dzieciaków z podstawówki jako nowość podnieca, to nie jest wyjątkowe.
Kto jest na tyle mądry by zaproponować wyjście do kapitałowego i skąd mieć środki na obecne wypłaty?M - Nie 05 Maj, 2013 To już jest niezłe kurestwo
http://www.sadistic.pl/la...ia-vt195622.htmGeKo - Pon 06 Maj, 2013 Ja bym powiedział że norma, patrole sie chowają A to za murem cmentarza, a to za jakąś budką energetyczną, albo za krzakami. Znam kilka takich miejsc na śląsku.M - Wto 07 Maj, 2013 Tajny agent goldman sachs dobija gospodarkę http://www.pb.pl/3112946,...-ciezkie-dzialaAnonymous - Wto 07 Maj, 2013
Skarbowy niesłusznie załatwił firmę której badaniem się zajmowałem. W 2 msc zabili firmę mającą 100mln pln obrotu. To ciekawe ile zajmie im morderstwo firmy 1mln obrotu rocznie...
Niby jeśli ktoś nie "kombinuje" to nie ma się czego bać ale grunt to ułatwić ludziom prowadzenie działalności Jakarti - Wto 07 Maj, 2013 4 punkt brzmi mniej wiecej tak:
- mozemy wydac interpretacje zgodna z naszym widzimisie
- pozniej mozemy ja zmienic
- moze ja zmienic minister finansow wg wlasnego widzimisie..Bart - Wto 07 Maj, 2013
AleX napisał/a:
W 2 msc zabili firmę mającą 100mln pln obrotu. To ciekawe ile zajmie im morderstwo firmy 1mln obrotu rocznie...
Policzyłem to - z proporcji:
2 miesiące - 100mln
x - 1mln
2 miesiące * 1mln = 100 mln * x
x = 2/100 miesiąca = 1/50 miesiąca ~ 14 godzin
ps. jestem z heczhotu!Anonymous - Wto 07 Maj, 2013
Bart napisał/a:
AleX napisał/a:
W 2 msc zabili firmę mającą 100mln pln obrotu. To ciekawe ile zajmie im morderstwo firmy 1mln obrotu rocznie...
Policzyłem to - z proporcji:
2 miesiące - 100mln
x - 1mln
2 miesiące * 1mln = 100 mln * x
x = 2/100 miesiąca = 1/50 miesiąca ~ 14 godzin
ps. jestem z heczhotu!
Właśnie zastanawiałem się komu zmarnuje pare minut życia i będzie to liczył Bart - Wto 07 Maj, 2013 jestem tuuu M - Wto 07 Maj, 2013 To jest chyba najbardziej znienawidzony minister jakiego mogę sobie wyobrazić.
Dla mnie jak napisałem to jest jakiś tajny agent który ma tu zrobić celowo ruinę z gospodarki - wszystkie zmiany są dobijające dla gospodarczego krwiobiegu.M - Wto 07 Maj, 2013 Historyczna ciekawostka
http://www.youtube.com/wa...d&v=GZMn--oNeKI
Obowiązkowe dla Kamila