To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Tu się witamy...

mi - Śro 25 Sie, 2010

cena poszłe absurdalnie w górę, z dostępnością też było ciężko, ale już zaczyna się robić normalniej. I tyle.
M - Śro 25 Sie, 2010

Wydzielenie by było dobre.
Janek ile płacisz za kebaba? :D

Vlodarsky - Śro 25 Sie, 2010

mi napisał/a:
cena poszłe absurdalnie w górę, z dostępnością też było ciężko, ale już zaczyna się robić normalniej. I tyle.

a to chu.j wychodzimy...

Kuner - Śro 25 Sie, 2010

mi napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
mi, sprawdź obecne ceny R134a :)

nie dalej jak 15 minut temu rozpisałem klientom 6 ton. Wiem mniej więcej ile kosztuje, stacja i wytwornica ozonu również :)

Proszę przedstaw mi te ceny bo jeśli uważasz że kupując sprzęt za 20 tysi (15 stacja, 5 porządny nie z allegro ozonator), mając doświadczenie i wiedzę, ponosząc odpowiedzialność za usługę nie mam prawa na tym zarabiać to cieszę się że nie mam takich klientów :)

A co do cen czynnika - w marcu płąciłem 380 zł brutto za butlę, teraz płacę w zależnosci od dostępności od 1200 do 1400. Jest różnica. Sytuacja na rynku się uspokaja ale niestety ceny w dół już nie idą :/

M - Śro 25 Sie, 2010

Wydzielić? :)

Nie, nie ma potrzeby Maciek :) bo gaz nie kosztuje 1400 zł tylko 800 butla 13,5 kg plus 150 zł kaucja. Każdy ma prawo zarabiać :) tyle samo my bierzemy w ASO :) żadna nowość :) a mi ma widok od strony hurtowej więc jest zdziwiony :)

Obydwaj mają rację :) obydwie racje są dobre :) więc zamknij. Ja oczyszczę i gitara :)

I dalej się wszyscy witamy :)
a nowemu koledze tylko powiem tak : ludzie wydają kilkaset tysięcy na hamownie a biorą za pomiar 50-150 zł i też jest dobrze. Żaden wyznacznik ile dałeś za sprzęt... Diagnoskop serwisowy kosztuje 30-40 tys a badanie 60-100 zł. liczy się cena rynkowa obecnie i to co możesz zaoferować klientowi jeśli bierzesz więcej.

Jakarti - Śro 25 Sie, 2010

probowalem wydzielic ale mi komp pada :)

też próbowałem wydzielić :/ mój komp też nei chce otworzyć całego tematu na jednej stronie :/

pozostają czerwoni.

Kuner - Śro 25 Sie, 2010

Vlodarsky napisał/a:
Nie, nie ma potrzeby Maciek :) bo gaz nie kosztuje 1400 zł tylko 800 butla 13,5 kg plus 150 zł kaucja. Każdy ma prawo zarabiać :) tyle samo my bierzemy w ASO :) żadna nowość :) a mi ma widok od strony hurtowej więc jest zdziwiony :)

Obydwaj mają rację :) obydwie racje są dobre :) więc zamknij. Ja oczyszczę i gitara :)

I dalej się wszyscy witamy :)
a nowemu koledze tylko powiem tak : ludzie wydają kilkaset tysięcy na hamownie a biorą za pomiar 50-150 zł i też jest dobrze. Żaden wyznacznik ile dałeś za sprzęt... Diagnoskop serwisowy kosztuje 30-40 tys a badanie 60-100 zł. liczy się cena rynkowa obecnie i to co możesz zaoferować klientowi jeśli bierzesz więcej.

Zdradz mi na priv gdzie w takiej cenie kupujecie :)

Co do wydatku na sprzet - wiem dlatego ja nigdy nie narzekam jak płacę za usługę.

Anonymous - Śro 25 Sie, 2010

Ja się chciałem przywitać a tu widzę ze niezłe OT się zrobiło, więc w skrócie:
Bartek, czerwony VTR '96, Piaseczno (to pod wawą)
pzdr

Janusz - Śro 25 Sie, 2010

Cytat:
Zdradz mi na priv gdzie w takiej cenie kupujecie :)

Co do wydatku na sprzet - wiem dlatego ja nigdy nie narzekam jak płacę za usługę.

poszło PW :)

mi - Śro 25 Sie, 2010

Kuner napisał/a:
bo gaz nie kosztuje 1400 zł tylko 800 butla 13,5 kg plus 150 zł kaucja

coś mi się widzi, że to gaz z Chin, Wega to sprzedawała na przykład.

Kuner napisał/a:
sprzęt za 20 tysi (15 stacja, 5 porządny nie z allegro ozonator)

rzecz w tym, że da się kupić zestaw firmowy za 10700zł netto.

...a ogólnie 200zł mnie wzruszyło, bo u mnie w okolicy często 150zł wołają...

Kuner napisał/a:
Zdradz mi na priv gdzie w takiej cenie kupujecie

http://allegro.pl/listing...0&change_view=1

W autoryzowanej stacji Citroen lub Peugeot kupisz nieco drożej...

enzo, witamy !! jakiś dłubany ten VTR ?

Kuner - Śro 25 Sie, 2010

mi napisał/a:

...a ogólnie 200zł mnie wzruszyło, bo u mnie w okolicy często 150zł wołają...

Warszawa, droższe utrzymanie, droższe usługi :) Niestety :/

mi - Śro 25 Sie, 2010

pewnie tak, pewnie coś w tym jest.

E, dobra - koniec OT.