Myślisz że przy seryjnym wałku powinniśmy użyć JANSPEEDA czy Racelanda?Anonymous - Nie 21 Lut, 2010 eMo mArTiNeK rzekł :
martin.h napisał/a:
Dolotu nie chcę bo dla mnie to strata pieniędzy. Pozatym nie chciałbym pogorszyć charakterystyki, teraz jest fajnie. A kasę wolę zainwestować w zawias i hamulce
martin.h - Nie 21 Lut, 2010
saxorulez napisał/a:
martin.h,
Myślisz że przy seryjnym wałku powinniśmy użyć JANSPEEDA czy Racelanda?
A niby dlaczego nie? To są kolektory 4-2-1, których zaletą jest poprawa mocy i momentu w dolnym i średnim zakresie obrotów. W UK dużo osób zakłada "barany" i poprawa jest zarówno widoczna (na wykresie) jak i odczuwalna (podczas jazdy). I to wszystko przy seryjnym wałku (mówię o silniku Tu5J2).saxorulez - Nie 21 Lut, 2010 martin.h,
ale ja pytam którego użyć a nie czym jest kolektor wydechowy bo to wiem. Napisałeś że należy szuakć JANSPEEDA więc pytam czy do seryjnego silnika lepszy JANSPPED czy Raceland?martin.h - Nie 21 Lut, 2010
saxorulez napisał/a:
martin.h napisał/a:
których zaletą jest poprawa mocy i momentu w dolnym i średnim zakresie obrotów.
czy 4-2-1 nie poprawia góry?
Nie, robi to 4-1.
Co do wyboru Raceland vs. Janspeed to nie wiem, poprostu wywnioskowałem coś takiego z opisu, może i przy seryjnym silniku nie zrobi to różnicy. Dopóki ktoś tego nie sprawdzi to się nie przekonamy Anonymous - Nie 21 Lut, 2010 martin.h - Nie 21 Lut, 2010 Piotrek, spójrz na Twoje posty, czy wnoszą one coś sensownego do dyskusji? Chyba nie.Anonymous - Nie 21 Lut, 2010 Podobnie jak Twoje ,Ty mój młody pelikanie saxorulez - Nie 21 Lut, 2010
martin.h napisał/a:
Nie, robi to 4-1.
nie zgadzam się z Tobą. Oba poprawiają górę tylko 4-2-1 robi to troche gorzej niż 4-1 (mówimy o dobrze zaprojektowanych układach). Aczkolwiek mam wrażenie że Graham Bell napisał że da się zrobic takie 4-2-1 i 4-1 aby dawały te same efekty, aczkolwiek nie chce mi się szukać tego w jego książcemartin.h - Nie 21 Lut, 2010
p106rallye napisał/a:
Podobnie jak Twoje ,Ty mój młody pelikanie
Ty udajesz kretyna czy nim jesteś? Anonymous - Nie 21 Lut, 2010