To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

bizon - Śro 01 Cze, 2011

bawilem sie pare minut.
plusy:
- szybkosc dzialania w podstawowych zastosowaniach
- zajebiste odleglosci miedzy przyciskami na klawce, mozna miec wielkie paluchy
minusy:
- przyciski nie jak na klasycznej klawce tylko w rownych kolumnach, dosc niewygodne, ale pewnie sie mozna przywyczaic
- otwieranie wysiwetlacza dorpwadza do rozpaczy, mega ciezkie i niewygodne w porownaniu do desire z, ale moze po wyrobieniu sie jest lepiej
- interfejs w porownaniu do htc raczej teges... oldskulowy :D slabo to wyglada, ale jak ktos nie potrzebuje fajerwrkow, to moze ok.

nie wiem jak sie ma rynek softu symbainowego, za czasow mojej e51 byl slaby. nokia zapowiadala duze zmiany. jesli tak jest, to moze i jest wart rozwazenia.

Jakarti - Śro 01 Cze, 2011

juz postanowione.
zobczymy.

najwyzej bede na nim tylko gral :D

za naprawy placi gwarant a za telefony placi pracodawca. nic nie trace :)

Franek - Śro 01 Cze, 2011

Jakarti napisał/a:
sluchajta:

ktos ma taki telefon?
jakies opinie?

Nokia E7.
Obrazek

Jakarti, właśnie rozgladam się za tel
Taki brałem pod uwagę, ale... ma zintegrowaną baterię. Oznacza to, że jak zawiesi Ci się tel, musisz czekać do momentu jak Ci sie rozładuje, bo nie możesz po prostu wyciągnąć baterii.

Bawiłem się HTC PRO 7 - mega! Tylko nie ma polskiego menu io jest na windowsie.
Jak nie to jeszcze rozważam HTC Desire Z.

Kenet - Śro 01 Cze, 2011

Pomacam to jutro i opiszę wrażenia.
Jakarti - Śro 01 Cze, 2011

Cytat:
Taki brałem pod uwagę, ale... ma zintegrowaną baterię. Oznacza to, że jak zawiesi Ci się tel, musisz czekać do momentu jak Ci sie rozładuje, bo nie możesz po prostu wyciągnąć baterii.

Bawiłem się HTC PRO 7 - mega! Tylko nie ma polskiego menu io jest na windowsie.
Jak nie to jeszcze rozważam HTC Desire Z.

o lol.
mega lol :D

jak sie zawiesi ze 2x to tyle go bede mial bo bez telefonu sie raczej nie napracuje :D

Kenet napisał/a:

Pomacam to jutro i opiszę wrażenia.

fajnie, dzieki :)

Kenet - Pią 03 Cze, 2011

Ok, miałem to cudo w rękach i mogę parę zdań napisać. Generalnie jakość wykonania mi się nie spodobała, obudowa w tylnej części ma takie dwa progi na łączeniu elementów. W nowych HTC czy nawet milestonie wszystko spasowane jak gabinet, tutaj jak po lekkim dzwonie. Telefon strasznie plastikowy w dotyku, śliski. Mi by na pewno wypadł z łapy pierwszego dnia. Sporo większy o Iphona 4 w każdą stronę. Wyświetlacz ładny, duży, klawiatura qwerty wygodna, przyciski w dobrych odstępach, także jeśli ktoś ma potrzebę jej używania to git, powinno się fajnie pisać. Natomiast samo rozkładanie klawiatury następuje z takim je...ciem, że telefon wyrywa z łapy (dodatkowo przez to że jest śliski). Nie jest to wygodne, ale element jest solidny i taśma dobrze zabezpieczona. W funkcje softu się nie zagłębiałem bo wszystko jest napisane w internecie, obadałem jedynie aparat i jest kozak. Z symbianem już dawno mam niewiele wspólnego, ale jak ktoś nie katuje telefonu to pewnie jakoś to tam działa - ale na dłuższą metę nie używałem to się nie wypowiem. Co do braku możliwości wyjęcia baterii w razie zawiechy - porażka.

W sumie chyba nie jestem dobrą osobą do takich recenzji, ponieważ nie zmieniam telefonów za często i używam tego co mi odpowiada jak najdłużej jest to możliwe. Nie mam dużo styczności z tymi nowymi symbianami ale nie serwisujemy tego szczególnie dużo w porównaniu do innych systemów operacyjnych. Co do E7 to na mnie dobrego pierwszego wrażenia nie zrobiła głównie wizualnie i jakościowo. Jak coś to zapraszam do Galerii Mokotów na oglądare.

bizon - Pią 03 Cze, 2011

Kenet, dobra robota :)
ktos kto uzywa motorili defy, by mogl recke jakas napisac tez :)

PiTT - Pią 03 Cze, 2011

ja jestem ciekaw jak Samsung Galaxy S II się sprawuje, podobno wypas
Kenet - Pią 03 Cze, 2011

Ja pewnie niedługo kupie Defy bo jestem bardzo zadowolony z Milestona, a to bardzo podobne konstrukcje. Opiszę jak tylko trafi w moje ręce.
bizon - Pią 03 Cze, 2011

count on it :]
Kenet - Pią 03 Cze, 2011

Miałem w rękach, mega wielki, lekki no i wyświetlacz masakra w pozytywnym sensie. Dwurdzeniowy procek, więc będzie hulał jak głupi.
rasta - Sob 04 Cze, 2011

Ja wiem jedno nigdy więcej Symbian.
Jakarti - Sob 04 Cze, 2011

troche go uzywam - mowie o nokii e7 - i chyba nie jestem za bardzo zadowolony..
moim zdaniem to zero intuicji w obsludze tego telefonu. co chwile szuka polaczen, dosc duzy przez co troche niwygodny ale klawiaturka super. otwiera sie faktycznie dosc dziwnie. pomysle przez weekend :)

iQ - Sob 04 Cze, 2011

Jakarti, jezeli musisz miec klawiature to polecam cos takiego:

Samsung galaxy 551. Uzywam od ponad 6 miesiecy i jestem zadowolony. Ma Androida, w miare szybko dziala (wczesniej mialem nokie z symbianem), ogolnie daje rade :) Polecam, Mikaela Kaleta :]

Jakarti - Nie 12 Cze, 2011

oddalem nokie ..
nie odnalezlem sie.

poprosilem o htc desire z. zobaczymy :D