Przewóż osób będzie droższy, wystarczy ten argument?kosmita - Śro 27 Paź, 2010 Skoro świadczą te same usługi to powinni tak samo mieć licencje.Bad-i - Śro 27 Paź, 2010
kosmita napisał/a:
Skoro świadczą te same usługi to powinni tak samo mieć licencje.
+1
(dodatkowo kasy fiskalne, itd......)Vlodarsky - Śro 27 Paź, 2010 a dochód z tych podatków częściowo mógłby być przekazywany na bonus dla taksówkarzy jeżdżących elektrycznymi samochodami
taka luźna myśl na za 20 lat...Bad-i - Śro 27 Paź, 2010 teraz wyobrazmy sobie goscia ktory produkuje i sprzedaje mieso na ulicy z lady bez zadnych certyfikatow.
Sorry ale w dupie mam 5 pln na kursie. Dla mnie kazdy wykonujacy prace czlowiek powienien byc do niej odpowiednio przygotowany. Co bedzie jak zaczna jezdzic autokary bez licencji i innych niezbednych dokumentacji - na pewno bedzie taniej, ale czy lepiej?M - Śro 27 Paź, 2010 Sorry ale jak wiozę teściową to potrzebuję licencję,certyfikat,kase fiskalna i taksometr?
Nie. Bo do tego wystarczy prawo jazdy - daje Ci uprawnienia do wozenia ludzi.
To jest beznadzieja jak zbiurokratyzowany mamy kraj, kurs nie moze kosztowac 10zl, musi być wszystko urzędowo i będzie kosztował 30 i wtedy będzie super?kosmita - Śro 27 Paź, 2010
M napisał/a:
Sorry ale jak wiozę teściową to potrzebuję licencję,certyfikat,kase fiskalna i taksometr?
A czy teściowa Ci za to płaci ? Czy to jest Twój sposób na zarabianie na życie ?Bad-i - Śro 27 Paź, 2010
kosmita napisał/a:
M napisał/a:
Sorry ale jak wiozę teściową to potrzebuję licencję,certyfikat,kase fiskalna i taksometr?
A czy teściowa Ci za to płaci ? Czy to jest Twój sposób na zarabianie na życie ?
kosmita mnie wyprzedzil, nie mowie tutaj o podwozce kolegi na piwo czy tesciowej na imieniny.
Idac tym tokiem myslenia, kazdy piekarz bedzie robil bulki i chleb dla przyjaciela, a Coca Cola bedzie produkowala napoje na wesela znajomych Vlodarsky - Śro 27 Paź, 2010 Maciek a po co Ci prawo jazdy ????? przecież umiesz jeździć...Bad-i - Śro 27 Paź, 2010
Vlodarsky napisał/a:
Maciek a po co Ci prawo jazdy ????? przecież umiesz jeździć...
tutaj juz nie chodzi o kwalifikacje, ale wyobrazmy sobie ze ktos to ma prawko na TIRa kupuje sobie ciezarowke i swiadczy uslugi po calej Europie heheheh. Takich przykladow jest nieskonczenie wiele. W ten sposob wlasnie mozna najlatwiej wykonczyc nasza gospodarke (nie wiem czy dobrze ze to napisalem bo zaraz bedzie odpowiedz nie zwiazana z tematem )
jestem w takim razie za zlikwidowaniem wszystkich korporacji TAXI, niech kazdy wozi kazdego kosmita - Śro 27 Paź, 2010
Cytat:
jestem w takim razie za zlikwidowaniem wszystkich korporacji TAXI, niech kazdy wozi kazdego
Niech nie będzie niczego !Bad-i - Śro 27 Paź, 2010
kosmita napisał/a:
Cytat:
jestem w takim razie za zlikwidowaniem wszystkich korporacji TAXI, niech kazdy wozi kazdego
Niech nie będzie niczego !
wtedy kazdy na wszystkim bedzie zarabial, taka wolna Polska (amerykanka)Vlodarsky - Śro 27 Paź, 2010 Ja też myślę, że z tym wożeniem to tak jak u Kondzia z poziomami wtajemniczenia w ninjitsu (Kondziu popraw jeśli zła pisownia)
chcesz być szpiegiem - wystarczy, że umiesz się chować na trzepaku
chcesz być szpiegiem i mordercą - musisz mieć czarną kapotę
chcesz być szpiegiem, mordercą i rzucać gwiazdkami - potrzebujesz szkolenia i zaświadczenia od sensei Kondzio aka drapieżny lisM - Śro 27 Paź, 2010
Bad-i napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
Maciek a po co Ci prawo jazdy ????? przecież umiesz jeździć...
tutaj juz nie chodzi o kwalifikacje, ale wyobrazmy sobie ze ktos to ma prawko na TIRa kupuje sobie ciezarowke i swiadczy uslugi po calej Europie heheheh. Takich przykladow jest nieskonczenie wiele. W ten sposob wlasnie mozna najlatwiej wykonczyc nasza gospodarke (nie wiem czy dobrze ze to napisalem bo zaraz bedzie odpowiedz nie zwiazana z tematem )
Ale po co używać takich przykładów?
To nie jest abstrakcja, ludzie wożą ludzi i to ma miejsce codziennie - nie dzieje się nic złego, a raczej dobrego dla komsumentów bo to oni sa podmiotem usług a nie przedmiotem. Taksówkarzy boli że nie mogą przycinać tyle ile im się podoba bo jest konkurencja która potrafi taniej wozić ludzi z taką samą jakością usługi.
Ale nie zróbmy PRL zróbmy urzędowo wszystko niech będzie drożej ale urzędowo.
Marku co byś zrobił jakby Państwo zrobiło Ci koncesję na naprawianie samochodów i ogarniczyłby ich liczbę to takiej liczby jak im się podoba? Jaki to by miało wplyw na cene/jakość usługi według Ciebie?Marek23 - Śro 27 Paź, 2010 Sorry,ale taxi to taxi, a przewóz osób o jaki nam chodzi to druga sprawa. Inny rodzaj klienta, inne trasy,ich częstotliwość,dostęp do usługi,itd. Do tego taxi maja jakieś tam przywileje. I tylko dlatego,bo ostatnio bus miał czołówe. Akcja jak z dopalaczami, nagle się rząd obudził.