Bart - Wto 29 Sty, 2013 jest e-lsdAnonymous - Wto 29 Sty, 2013 Czyli przyhamowuje kola?czyli przegrzeje sie po kilku minutach napinaniaBart - Wto 29 Sty, 2013 tak, spali się samochód.mi - Wto 29 Sty, 2013 to jak e-dziewczyny Martina - niby są, ale tak nie do końca...
Szpery aftermarketowe zawsze są, ale to już nie czasy e36 z dyframi za grosze...Anonymous - Wto 29 Sty, 2013
Bart napisał/a:
tak, spali się samochód.
No i huy w bombki strzelił,przestraszyles mnie i odwolalem zamowienieNiemy - Wto 29 Sty, 2013
mi napisał/a:
W każdym razie xdrive to z definicji samochód tylnonapędowy ze sterowanym elektroniką sprzęgłem wielopłytkowym dołączającym przód.
Nie. W e60 np. jest stały napęd obydwu osi w proporcji przód 40%/60% tył, a w razie poślizgu jest zmiana obciążeniami - Wto 29 Sty, 2013
Niemy napisał/a:
Nie.
Tak. Nie ma centralnego dyfra, więc nie ma stałego napędu. Nowy Haldex też niby potrafi na stałe trzymać dołączoną tylną oś, ale to sraka nie stały napęd. Chociaż to chyba 2 najlepsze dołączane.Niemy - Wto 29 Sty, 2013 nie wiem w jaki sposób jest to rozdzielane, ale jest stały napęd obydwu osi w proporcji 40/60was79 - Wto 29 Sty, 2013 Nie rozumiem tego:
Cytat:
stały napęd obydwu osi w proporcji przód 40%/60% tył, a w razie poślizgu jest zmiana obciążenia
obciążenia?Niemy - Wto 29 Sty, 2013 w sensie momentu
http://www.bmw.pl/_common...s/xdrive_en.ogvwas79 - Wto 29 Sty, 2013 chyba rozdziału mocyNiemy - Wto 29 Sty, 2013 inżynierem nie jestem, ale z tego co wiem to istnieje takie sformułowanie jak "obciążenie momentem"Maciusiowy - Wto 29 Sty, 2013
Niemy napisał/a:
inżynierem nie jestem, ale z tego co wiem to istnieje takie sformułowanie jak "obciążenie momentem"
to racze takie ekspercko-forumowe określenie podobnie jak 'jedzie momentem' i 'jedzie momętem'was79 - Wto 29 Sty, 2013 W inż. obciążenie działa na coś.
Dlatego nie zakumałemNiemy - Wto 29 Sty, 2013
Maciusiowy napisał/a:
to racze takie ekspercko-forumowe określenie
raczej nie, tak samo jak mówi się "przyłożyć do czegoś monent" czyli zadziałać na to siłą