Rasputin - Nie 27 Paź, 2013 Ja się nie znam ale wiekszość grafików których znam pracuje na Macu i go bardzo chwalą. Twierdzą,że nigdy nie wróca do PC.Cartoon - Nie 27 Paź, 2013
Bardzo - już mam na kompie
Zobaczymy jak wypada aperture w porównaniu z PSem...was79 - Nie 27 Paź, 2013
Rasputin napisał/a:
Ja się nie znam ale wiekszość grafików których znam pracuje na Macu i go bardzo chwalą. Twierdzą,że nigdy nie wróca do PC.
Taka ciekawostka z drugiej strony: współpracuje z biurami projektowymi/rozwojowymi z wielu krajów Europy i niejedno już odwiedziłem, ale nigdzie nie spotkałem apple.michool_vt - Nie 27 Paź, 2013 liczba programow typu CAD, Robot na maca jest chyba smiesznie mała.. jeżeli wogole występują Chloru - Nie 27 Paź, 2013 Zwykłego MS Projecta nie ma.M - Nie 27 Paź, 2013 Fama maca jako stacji graficznej sięga czasów przedintelowych gdzie Mac wydajnością jebal niezle pcta.
Jeśli chodzi o nowy sprzęt to marzy mi sie hardware macbooka z jakimś ubuntu które działa jak macosx.PiTT - Wto 29 Paź, 2013 miło
Fama maca jako stacji graficznej sięga czasów przedintelowych gdzie Mac wydajnością jebal niezle pcta.
Jeśli chodzi o nowy sprzęt to marzy mi sie hardware macbooka z jakimś ubuntu które działa jak macosx.
A kiedy jebał? Bo kiedy już nie waliłem w pieluchy to dostawał łomot.
Do poważniejszych operacji graficznych G5 dostawał łomot od laptopa PC.M - Wto 29 Paź, 2013
dzik napisał/a:
M napisał/a:
Fama maca jako stacji graficznej sięga czasów przedintelowych gdzie Mac wydajnością jebal niezle pcta.
Jeśli chodzi o nowy sprzęt to marzy mi sie hardware macbooka z jakimś ubuntu które działa jak macosx.
A kiedy jebał? Bo kiedy już nie waliłem w pieluchy to dostawał łomot.
Do poważniejszych operacji graficznych G5 dostawał łomot od laptopa PC.
Nie mam pojęcia, powtórzyłem zasłyszaną opinię, także nie zweryfikuję tego co napisałeś.anjas - Wto 29 Paź, 2013 walić jabłka, Dzik jesteś proszony w shoutboxie o pomoc w wyborze karabinka M - Wto 29 Paź, 2013 +1dzik - Wto 29 Paź, 2013 http://joemonster.org/art/19319
Pracuje z tym sprzętem od 11lat i się wyleczyłem już dawno.
W czasach gdy ja miałem XP to makówkarze siedzieli na OS9 który nie miał pojęcia wielozadaniowość. A to podobno ostatnie prawdziwe maki były. Oni swoje pro G4 ja lapek dell'a. Jak trzeba przemielić 300 pdf'ów A4 na jpg'i w PS'ie to błagali by im to u siebie zrobić. O dziwo mogłem w tle, to było niesamowite.
Jak były pierwsze G5 to mało ich nie pochalapali z zachwytu. Jak Apple przeszło na intela to jarali się "jak te nowe zapierdalaja!".
I nie mówcie mi proszę o stabilności, bo ja przesiadłem się na W7 z pięknego kolorowego OSX ze względu na stabilność. Sieć je niszczy, do puszczania słodkich bąków na twitterze się sprawdzają, ale przy zapierdzielaniu w sieci się gubią.
Jak ktoś klika lajki w domu to tego nie odczuje.
Jak były os9 to puszczali "destylowanie" i brak wielozadaniowości i wydajności gwarantował wytłamaczlnego papieroska na 30min. Teraz tak nie ma.
anjas napisał/a:
walić jabłka, Dzik jesteś proszony w shoutboxie o pomoc w wyborze karabinka
Do lansu M4, ale jak mu paproch gdzieś jakiś wpadnie to lubi się zaciąć, dlatego na robotę to AKMS.
Rasputin napisał/a:
Ja się nie znam ale wiekszość grafików których znam pracuje na Macu i go bardzo chwalą. Twierdzą,że nigdy nie wróca do PC.