To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

kamil - Wto 07 Maj, 2013

Demagogia.
Dla mnie to pseudo dokument. Żaden autorytet publiczny za nim nie stoi.

Sorki eM, ale nie ruszają mnie takie publikacje.

M - Wto 07 Maj, 2013

Wystarczy poczytać publikacje historyków tam występujących, to jest pigułka.
Tak Kamilu, to jest prawda - to są korzenie IIIRP w owocach której żyjemy teraz, tak właśnie wygląda "wolna" Polska :)

kamil - Wto 07 Maj, 2013

Tak jak Ty i ja wybieram publikacje, opinie, autorytety i na ich podstawie opieram swoje poglądy polityczno, gospodarczo, historyczne.

wiesz, ze nigdy w tej kwestii nie dojdziemy do porozumienia. Ty mnie nie przekonasz i ja Ciebie. :)

faldzip - Wto 07 Maj, 2013

Cytat:
Rola ekspertów najwyraźniej ujawniła się podczas "kryzysu bydgowskiego"

musiał to pisać jakiś ekspert z Bydgowszczy :]

M - Wto 07 Maj, 2013

Często widzę na wykopie jak gimbaza nie mając nic ciekawego do napisania czepia się literek.
GeKo - Śro 08 Maj, 2013

Na radiowej Trójce właśnie jest audycja na temat nowych planowych zmian podatkowych które wrzucał Maciek.
M - Śro 08 Maj, 2013

Dzięki - słucham :)
M - Śro 08 Maj, 2013

Pan minister - oderwany od rzeczywistości, boże widzisz i nie grzmisz.
Fajnie się konfrontował ton wypowiedzi ludzi z "mądrościami" ministra, szczególnie o tym że nie mają po co emigrować przecież w innych krajach też są takie klauzule - wtedy nieźle śmiechłem. Jakby zapominał że w innych krajach system podatkowy jest o wiele bardziej przyjazny niż w polsce ze względu na mniejsze obciążenia oraz dużo mniejszą opresyjność a większą przyjazność.

pcs - Śro 08 Maj, 2013

M, akurat w większości krajów europejskich obciążenia sa większe niz u nas (poza chyba UK, Irlandia, Szwajcaria, Cyprem, Malta, Luksemburgiem, Slowacja, krajami baltyckimi i chyba Holandia). Zwykle jednak prawo jest bardziej przejrzyste, formalności jest mniej i nie ma takiego widzimisię urzędów. Korupcja w krajach południowych jest większa niż u nas, ale na większa kasę (Włochy, Francja etc.).

Obecna wladza sie niestety zasadniczo pogubila, Vicek chyba dostal wolna reke, zeby zebrac kase za wszelka cene ...

Alternatywy nadal zadnej, ale chyba coraz wieksze grono ludzi jest gotowe poprzec Korwina czy PJN. Moze sie komus uda. Niestety to ciagle te same twarze. Nikt nowy i madry nie chce sie tykac polityki.

anjas - Śro 08 Maj, 2013

pcs napisał/a:
Nikt nowy i madry nie chce sie tykac polityki.

+1, staram się być z dala :)

M - Śro 08 Maj, 2013

Paweł, w polityce jest bardzo dużo młodych ludzi w młodzieżówkach, tylko ich nie widać w telewizji. Wyjątek chyba to poseł Wipler który jest bardzo spoko gościem mimo że jest w pisie to korzenie ma uprowskie (wolnościowe) i nadal je widać.
Sytuacja polityczna w polsce nie jest spowodowana politykami tylko ludźmi którzy na nich głosują a dokładnie tym co mają w głowach. Co z tego że masz fajną partię aka KNP lub DB,
tłuszcza na nich nie zagłosuje. Ci ludzie nie wiedzą skąd się bierze rozwój gospodarczy, dobrobyt, wysoki poziom życia. 2/3 ludzi myśli że to wszystko wytwarza rząd a ludzie - no muszą gdzieś pracować.
Przekonać nierozumnych ludzi żeby zagłosowali na ludzi z konkretnym programem pro gospodarczym a nie populistów - to byłaby jedynie połowa drogi. Bo jeszcze trzeba tych ludzi przekonać do pracy, rozwoju, odpowiedzialności samego za siebie. To się nie stanie ot tak.

Jakarti - Śro 08 Maj, 2013

Maciek,

kto ma sie tym interesowac jak tylko pare procent ludzi w Polsce rozlicza się w drugim progu podatkowym...
bo stety lub niestety, uważam, że za politykę powinny brać się osoby, które coś osiągnęły w życiu..

M - Śro 08 Maj, 2013

:rotfl:
GeKo - Śro 08 Maj, 2013

Jakarti, Można coś osiągnąć i dalej sie rozliczać w 1 progu ( podatek liniowy) ;)
M - Śro 08 Maj, 2013

mozna miec 30milionow w aktywach a chciec ukrasc 300