nie zgadzam się z Tobą. Oba poprawiają górę tylko 4-2-1 robi to troche gorzej niż 4-1 (mówimy o dobrze zaprojektowanych układach). Aczkolwiek mam wrażenie że Graham Bell napisał że da się zrobic takie 4-2-1 i 4-1 aby dawały te same efekty, aczkolwiek nie chce mi się szukać tego w jego książce
Nie czytałem książki Bell'a. Być może i tak jest, ale w przypadku 4-2-1 odczuwa się wyraźną poprawę "na dole". Czym to jest spowodowane to nie wiem, ale w przypadku 4-1 już nie odczuwa się czegoś takiego.saxorulez - Nie 21 Lut, 2010 Tak przy okazji pytasz czasami dlaczego wydechu z UK są droższe niż te z MG, poniżej przykład badań przeprowadzonych przez firmę BTB robiącą wydechy na zamówienie jak MG.
http://www.racecar.net/bt...news%20item.pdfGeKo - Nie 21 Lut, 2010 Chłopaki, kłócicie się czemu wydechy z UK są droższe. To jest oczywiste z najprostszego powodu. KOSZTY PRACY, to główny powód.Bart - Nie 21 Lut, 2010 yy, no ale jak to? przecież i tu i tu pracują polacy GeKo - Nie 21 Lut, 2010 Anonymous - Nie 21 Lut, 2010
bart napisał/a:
yy, no ale jak to? przecież i tu i tu pracują polacy
ale to proste- tu pija wódke a tam cidera wiec mają wiekszego kaca i są mniej wydajni w pracyBarejka - Pon 22 Lut, 2010 W skrócie, 19latek odebrał Golfa nówkę od dealera, z kolegami wracali do domu i na drodze przy 140 stracił panowanie nad kierownicą, wyrżnął w drzewo, 4 nie żyje, jeden ranny.
http://www.welt.de/news/a...in-den-Tod.htmlBonczek - Pon 22 Lut, 2010 Duży nacisk widzę położyli na turbo-auto, oczywiście nikt nie przypięty M - Pon 22 Lut, 2010 życiePiTT - Pon 22 Lut, 2010 o fak, ale urwał
rozpadł się nieco ten golf Jakarti - Pon 22 Lut, 2010
eM napisał/a:
życie
agri.
bez łezki.M - Pon 22 Lut, 2010 żal mi rodziców tych chłopaków, z pewnością gdzieś teraz jakaś matka gorzko płacze.
To jest w tym kiepskie. Ich nic już nie boli.Jakarti - Pon 22 Lut, 2010
eM napisał/a:
żal mi rodziców tych chłopaków, z pewnością gdzieś teraz jakaś matka gorzko płacze.
To jest w tym kiepskie. Ich nic już nie boli.
w ten sposob to zawsze ktos po kims płacze co jest calkiem normalne..
ale news sam w sobie nie wzrusza.
jechal mlody czlowiek za szybko, a z nim kilku pasazerow. nie przywiazal ich, mogli powiedziec cos, jebnac w leb.. niestety nikt nic. tylePiTT - Pon 22 Lut, 2010
Jakarti napisał/a:
eM napisał/a:
żal mi rodziców tych chłopaków, z pewnością gdzieś teraz jakaś matka gorzko płacze.
To jest w tym kiepskie. Ich nic już nie boli.
w ten sposob to zawsze ktos po kims płacze co jest calkiem normalne..
ale news sam w sobie nie wzrusza.
jechal mlody czlowiek za szybko, a z nim kilku pasazerow. nie przywiazal ich, mogli powiedziec cos, jebnac w leb.. niestety nikt nic. tyle
ale jak już wsiadasz z debilem do auta to nie masz zbyt dużo do powiedzenie
ile razy krzyczałeś w aucie żeby ktoś zwolnił, zakładam że siedziałeś cicho
ich życie było w rękach kierowcy
nie sądzę że pasy by coś pomogły
zayebal zdrowok-mart - Pon 22 Lut, 2010 golf nie skreca