OK, to też jest jakieś podejście. Pod warunkiem, że jeszcze masz ciągłość roboty.
I z tych 130 zł musisz jeszcze pokupować narzędzia i je utrzymać. Podziwiam, mi to w życiu by się nie udało.
PEACE
Lece na flache.Bonczek - Pon 12 Sty, 2015 Panowie szukam ogarniętej osoby zainteresowanej finansami i motoryzacją, z umiejętnościami analitycznymi - najlepiej takiej która jest za półmetkiem studiów.
Nie musi mieć 20 lat doświadczenia, wręcz wolałbym świeżaka ale takiego, który chce się uczyć i jest dokładny w tym co robi.
Praca przy BI, raportach i analizach. Normalna pensja. Praca w biurze, bez auta służbowego.Janusz - Pon 12 Sty, 2015
Bonczek napisał/a:
Praca przy BI, raportach i analizach. Normalna pensja. Praca w biurze, bez auta służbowego
tylko wawa wchodzi w grę ??Jakarti - Pon 12 Sty, 2015
Cytat:
tylko wawa wchodzi w grę ??
nie, mozesz przyjezdzac nawet fordem Bonczek - Wto 13 Sty, 2015
Janusz napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Praca przy BI, raportach i analizach. Normalna pensja. Praca w biurze, bez auta służbowego
tylko wawa wchodzi w grę ??
Sorry, zapomniałem dodać. Biuro jest w Warszawie.ade - Wto 13 Sty, 2015
MoRToN napisał/a:
Kamill napisał/a:
arssss napisał/a:
rabarbar, dokładnie ceny w Wawie są z kosmosu. To o czym Kamil pisze do ogarnięcia za 300-400zł maks na śląsku. Ogarniamy teraz obsługę elektryczną dupnej hali magazynowej,wcześniej robiła to firma z Wawy,bo oni tam robili elektryke i przez dwa lata wszystko serwisowali. Pomijając ich koszt dojazdu to my jesteśmy 50% tańsi,a nie robimy tego za miskę ryżu .
Czyli stawka ok 50zl/h, a w Wawie pewnie więcej, mało? Ja takie rzeczy ogarniałem po szkole średniej małym palcem, a po 2 latach sudiów w "swoim zawodzie" zarabiałem 10zl, a po 5 latach studiów 20zł. A tu trzepiesz od 50zł w górę, bez wykształcenia, czyli możesz zaczynać 5 lat wcześniej i się śmiać absolwentom w twarz.
Kamil, arsss,
po godzinach jako studenciak można takie stawki przyjmować ale biorąc pod uwagę wcześniej opisywany temat i przyjmując 2 dnia pracy za 300 zł gdzie ZUS przy najniższej stawce kosztuje 50 zł dziennie (licząc 1000 pln ZUS / 20 dni roboczych) zostaje ci 100 dniówki od czego jeszcze wypadało by zapłacić podatek dochodowy. Księgowość itp również kosztuje. Chyba, że oczywiście mówimy o Panu Leszku z kielnią którego te tematy nie dotyczą a gwarancji od niego żadnej też raczej wymagać nie można.
Żeby zrobić najdrobniejsza pracę potrzebujesz też chociażby najdrobniejsze narzędzia które też kosztują. Już pomijając, że od jakości narzędzi uzależniona jest też jakość wykonanych prac. Więc powiedzcie mi jak takie stawki o których piszecie mogą się opłacać. ???
A no i trzeba dojechać jeszcze na miejsce i czymś przywieźć te parę gratów, że o kosztach utrzymania jakiego kolwiek budynku / magazynu firmy na graty nie wspomnę. Dla informatyka potrzebny jest komp z netem i biurko w domu. Porównajcie sobie koszty utrzymania... (tak wiem oprogramowanie też w pyte kosztuje)
Opisujemy tu akurat drobnostkę ale tak samo można postrzegać wyceny większych prac.
Zarabiasz normalne pieniądze ? Daj zarobić innym również za swoją prace, normalne... na tym to powinno polegać. Oczywiście w w naszym kraju wygląda to niestety mniej optymistycznie ale to już osobny temat.
Fachowcy nie mający żadnych kosztów często bez samozatrudnienia zawsze muszą być tańsi od legalnie prosperujących firm. W każdej branży tak jest... stronę www możesz zlecić firmie za 3-5k a studenciak w akademiku Ci to ogarnie za 800 zł tylko temat taki czy kiedyś jeszcze się dodzwonisz do niego jak przestanie działać czy coś się wysypie.
Jeśli chcesz legalnie prowadzić firmę i wykonywać usługę na akceptowalnym poziomie to 400 zł za dzień musisz wziąć.
Przy czym i tak na koniec miesiąca wyjdzie Ci mniej niż średnia krajowa, zakładając brak przestojów, brak nieprzewidzianych usterek sprzętu czy kłopotów na inwestycji.
Ależ to jest niezjadliwie napisane. Bełkot i pomieszanie faktów (zapewnienie dostępu do 30Mbit/s Internetu jest finansowane z innego działania już od paru lat- sami wzięliśmy na to pieniądze).
Generalnie przypomina mi się nieśmiertelne:
W przeciwieństwie do tego co jest napisane, to młodzi zdolni informatycy skorzystają z tego na samym końcu.MoRToN - Czw 19 Mar, 2015 Czyli będzie po polsku Kamill - Pon 30 Mar, 2015 Wakat we wrocku może się pojawić.
http://m.wroclaw.gazeta.p...ce_gryzoni.htmlkamil - Pią 24 Kwi, 2015 GM - General Motors szuka stażysty.
Główne zadania to wszelkiego typu prace wspomagające zespół marketingu. Staż jest płatny (ale nie znam szczegółów).
Jak mam rekomendować, to kogoś kumatego wiedzącego co to marketing i odróżniającego ATL od BTL
Fajnie jakby coś wiedział o mediach.Anonymous - Pią 24 Kwi, 2015 wiem co to TV i internet,powiedz tylko czym sie różni ATL od BTL i mozesz mnie rekomendować siema - Pią 24 Kwi, 2015 Ja się ostatnio mediami zajmuję. Zaraz zgłaszam gaz, na dniach będą mi robić kanalizację i wodę. W przeciwieństwie od Rabiego odróżniam też ATL od BTL (rabi: obczaj pierwszą literę!!!111)pP - Pią 24 Kwi, 2015 Kamil a ja?