kilka postów z tematu Rasty ale oczywiście nie wiem kto usunął, i moje "oskarzenie" było bez postawne, tu masz racje zresztą to nie ma większego znaczenia, bo nie mam o to jakichś specjalnych pretensji, tak teraz tylko wyszło w rozmowie Loko - Czw 04 Lis, 2010
dejm napisał/a:
Loko napisał/a:
dejm napisał/a:
Witam.
Mam na imie Damian, śmigam żółtą Cupra po warszawskich drogach
heja byłęś ta Cuprą na jakimkolwiek torze, pojeżdżawce?, bo mocno mnie interesuje jak to wypada na krętym w porównaniu do konkurencji.
miałem jechać na ułęż, ale brak czasu...
więc tyle co po mieście...
jezdzilem golfem IV i jak dla mnie to dwie różne bajki, chyba że mowa o seryjnej ibize, bo Cupra ma zupełnie inny zawias.
Ehh, to widzę Cię na najbliższej pojeżdzawce Hothatchowej i liczę na jakieś kółko na lewym , jak taka ibiza robi w serii choć podobny czas do Clio to w nią wchodzę jak w masło Jacek - Czw 04 Lis, 2010 Loko, opamiętaj się Loko - Czw 04 Lis, 2010
Jacek napisał/a:
Loko, opamiętaj się
Kupiłeś mi Clio to musze wejśc w Ibizę , widzę w niej potencjał na papierze, jakby było podobnie w rzeczywistości to czemu nie Ibiza?M - Czw 04 Lis, 2010 Bo wtedy wyjdziesz z francuskiej mafii Gotti - Czw 04 Lis, 2010
dejm napisał/a:
Loko napisał/a:
dejm napisał/a:
Witam.
Mam na imie Damian, śmigam żółtą Cupra po warszawskich drogach
heja byłęś ta Cuprą na jakimkolwiek torze, pojeżdżawce?, bo mocno mnie interesuje jak to wypada na krętym w porównaniu do konkurencji.
miałem jechać na ułęż, ale brak czasu...
więc tyle co po mieście...
jezdzilem golfem IV i jak dla mnie to dwie różne bajki, chyba że mowa o seryjnej ibize, bo Cupra ma zupełnie inny zawias.
Czym się charakteryzuje ten zupełnie inny zawias?kosmita - Czw 04 Lis, 2010 Jest zupełnie innyfydi - Czw 04 Lis, 2010 Mistrz ciętej riposty 106 - Czw 04 Lis, 2010
M napisał/a:
Bo wtedy wyjdziesz z francuskiej mafii :D
A wiemy gdzie mieszkasz.....Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 golfem IV jezdzilem 1.4 i 1.9tdi 130km, co do zawiasu to raczej bujało, a amorki w dobrym stanie i jezdziło się inaczej, inaczej reagował na zakręcie, na dziure itp.
a jesli chodzi o cupre, amorki są inne, o innej charakterystyce i krótszym skoku, inne sprężyny-niższe, inne tuleje.
to chyba jest nieco różnic? bardziej przypomina jazde taczką, jest bardzo sztywna.
we wczesniejszym aucie miałem komplet amortyzatorów mts technix + sprężyny lowteca i było mniej sztywniej niz tutaj na serii.Bart - Sob 06 Lis, 2010 no to spokoJacek - Sob 06 Lis, 2010 martin.h - Sob 06 Lis, 2010 A czy ktoś pomyślał o tym, że Ibiza jest na płycie Polo, a nie Golfa? Pozatym nie porównujmy serii do wersji usportowionej, pug 1.0 też buja Bart - Sob 06 Lis, 2010 Martin, serio?Gaydek - Sob 06 Lis, 2010 luz