grzech - Pon 13 Lis, 2006 Loko: napisze to chyba po raz 3 albo 4, ale niech bedzie.
Jak bylem w norauto (taki sklep z serwisem) i chcialem zeby i zalozyli 165 na 6'' (pucharowki) to zrobili wielkie oczy i powiedzieli ze na 6'' to minimum 175, a wiec jesli masz zimowki 175 to powinny pasowac na pucharowki. Zagwostwa moze zaczac sie z wysokoscia takiej opony, bo podobno trzeba zakladac 175/60 bo 65 jest juz za wysokieLoko - Pon 13 Lis, 2006 Wiem ze troche namieszałem, ale wszystko to napisałem posta wyżej
Ja mam zimówki 175/60/14 więc akurat problemu z wysokością by nie było.grzech - Pon 13 Lis, 2006 apropo margum to maja jedna przewage w stosunku do michelin i matadorow. Maja homologacje Ecostam i sa dopuszczone do ruchu publicznego, nawet slicki wiec jesli ktos planuje jezdzic kjs'y, sprinty i inne amatorskie imprezy to wedlug moich informacji bedzie mogl pojechac na margumach a na profesjonalnych michelinach czy matadorach juz nie, wiec wydaje sie ze to sa idealne gumy na amatorkie imprezy bo sa czyms pomiedzy seryjna opona (homologacja) i profesjonalna (lepsza guma niz w cywilnych oponach).Loko - Pon 13 Lis, 2006 Hmm w sumie sporo osób jezdzi na slickach w kjsach i sprintach i oni wszyscy jeżdżą na markgumach? Czy po prostu badania przymykają oczy na slicki?
[ Dodano: Pon 13 Lis, 2006 ]
A szkoda tylko że slicki markguma lubia się odkleić , gdyby nie to to faktycznie była by idealna opona jeśli jest dopuszczona do ruchu.
No i do tego w oponie role gra nie tylko bieżnik i guma użyta do jego produkcji. bardzo ważne są też boki, a jak wiadomo te nie należą do najlepszych w markgumach.
Myśle ze Bridgestone Potenza RE070 znacznie lepiej spisał by sie od markguma a tez jest to opona drogowa.
Cos mi się obiło o uszy tez u innych producentów że mają pól slicki z homologacją na drogi, ale nie kojarze teraz dokłądnie.grzech - Pon 13 Lis, 2006 podobno wyjatkiem jest superoes w kielcach gdzie mozna jezdzic na prof gumach i zdaje sie ze tez imprezy organizowane na torze w lublinie. Na wszystkich amatorskich imprezach na ktorych bylem to nikt nie mial profesjonalnych gum takich jak matador czy micheliny, jesli slicki to wlasnie markgumyLoko - Pon 13 Lis, 2006 Nie wiem, ale spytam, nasz forumowy kolega jechał nie tak dawno kajtka na slickach, ale nie wiem czy były to markgumy, ale spytam go z ciekawości.grzech - Pon 13 Lis, 2006 jesli chodzi o odklejanie to znam pare osob ktore jezdzi na margumach ale nie znam nikogo komu by sie odkleily.Loko - Pon 13 Lis, 2006 Co do tego co pisałem wyzęj to na przykład toyo, albo avon mają w swojej ofercie pól slicki na droge, ale oczywiscie cenaa zabójcza
tak to wygląda
Ja za to juz niejednokrotnie słyszałem o odklejajacych się markgumach grzech - Pon 13 Lis, 2006 jest drobna roznica pomiedzy slyszec o odklejajacych sie markgumach a znac kogos komu sie odkleily, no ale juz koncze z tematem bo bedzie jeszcze ze sie czepiam, albo ze jestem fanatykiem markgum.Loko - Pon 13 Lis, 2006 Jak chcesz to moge się poznać z tą osobą której odkleił się markgum , ale to chyba nic nie zmieni, jezeli osoba która startuje pisze na forum że odkleił jej się markgum to ja jej wieże grzech - Pon 13 Lis, 2006 ok, myslalem ze tylko slyszales od kogos ze on slyszal ze ktos inny slyszasz ze sie komus odkleily Loko - Pon 13 Lis, 2006 Jest jeden plus, ze podobno jak się odklei to wymieniają na nowe Dariano - Pon 13 Lis, 2006 Nie do przesady jakby byl to jakis szmelc to nikt by tego nie kupowal.
Kazdemu moze sie przytrafic blad w sztucestrick - Pon 13 Lis, 2006 No to poco sie przejmować że sie odklei jak wymieniają na nowa!Anonymous - Pon 13 Lis, 2006
strick napisał/a:
No to poco sie przejmować że sie odklei jak wymieniają na nowa!
bo auta moga juz nie chciec wymienic na nowe
kumpel w dostawczaku jezdzil na PROFILach letnich i mu sie blyskawicznie zuzyly i wyzabkowaly (tak ok. 15kkm).