strick - Czw 01 Mar, 2007 Ja mam jakąś gazete gdzie były jazdy po jakimś torze i na miokrym i na suchym wygrało M3 !Anonymous - Czw 01 Mar, 2007 Tu lancer evo 8 badz 9(nie rozrozniam, 265KM albo 280KM, nie pamietam) z Kalisza bral sie na cwiartke z A4 3,2 FSI 255KM mojego kumpla, koncowy wynik to dlugosc dla EVO, M3 e46 nie odbieral telefonu wtedy..
Wiem, ze w lukach byloby inaczej, ale jak jechalismy to ziomek wchodzil tym po 180 w luki i naprawde imponujaco sie autko trzymalo szosy
Strick wszystko zalezy od kierowcy testujacego, Ty albo ja wsiadziemy do RS4, a dajmy na to Stig do tego 3,2 fsi, ktore ma iles tam koni mniej, a i tak nas oklepie M - Czw 01 Mar, 2007 Ale chyba cwiartka dla takich aut to jak rozmowa o znaczkach pocztowych z mulatką Anonymous - Czw 01 Mar, 2007 nie bylo toru pod reka Niemy - Pią 02 Mar, 2007
GOKART napisał/a:
P.S. Siedziałem sobie w nowej RS4 -ce na tragach motryzacyjnych w Lipsku
to wlasnie z tych targow foty wkleilem
ja bym tam wolal RS4 nawet niz EVO, jakims wybitnym kierowca nie jestem i nie mam swojego toru na ktorym moglbym je testowac, takze nigdy bym nie wykozystaj potencjalu tego rajdowego auta. RS4 osiagi ma niewiele gorsze a do tego jest na pelnym lansie i wypasie, oczywiscie bralbym w kombiku bo bardziej mi sie podobaMarek23 - Pią 02 Mar, 2007 Evo 8 ma 265 koni i obstawiam, że to było te. 9 ma 280 koni dzięki Mivec a i tak spełnia normy spalin. SAmym wydechem i elektroniką robisz go na 340 koni. Evo ma napęd, który przy większych prędkościach robi duże opory, ale to nie jest auto na ćwiartke...
Niemy, RS4 jest kozak, ale mam nadzieję, że kiedyś razem przejedziemy się lancerem... Mi kolega dał przejechać 2km krętego i zwariowałem. Nie czułem auta wogóle, bo wiadomo dopiero co wsiadłem, ale jeszcze tak tych znanych mi winkli nigdy nie przejechałem. Ogieńgaugan - Pią 02 Mar, 2007 http://auto.gazeta.pl/auto/1,62385,3955583.htmlAnonymous - Sob 03 Mar, 2007 zawsze myslalem, ze zmienne fazy rozrzadu to wlasnie VTEC, a tu czytam "Zaawansowany technicznie, wysokoobrotowy, dwulitrowy motor z elektronicznie sterowanymi czasami otwarcia i wzniosu zaworów (VTEC) oraz systemem zmiany faz rozrządu (VTC)", wiec jak to jest? I ile w koncu powienien miec standardowy CTR poprzedniej generacji do 100?? W artykule napisali, ze 6,6, nie koloruja troszke?? 6,9 to sie zgodze, ale nie 6,6
I drugi cytat: "By zatuszować dodatkowe kilogramy, Japończycy skrócili przełożenia trzech ostatnich biegów. Dzięki temu auto jest tak dynamiczne jak poprzednik o czym świadczy identyczny (6,6 sekundy) czas rozpędzania do setki." Co maja do rzeczy 3 ostatnie przelozenia w rozpedzaniu do 100??Chyba 3 pierwsze?? Anonymous - Sob 03 Mar, 2007 juz ktos przytargal ze stanow
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2345035nox - Sob 03 Mar, 2007 STI a co do wersji 2d coupe to jakoś mi niepodchodzi wg mnie znacznie lepiej wygląda sedan 4d albo "standardowy" type R 3ddzik - Sob 03 Mar, 2007
kaloh1 napisał/a:
zawsze myslalem, ze zmienne fazy rozrzadu to wlasnie VTEC, a tu czytam "Zaawansowany technicznie, wysokoobrotowy, dwulitrowy motor z elektronicznie sterowanymi czasami otwarcia i wzniosu zaworów (VTEC) oraz systemem zmiany faz rozrządu (VTC)", wiec jak to jest? I ile w koncu powienien miec standardowy CTR poprzedniej generacji do 100?? W artykule napisali, ze 6,6, nie koloruja troszke?? 6,9 to sie zgodze, ale nie 6,6
Czego nie rozumiesz z vtec'iem?
Vtec ma ta ceche ze dzieki konstrukci walka o dwoch parach krzywek poza przesunieciem mozna uzyskac inne czasy i wzniosy.
Czy ma 6.6 czy 6.9 warto sie nad tym zastanawiac?Anonymous - Nie 04 Mar, 2007 dziku, chodzilo mi o to, ze wszyscy dookola mowia, iz zmienne fazy w hondzie to wlasnie vtec, a tu inny skrot i dlatego pytam. Dla mnie to roznica zadna, ale zaraz sie okaze, ze CTR robi w serii 6,5 a pozniej 6,3, progres osiagow w miare tycia auta Vlodarsky - Nie 04 Mar, 2007
nox napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=3lxK56kShkQ
jeszcze w życiu nie oglądałem tak głupiego filmu o samochodach w intenecie... jedyne co tam było to fajny dźwięk...
[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 ]
ups...saxorulez - Pią 09 Mar, 2007 Odgrzewam na prośbe Marka23
W wyściugu typu Endurance 24H w Dubaiu (www.24hdubai.com) w klasie A2 (auta NA od 160 do 2000) klasyfikacja wyglądałą tak po 24h:
1. Honda S2000 "Maeder Motorsport" 517okrążęń
2. Clio Sport III "Ebbing Motorsport" 498 okrażeń
3. Clio Sport II "Equipe Verschuur 1" 490 okrążeń
4. Clio Sport II "Equipe Verschuur 2" 487 okrążeń
5. Clio Sport II "ADS Racing" 484 okrążenia
6. Clio Sport II "Martin Tschorina" 476 okrążeń
7. Clio Sport II "Traxon CLT" 445 okrążenia
8. Clio Sport II "US Car World Racing" nie ukończ.
Fotka Clio Sport od Ebbing motorsport
Czekam na kolejne edycje zobaczymy czy to tylko przypadek...nox - Sob 10 Mar, 2007
Vlodarsky napisał/a:
nox napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=3lxK56kShkQ
jeszcze w życiu nie oglądałem tak głupiego filmu o samochodach w intenecie... jedyne co tam było to fajny dźwięk...
[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 ]
ups...
ale oco chodzi ?? przeca niedałem filmu zeby się zachwycać nad fabułą ... chodziło o dzwięk rs4 i tyle....