To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - swap: z vts'a do 106

kosmita - Nie 24 Sty, 2010

ŁukaszS3 napisał/a:
Podchodzi dosyć łatwo 1.6 16v z 206

czym się różnią te jednostki jeśli chodzi o wkładanie ich do budy 106 ? Co oprócz wałków, trzeba podmienić?

ŁukaszS3 napisał/a:
Nie lepiej zmodzić za te pieniądze seryjne 1.6 16v ze 106 czy Saxo?

Pewnie lepiej, ale trzeba go mieć najpierw, a tych od 206(albo czegoś innego) powinno być więcej i taniej.

Barejka - Nie 24 Sty, 2010

ŁukaszS3, na chlopski rozum to myslalem ze takie saxo 8v roznic sie od rally czy xsi moze nie wiele, ale widocznie sie mylilem, pasuje silnik z 206 ale zakladaja kolektor ssacy 16v z saxo/106 i prawdopodobnie listwa i wtryski nigdy tego tematu az tak nie drazylem bo mnie interesoawal
vitesse - Nie 24 Sty, 2010

kosmita napisał/a:
ŁukaszS3 napisał/a:
Podchodzi dosyć łatwo 1.6 16v z 206

czym się różnią te jednostki jeśli chodzi o wkładanie ich do budy 106 ? Co oprócz wałków, trzeba podmienić?

ŁukaszS3 napisał/a:

Pewnie lepiej, ale trzeba go mieć najpierw, a tych od 206(albo czegoś innego) powinno być więcej i taniej.

mam ten temat za soba wprawdzie tylko gore zmienilem :) trzeba dorabiac mocowania pod kolektor dolotowy

kubas - Nie 24 Sty, 2010

ŁukaszS3 napisał/a:
Podchodzi dosyć łatwo 1.6 16v z 206 ale seryjnie jest słabsza bo ma 110km z tym że ma głowicę na większych zaworach i wkładając w ten silnik wałki z saxo 1.6 16v już jest lepiej. Potem możesz przeszczepić silnik z C2 VTS seryjnie 125km. Ale po co? Nie lepiej zmodzić za te pieniądze seryjne 1.6 16v ze 106 czy Saxo?

tylko że większość z nich ma przepustnice elektroniczna co stanowi pewien problem :)

kosmita - Nie 24 Sty, 2010

Czyli jeżeli mam osprzęt z gti to nie powinno być problemu?
ŁukaszS3 - Pon 25 Sty, 2010

kosmita napisał/a:
ŁukaszS3 napisał/a:

Po Twoim opisie wywnioskowałem że właśnie taki siedzi u Ciebie w pugu?! xD

kosmita - Pon 25 Sty, 2010

A kto powiedział, że chodzi o tego puga? :]

Pytanie jest: jakie 1.6 można wrzucić do 106, żeby było jak najtaniej, najdostępniej i osiągi najbardziej zbliżone/lepsze do 1.6 16v gti.

ŁukaszS3 - Pon 25 Sty, 2010

TU5J4 :)

:rotfl:

kaco_d - Sob 27 Mar, 2010

pochwalić się chciałem jak że nie mogę uczynić tego w pimpie zakładając nowy temat...samochód odebrany po swapie chodzi jak wściekły samo zło:) jeszcze kilka modów przy okazji i ogólnie dziś nie będe spał
trza chyćić za mięso :rotfl:

iQ - Sob 27 Mar, 2010

gratuluje :) to jak dlugo w sumie trwal swap?
kaco_d - Sob 27 Mar, 2010

około miesiąca trochę ponad 3tyg. pewnie byłoby szybciej gdyby nie kilka niespodzianek po drodze:)