Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+
Anonymous - Śro 21 Lip, 2010
Cartoon napisał/a:
które zresztą chyba są dolewane dopiero na stacji do zbiorników...
Dokładnie, w przypadku VP95 jest tak: przyjeżdża zwykła 95, pan z cysterny ma dozownik z dodatkiem, dolewa z tego co pamiętam 3l dodatku/1000l paliwa.PiTT - Śro 21 Lip, 2010
Cartoon napisał/a:
V-power, verva i inne tego typu wynalazki to tylko chwyt marketingowy
Są to zwykłe 95 bądź 98 z niewielką ilością dodatków "uszlachetniających", które zresztą chyba są dolewane dopiero na stacji do zbiorników...
co za różnica czy się nazywa verva czy ultimate jak i tak innej 98 na danej stacji nie można kupić, więc ogólnie mam to gdzieś
racing to już inna liga, jak już kilka razy pisałem, lepiej mi się na nim jeździ ale nie chodzi o lepsze osiągi czy poczucie psychiczne
silnik pracuje ciszej i wyraźnie "aksamitniej"
co do spalania to może być kwestia tego że nie trzeba tak cisnąć, ale faktycznie zauważam że na racingu przy tych samych warunkach i stylu jazdy, przejeżdzam ok 30-50 km więcej niż na "zwykłych" Cartoon - Śro 21 Lip, 2010 Nie jestem pewien, ale racing chyba z niemcowni jest sprowadzany, jako jedyne paliwo w PL.
Chociaż jest też możliwość, że to 98 z orlenu uszlachetniona na stacji benzynowej większą ilością dodatków...Anonymous - Śro 21 Lip, 2010 Na czwartej stronie o tym pisałem.Cartoon - Śro 21 Lip, 2010 Znaczy się, Twoje słowa się potwierdziły Anonymous - Śro 21 Lip, 2010 Chyba tak jozekrj - Śro 21 Lip, 2010 w Fifth Gear testowali na hamowni i wyszło ze VPR dodał 6KM względem zwykłej 95 z stacji supermarketowejAnonymous - Śro 21 Lip, 2010 W jakim aucie?Bart - Śro 21 Lip, 2010 benzyna Racing jest bardziej lifestyle'owa anjas - Śro 21 Lip, 2010
jozekrj napisał/a:
w Fifth Gear testowali na hamowni i wyszło ze VPR dodał 6KM względem zwykłej 95 z stacji supermarketowej
AndreXSi napisał/a:
W jakim aucie?
we fiacie 126p jozekrj - Śro 21 Lip, 2010 jest gdzieś na you tube
mój pierwszy f126p jeździł tylko na VPR na każdym innym było stukowePiTT - Śro 21 Lip, 2010
bart napisał/a:
benzyna Racing jest bardziej lifestyle'owa
ano
tankuje zawsze za min 400 (2 banknoty po 200pln), jak się nie mieści to rozlewam dookoła
napiwków też nie żałuję
ale, tylko w modnych dzielnicach bo w te gorsze to nawet nie wjeżdzam, od razu spalanie mi wzrasta o kilka litrów, pewnie przez złe fluidy krążące wśród zawistnego plebsu...
jozekrj - Śro 21 Lip, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ezjknhwcQXU
sorry testowali gnojówkę wiec nie VPR tylko VPDJaco - Czw 22 Lip, 2010 Testowali też kiedyś zwykłe 95/98 i se super paliwa 99 /100 . Tylko w Subaru ( było najmocniejszym samochodem w teście) można było zmierzyć nieznaczą poprawę osiągów, reszta była na granicy błędu pomiarowego ( było tam chyba mini i jakieś inne miejskie autka). Więc poza działaniem na psychikę kierowcy i poprawą kultury pracy silnika większych + nie ma, napisze nawet więcej. Kiedyś w WRC ( numer 44 ) był ciekawy artykuł na temat paliwa , oktanów itp.. i zwykła 95 ma więcej wartości energetycznej niż jakieś 98 i 99. Dopiero paliwa, faktycznie przygotowane do sportu wraz z większą ilością oktanów mają większe wartości energetyczne.Jakarti - Czw 22 Lip, 2010