To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - apple iphone

Gotti - Sob 27 Wrz, 2008

no tak ale jak można kierować się tym co w gruncie rzeczy jest i tak beznadziejne? Jak dla mnie, jeśli coś ma być półśrodkiem i nie satysfakcjonować mnie w 100% to lepiej żeby nie było wcale. Ale co kto lubi ;)
eot

strick - Sob 27 Wrz, 2008

Michał napisał/a:
wyjmij telefon z pudełka i wyslij mmsa

Jak kupisz telefon w MM czy saturnie, w kazdym punkcie tylko nie salonie firmowym, to tez musisz konfigurowac...

dzik - Sob 27 Wrz, 2008

Gotti napisał/a:

powiedział co wiedział. telefon jest do dzwonienia i to że omnia jest lepsza bo ma aparat który ma 5mpx (WOW, aż tyle co kompakty parę lat temu!) jest dosyć zabawne. Wychodzi na to, że głównie tym kierujecie się przy wyborze telefonu xD

Dlaczego sie przyczepiles do aparatu?
Dobry aparat nie przeszkadza w niczym.
Jesli ktos szuka telefonu do dzwonienia wlasnie albo sms'ow to sredni pomysl, bateria jest fatalna. Po co opcja 3G jesli trzeba ja wylaczyc by telefon do konca dnia wytrzymal?

MMS'y wymagaja doinstalowania dodatkowego softu.

Co ma iphone czego nie maja inne telefony?
Predzej mozna napisac liste "tylko iphone... tego nie ma"

M - Sob 27 Wrz, 2008

Gotti, postaram sie odpowiedziec rzeczowo,
jestem osobą ktora uwielbia funkcjonalnosc, nie jestem gadzeciarzem.
Prywatnie mam kupionego slicznego i malego LG za 90zl w Saturnie.
Jest w 1000% funkcjonalny za te pieniądze,
dzwonie,pisze smsy,mam terminarz,budzik,kalkulator.

I teraz oceniam iphona co ma za te 1500ZL. Boli mnie to ze za tak wygórowaną cenę dostaje telefon z funkcjonalnoscia ktora nie jest ich warta poniewaz w tej cenie mam duzo lepsze telefony, ba, za polowe tej ceny np n95 ktora kupilem Agnieszce mojej.

Iphona oceniam ze jesli by kosztowal 200-300zl (tyle w przeliczeniu kosztuje dla zwyklego obywatela USA) to bylby dla mnie hitem na rynku, moglby sprzedawac sie jak cieple buly.
Ale kosztuje duzo wiecej i predzej puknalbym sie w czolo niz go kupil.

Dla mnie to wyglada tak:
Huk medialny w USA, ogromna sprzedaz iphona 3g, ludzie lecą kupują bo jest zajefajny - spoko.
U nas marketingowo naciąga się sukces iphona na nasz rynek, nistety bez powodzenia.
Poniewaz - CENA.
Niestety "Poliaki' - tu oczywiscie z wyjatkami, jaraja sie tymi iphonami bo dali sobie wyprac mozg. Umowmy sie ze giganty jak apple oraz jego dystrybutorzy piorą mozgi najlepiej.

Gotti - Nie 28 Wrz, 2008

Nic dodać, nic ująć. Iphone'a mam tylko dlatego że przysłali mi go za 1zł.
Anonymous - Wto 21 Paź, 2008

http://gadzetomania.pl/20...-platforme-mid/

robi się coraz ciekawiej :)

tu jest film i jego możliwości
iphone jest cieniutki przy tym

http://www.techeblog.com/...adget/intel-mid

Michał - Wto 21 Paź, 2008

ja problemu sie pozbyłem za całkiem miłą sumkę.
przyjechał drechol , dał szmajs i zajarany pojechał , swoim ztuningowanym golfem III

Anonymous - Pon 24 Lis, 2008

http://www.youtube.com/watch?v=G2SCZvU8sGU

oled rulez

Vlodarsky - Śro 26 Lis, 2008

łał o_O
Anonymous - Śro 26 Lis, 2008

po prawie 1,5 roku użytkowania ciezko jest mi sie z nim rozstac, wgralem ostatnio soft 2.1 i strasznie muli, okropnie, chcialbym sie go pozbyc (chcialbym cos nowego) ale co mam wybrac? nic ciekawego nie ma na rynku,
Stf - Śro 26 Lis, 2008

Gotti napisał/a:
powiedział co wiedział. telefon jest do dzwonienia i to że omnia jest lepsza bo ma aparat który ma 5mpx (WOW, aż tyle co kompakty parę lat temu!) jest dosyć zabawne. Wychodzi na to, że głównie tym kierujecie się przy wyborze telefonu

bawiłem się iphonem (niestety tylko 3 godziny) i kupiłem omnie.

mam wrażenie że niektórzy z Was nie mieli omni na dłużej. w sumie też miałem iphona krótko ale... ta chwila wystarczyła aby zauważyć że omnia jest bardziej zaawansowana bo:

ma szybki net, edytor office, dobrze działający gps z automapą 5.2 - łapie fixa w 20 sek, bateria 2-3 dni przy włączonym blutufie i korzystaniu z netu, pamięć masowa szybko dostępna w połączeniu z kompem, nagrywa filmy w całkiem sensownej jakości 640, foto wg mnie też w dobrej jakości jak na tak proste urządzenie pod tym względem- np. w mocno pochmurny dzień z automatycznymi ustawieniami:
http://i36.tinypic.com/2po2s7p.jpg
menu można totalnie zmieniać do odpowiedniego użytkownikowi. Praktycznie każdy klawisz możesz skonfigurować od nowa i przypisać mu określoną funkcję lub program. możesz wgrać oprogramowanie nowej książki telefonicznej lub klawiatury z której obsługa jest znacznie uproszczona. osobiście polecam ten soft:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
jest nawet zajebisty lokalizator wyszukujący domy publicznej uciechy w danej okolicy... :D
hmm miało nie wyglądać stronniczo ale iphone moim zdaniem jest "ograniczony" w stosunku do samsunga.

wartym uwagi jest też oczywiście htc. generalnie trzeba sobie tylko odpowiedzieć na pytanie czego oczekujemy i do czego będzie głównie służył. jeśli tylko multimedia w zakresie odsłuch, przegląd to sądzę iphone jest bezkonkurencyjny. jeśli poszukujemy łączności ze światem, edytować dokumenty, szybki net, video, aparat, nawigację - omnia lub htc.

PiTT - Śro 26 Lis, 2008

bariii napisał/a:
po prawie 1,5 roku użytkowania ciezko jest mi sie z nim rozstac, wgralem ostatnio soft 2.1 i strasznie muli, okropnie, chcialbym sie go pozbyc (chcialbym cos nowego) ale co mam wybrac? nic ciekawego nie ma na rynku,

dokładnie mam to samo
wgrałem soft 2.1 i bawiłem się trochę ajfonem 3g mojej Ewy
ogólnie 3g jest szybszy, coby nie mówić, jakoś szybciej reaguje na tym samym sofcie nawet
ale jedna uwaga, ajfon prosto ze sklepu to chuiii, trzeba wgrać Instalera i Cydię, do tego itunes store i dopiero masz możliwości wrzucania w pyte różnych dodatków, w szczególności z Cydii gdzie pewnie większość użytkowników ajfona nie używa

szymlorek - Śro 26 Lis, 2008

Soft który pokazał STF w swoim linku zrobił na mnie wrażenie, zastanawiam się tylko czy to o czym piszecie tj. office, net , czy cokolwiek innego naprawdę jest przez Was tak często używane?

Osobiście sam nie wiem co jest lepsze iphonem bawię się na codzień. Omnie miałem raz w ręku. W moim przypadku jednak oprócz kolorowego menu i i przejrzystej formy smsów, reszta tych wszystkich gadżetów jest totalnie nie używana, a jedynym argumentem za była prosta forma. Bo dla mnie tradycyjny telefon z malutkim ekranikiem i milionem klawiszy jak N-series są już nie do przyjęcia, nawet jeżeli oferują miliard gadżetów i nawigacje więcej. Bo na tym malutkim ekraniku obsługa nawigacji i tak jest idiotyczna.

Niemy - Śro 26 Lis, 2008

szymlorek napisał/a:
na tym malutkim ekraniku obsługa nawigacji i tak jest idiotyczna.

nie zgodze sie. uzywam TomToma na N70 i w zupelnosci mi to wystarcza, widze mape,numery drog, slysze gdzie mam skrecic,czego trzeba wiecej? oczywiscie mozna zaplacic poltora klocka i miec to w troszke lepszej wersji na wiekszym ekranie i tyle, ale po co? bo ladniej wyglada? spelnia swoje zadanie, a roznica w cenie jest nieporownywalna.

pP - Śro 26 Lis, 2008

ja osobiście od 3 tyg używam iphona 3g na sofcie 2.2

dla mnie jest to telefon w sam raz:
1. duży i przejrzysty ekran;
2. bezszelestna obsługa (nienawidze klikających przycisków);
3. nienaganne wykonanie;
4. wygodne(wbrew pozorom) pisanie sms i e-maili;
5. odbieranie poczty i otwieranie niemalże wszystkich rodzajów plików od .doc do .pdf;
6. ipod i duża pojemność pamięci wbudowanej;
7. możliwość wgrywania bardzo dużej ilości programików (o tym pisał PiTT);
8. przejrzyste i intuicyjne manu;
9. szybki net zarówno po wifi jak i 3G;
10. rozbudowana książka adresowa;

owszem obiektywnie jest również kilka wad:
1. brak MMS (można jednak wgrać aplikację rozwiązującą ten problem);
2. beznadziejny GPS;
3. blutut (ale już pracują nad tym);

ogólnie można podsumować:
- iphone - telefon multimedialny z dotykowych ekranem;
- omnia - palmtop;