pcs - Czw 21 Cze, 2007 przelot 250000 podalem bo takie propozycje padaly w tym watku (zreszta 11 letnie dupowozy w rzeczywistosci rzadko maja mniej) a nie dla kontrastu. Podobnie z silnikami do swapa, skoro wszystkie maja ponizej 100000km przelotu to co sie robi z silnikami z wiekszym przebiegiem? wyrzuca ..
Nie wydaje mi sie tez zeby 19000 tys bylo okazyjna cena vti z roku 96, bo za ta kase to mozna kupic 200sx w niezlym stanie z tego roku albo m3 w gorszym stanie.
To mam w taki razie inne pytanie, ile kosztuje (czesci/ robocizna) i co trzeba zmienic zeby z civica 1.4 zrobic b18c4 o mocy 190km z dobra skrzynia (seria z b18c4 jest chyba dluga i sie jakos skraca), ktory skreca, hamuje, nie spada sie ze stolka, nie trzeba bylo szacowac co robi silnik powyzej 8000 obr bo sie obrotomiez skonczyl. Bylbym wdzieczny jakby ktos zrobil taka kompletna liste (kompletna tzn nie taka ze po zmianie walka i kolektora dolotowego jest 215 koni, pomijajac 50 pozostalych czesci). Ja moze zaczne a wy mnie poprawcie i dopiszcie czego brakuje:
Civic 1.4 -- > Civic 1.8 190km
1. silnik b18c4 6500 + swap 500 ? = 7000zl
2. zawieszenie koni zolte 1280 + sprezyny koni 600 + 200 robota= 2080zl
3. hamulce uzywane zaciski, jarzma vti 500, tarcze ats*4 800, klocki 400, robota 300 = 2000zl
4. wydech kwasowka 1400zl
5. zegary 150zl +50 robota = 200
6. stabilizatory sportowe/ od vti ?
7. Dolot ?
8. Sprezynki i cos tam z ITR ?
9. Przerobka skrzyni?
10. Program lub komp ... ?
11. fotele?
Total = 12680zlLoko - Czw 21 Cze, 2007 A jak jest z pzekladni kierownicz? VTI nie ma czasem innego przelozenia?Loko - Czw 21 Cze, 2007 Znalazlem no i w VTI jest inna, obroty od oporu do oporu w VTi to jest 3,35 obrotu, a w innych 3,6. No i co za tym idzie promieD zawracana VTi 5,4 vs reszta 5,0.M - Czw 21 Cze, 2007 No i ?
M - Czw 21 Cze, 2007 Paweł... ja taką tabelkę zrobie, nie ma problemu, problem jest tylko taki ze ty caly czas uwazasz ze kupisz VTi 6gen w stanie igła za 20tysi.
Posiedzcie troche w temacie... nie kilka lat jak niektorzy ale chociaz kilka tygodni, poczytajcie civicklub.pl,hondatech.pl cokolwiek a potem porozmawiajmy.
Z drugiej strony obserwowanie czyjegoś świeżego spojrzenia na temat jest dla mnie bardzo ciekawym doswiadczeniem musze przyznac.M - Czw 21 Cze, 2007 A jeszcze dodam ze bardzo martwi mnie iz Michal nie moze znalezc zwyklej EK igiełki...
te auta zdaja sie byc teraz bardzo popularne... shit....dzik - Czw 21 Cze, 2007 Panowie, spokojnie.
Roznic w vti jest troche, ale to i tak nie polowa tego co rozni clio sport od seryjnego
Ja to widze tak:
+ zalety swapa to kombinacje silnikowe ktore nie wystepowaly
+ latwiej trafic zdrowa bude
+ jest to zlozone na swiezo przy mam nadzieje wielu nowych elementach
+ przy swapie wychodzi czesto co bylo do bani
- nieznany stan niektorych czesci, trudno ocenic silnik w worku
- wymiana 1001 rzeczy ktore z vti byly inne
Ale jak ktos buduje np dla siebie R5GTT to robi to czesto na budzie campusa (zdrowe i lekkie) i sklada z klockow, jest tam jeszcze wiele spraw ktore mozna poprawic.
Nowa buda w ASO ostatnio kosztowala nawet rozsadnie, 5kPLNM - Czw 21 Cze, 2007 No wlasnie mi sie wydaje ze chlopaki sie tak ciśnieniują bo patrzą przez pryzmat swapów i przekladek we francuzach.dzik - Czw 21 Cze, 2007 Francuzi mieli to do siebie ze jak budowali samochod sportowy to robili to od zera. A nie wiekszy silnik, twarde sprzyny i mamy samochod "sportowy"
W clio latwiej podac liste wspolnych elementow z seria niz roznic
Z drugiej strony zobacz ile projektow konczy sie na wsadzeniu silnika.
Powstaje wtedy motorowka z bebnami z tylu M - Czw 21 Cze, 2007 Hehehhe i lusterkami po aflalcie...
na Lublinie mialem tarcze z tylu pragne przypomniec
A to ze wsadza sie mocny silnik i jazda uwazam tylko i wylacznie za atut.. pokazuje to jak dobra jest baza seryjnie.pcs - Czw 21 Cze, 2007 "A to ze wsadza sie mocny silnik i jazda uwazam tylko i wylacznie za atut.. "
ja w tym widze raczej zagrozenie dla siebie i innych niz atut ...
moim zdaniem po cos inzynierowie hondy sie meczyli i wymyslali mocniejszy uklad kierowniczy, mocniejsze wachacze, stabilizatory etc. , jakbyscie wczesniej im wykazali ze to nie ma sensu to zaoszczedzili by miliony ..
Em- gdzie ja cos napisalem o igle VTI za 20tys? 25 tys to trzeba dac za igle 1.4 z ostatniego rocznika. Ale Michal szuka 10 letniej 1.4 za 11-13 tys, ktora bedzie taka sama igla jak vti za 19.
szrota vti to mozna kupic za 14 tys (ogloszenie ktos dal do takiego zielonego) ten vti za 19 wydaje sie byc w dobrym stanie jak na swoj rok, lepszym niz wiekszosc 10-letnich 1.4.
No i taka uwaga do Michala, moze rozszerzy zakres poszukiwac do kombi/ liftback 1.8 vti, tych zdaje sie byc nieco wiecej, jezdza wolniej ale jak wszyscy podkreslaja potecjal 1.8 wiekszy.M - Czw 21 Cze, 2007
pcs napisał/a:
"A to ze wsadza sie mocny silnik i jazda uwazam tylko i wylacznie za atut.. "
ja w tym widze raczej zagrozenie dla siebie i innych niz atut ...
moim zdaniem po cos inzynierowie hondy sie meczyli i wymyslali mocniejszy uklad kierowniczy, mocniejsze wachacze, stabilizatory etc. , jakbyscie wczesniej im wykazali ze to nie ma sensu to zaoszczedzili by miliony ..
Em- gdzie ja cos napisalem o igle VTI za 20tys? 25 tys to trzeba dac za igle 1.4 z ostatniego rocznika. Ale Michal szuka 10 letniej 1.4 za 11-13 tys, ktora bedzie taka sama igla jak vti za 19.
szrota vti to mozna kupic za 14 tys (ogloszenie ktos dal do takiego zielonego) ten vti za 19 wydaje sie byc w dobrym stanie jak na swoj rok, lepszym niz wiekszosc 10-letnich 1.4.
No i taka uwaga do Michala, moze rozszerzy zakres poszukiwac do kombi/ liftback 1.8 vti, tych zdaje sie byc nieco wiecej, jezdza wolniej ale jak wszyscy podkreslaja potecjal 1.8 wiekszy.
Ja nie uwazam za zagrozenie... meczyli sie i zrobili swietną baze ktora po malych modyfikacjach jest swietnym wózkiem - wlasnie po to sie meczyli.
Nie slyszalem zeby od swapowanej hondy cos odpadło albo zeby auto stracilo nagle sterowność... za to o innych markach i co w nich sie dzieje nasluchalem sie sporo.
Liftback i aerodeck - generalnie są ciężkie i w światku nie są uważane za 100% hondy.. to raczej taka hybryda z roverem z ktorej wyciąga się silnik na swapa.Loko - Czw 21 Cze, 2007
eM napisał/a:
No i ?
W samochodach sportowych montuje sie bardziej bezposrednie przekladnie po to zeby np. kierowanie bylo bardziej bezposrednie, szybsza reakcja na kierownice, i takie tam inne nieisotne dla wszystkich pierdoly M - Czw 21 Cze, 2007
Loko napisał/a:
eM napisał/a:
No i ?
W samochodach sportowych montuje sie bardziej bezposrednie przekladnie po to zeby np. kierowanie bylo bardziej bezposrednie, szybsza reakcja na kierownice, i takie tam inne nieisotne dla wszystkich motyla noga
LOL
W Vti jest podłokietnik, to pewnie po to zeby przy sportowej jezdzie szybciej zaciagac reczny na winklu, bez tego jazda sportowa jest niemozliwa M - Czw 21 Cze, 2007 Na koniec powiem ze VTi to tylko typ nadwozia i jego wyposazenia... w kazdym regionie znaczy co innego, generalnie wielkich różnic nie ma (nie dla wszystkich )
Sportowe wersje to oczywiście type-r i tu nie ma dyskusji, zeby robic z ek zwyklego typera trzeba upaść na głowę.