strick - Śro 13 Lut, 2008 Ja w przyszłym tygodniu bede wiedział cos wiecej o subaru, auto sprowadzone z niemiec, delikatnie walniete, ale beda zdjecianox - Śro 13 Lut, 2008 PCS weź tego St-teka na pre szybkich łuków to do volvo nie będziesz chciał wsiadać Gotti - Śro 13 Lut, 2008 piękny temat zaczął się od BMW kończy na fordzie albo Volvo pcs - Śro 13 Lut, 2008 hehe bys sie zdziwil jak ten carawan na szczudlach lata zakrety , trzeba sie tylko zaprzec kolanem bo strasznie sie wygina. Mimo tego ze 4x4 jest nieco udawane (wiskoza jak w golfach syncro a nie haldex), to w lukach i przy starcie robi swoje (na starcie dodatkowo wlacza szpere na tylniej osi do 40km/h).Marek23 - Śro 13 Lut, 2008
pcs napisał/a:
wiskoza jak w golfach syncro a nie haldex
Poczekaj, mi się wydawało, że syncro miało pierwszą ewolucję hadexa i tyle...
Pcs, ja odradzam Volvo... Poczekaj i kup wrxa. Paru znajomych miało volviaki i bez hitu.pcs - Śro 13 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
pcs napisał/a:
wiskoza jak w golfach syncro a nie haldex
Poczekaj, mi się wydawało, że syncro miało pierwszą ewolucję hadexa i tyle...
Pcs, ja odradzam Volvo... Poczekaj i kup wrxa. Paru znajomych miało volviaki i bez hitu.
no musialbym miec mega fart trafic w tej cenie drugi taki egzemplarz, to co jest w okolicy 60tys jest mocno zuzyte.
bmw, audi w przedziale 50-60 jest baaaardzo mocno zuzyte, albo z silnikiem 1.8 i bez wyposarzenia, a takich powyzej 60 tys praktycznie nie ma. Az trudno pomyslec w jakim stanie sa te ponizej 50tys ... Polakow po porstu nie stac na utrzymanie tych aut. Przyklad BMW 320d, jedno zle tankowanie i wtryski/pompa 12tys. Tradycyjny polak, nawet zamozny szuka po allegro uzywanych, kupi 4 z czego 1 dobry a reszta tak samo zjebane i potem auto nie jedzie. Trubine zregeneruje albo uzywke kupi ..
Do tego ilosc powaznych niedorobek w audi/bmw jest nie mniejsza niz we francuzach, ze szczegolami wrawdzie jest lepiej, szczegolnie audi ...
ehh...Marek23 - Śro 13 Lut, 2008 Za 60 tysi z CH na ściągniesz wrxa? Tylko rozumiem, ze TY bug eye nie chcesz? Bo mi się podoba. Ale z ta nową lampą też za ten hajs da sie. Tylko wiadomo, że nie w polsce.
Znajomy z niemiec ściąga passata, 2006 grudzień, kombi, highline, tdi 170 koni seria. Tylny błotnik uszkodzony i to tyle. Wyjdze niecałe 70 tysi zł.pcs - Śro 13 Lut, 2008
Marek23 napisał/a:
Za 60 tysi z CH na ściągniesz wrxa? Tylko rozumiem, ze TY bug eye nie chcesz? Bo mi się podoba. Ale z ta nową lampą też za ten hajs da sie. Tylko wiadomo, że nie w polsce.
Znajomy z niemiec ściąga passata, 2006 grudzień, kombi, highline, tdi 170 koni seria. Tylny błotnik uszkodzony i to tyle. Wyjdze niecałe 70 tysi zł.
za 60tys to z CH mozna sciagnac 2005 rok, ale ja po prostu nie mam ochoty i czasu szukac auta zagranica i bawic sie w sprowadzanie, naprawianie, rejestrowanie ...
Bugeye zwykle maja 120tys-160tys przejechane, trzecie sprzeglo, druga skrzynie ...strick - Śro 13 Lut, 2008 A moze jednak dla subaryny warto sie rozgladanac w CH, Marcin napewno okaze sie pomocny, a w polsce napewno szybko sie tez wszystko załatwi
Albo poczekaj do przyszłego tygodnia, to ja juz wiecej bede wiedział o tym subaruMarek23 - Śro 13 Lut, 2008
pcs napisał/a:
za 60tys to z CH mozna sciagnac 2005 rok, ale ja po prostu nie mam ochoty i czasu szukac auta zagranica i bawic sie w sprowadzanie, naprawianie, rejestrowanie ...
No nie wiem, wole się pomęczyć i mieć wrxa niż bez na chillu jeździć volvo... Ale to jest Twój wybór.pcs - Śro 13 Lut, 2008 no to volvo to akurat kosztuje 20tys i bedzie sluzylo jako dupowoz, mieciutko, wygodnie, dobre audio ..strick - Śro 13 Lut, 2008 Czyli bierzesz volvo i jeszcze jakiegos ostergo hh robisz? Bo innego wyjscia nie widze pcs - Śro 13 Lut, 2008 do volvo raczej cos dokupie .... HH oldtimera
zobaczymy jeszcze sie mi moze mondeo spodobac, albo volvo sie okaze ze kaszana mechanicznie u mechanika za godzinke.pcs - Śro 13 Lut, 2008 No i stalo sie, nie chcialo mi sie ogladac mondeo. Ogladalismy z mechanikiem volvo z gory i dolu, silnik suchy, dyfry suche, turbo suche, skrzynia lekko spocona, zawias git wszystko wyglada niebo lepiej niz w niemieckich 3-latkach po dziadku. Mechanik sie nie mogl nadziwic ze auto ma 9 lat.
Pojezdzilem jeszcze chwile i wzialem. Akurat sie skonczyl przeglad roczny wiec podjechalem na stacje diagnostyczna, i wszytko znowu bylo ok, tylko znowu skrzynia troche spocona i gumki w jednym wahaczu z tylu.
Oczywiscie chwile pozniej wzialem Kasie i zrobilem maly cruising po wawce. Komfort niebo lepszy niz bmw 3 czy audi a4, audio rewelka 2 zmieniarki, srodek super full wypas, fotele super wygodne, przy 160 nadal pelen komfort. Skrzynia chodzi elegancko, troche dlugie skoki. Silniczek bardzo elastyczny, ma cos chyba 270nm przy 1800 obr, i ciagnie rowno az do 6500 obr. Nie jest to clio, ale dzwiek 5 cylindrowki bardzo fajny. Start mimo wagi tez niezly bo jednak rusza z 4 kolek. Ma tez cos z subaru ... pali jak impreza sti Do tego w sumie wyglad youngtimera. Nie jest taki oklejony plastikiem jak xc70, wogolnie nie udaje zeby mial zamiar radzic sobie w terenie, po prostu jest 5 cm wyzej od zwyklego. Ogolnie jestem urzeczony i na razie bardzo zadowolony.
Wlasnie dostalem komplet papierow, 2 zapasowe kluczyki, wszelakie faktury, w tym fakture zakupu nowego na bagatela 188tys. Z ekstrasow audio level 5 (cokolviek to znaczy), grzane zydle, tempomat, fotele regulowane elektrycznie, klima autmatyczna dwustrefowa. Dadam jeszcze ze komplet wazystkich szyb jest od nowosci. Nie wiem czy cokolwiek wogole bylo lakierowane. Tak sobie mysle ze jakby ktos za te 188 tys w 99roku kupil ziemie w warszawie to mialby teraz 2 mln zl, a tak zostalo 20 tys. i w sumie nikt sobie autem za bardzo nie pojezdzil.
Dziekuje chlopaki serdecznie za pomoc!
Jak sie juz na ciesze bede sobie szukal za zaoszczedzone dziengi jakiegos konkretnego youngtimera do sportu, ale juz na spokojnie.
jakies fotki z komorki z dzisiaj zebyscie mieli pojecie o jakim aucie mowie:
CHRZANEK - Śro 13 Lut, 2008 hehehe fajny kredens;)
Gratsy - 4x4 jakie by nie było to zawsze 4x4