M - Czw 07 Sie, 2008 slyszalem od znajomych niemcow ze u nich vw to troche kicha (jak u nas polonez) i zeby kupowac audi,bmw etc?Anonymous - Czw 07 Sie, 2008 nie badz zlosliwy ziom bo w stanach tak sie mowi o hondzie. jeszcze acure ok M - Czw 07 Sie, 2008 nie jestem zlosliwy, pisze to co uslyszalem. Ja chcialbym miec vw jakies fajne..Bad-i - Czw 07 Sie, 2008 tzn powiem tak, zgadzam sie w 100% ze VW w niemczech to jest pospolita fura. Osobiscie chcialbym miec tego CC 2.0 TSI i jeszcze cos dla Agi. Dlatego tak jak pisalem, ze wzgledu na to ze mam rocznego Paska nie bede kupowal troche nowszego CC. Idealem bylo by A4 w S line ale jak nas nie bedzie stac to kupic cos innego. Niestety 3ka w 4 drzwiach piekna tez nie jest Mick - Czw 07 Sie, 2008 ziomuś sprawdzam ceny w Daimler Chrysler i dam Ci znać odnośnie A4.Bad-i - Czw 07 Sie, 2008 super, nareszcie ktoś cos pomaga a nie tylko krytykuje pcs - Czw 07 Sie, 2008 powiem szczerze, zamiast jakiegos a4 z silnikiem co sie do polo nadaje z jakims pakietem pseudosportowym, ktory z boku wyglada jak passat, i bez kontroli trakcji by sam z zakretow wypadal (zakladam ze nie quattro) w cenie 140tys. to 100*bardziej bym wolal
subaru legacy 3.0 R spec B 245 koni, ale mysle ze jezdzi porownywalnie z S4 bo jest lzejszy i niebo lepiej sie prowadzi. Do tego auto ze skora na full wypasie za 137tys.:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4292248Bad-i - Czw 07 Sie, 2008 pcs szanuje Twoje zdanie ale to auto mi sie kompletnie nie podoba. Ale że wygląd to kwestia gustu to nie dyskutuje i wrzuce tylko same fakty.
Ten smok wcale nie jest taki szybki i do S4 to mu daaaaaleka droga
Wedlug katalogu ten szybki Legacy przyspiesza identycznie do A4 2.0 T 211 KM w przednim napedzie. Bo ten samo motor ale w quatro to już go zjada
Ale skoro porównałeś go do S4 to wrzuce tylko tyle:
Subaru Legacy 3.0 R SPB (245 KM) - 6,9 sek
Audi A4 2.0 TSI (211 KM) - 6,9 sek
Audi A4 2.0 TSI Q (211 KM) - 6,6
i
Audi S4 (cabrio bo tylko takie teraz wystepuje) (344 KM) - 5,9 sek
także gdzie subaru do S4M - Czw 07 Sie, 2008 jedna sekunda lub wizyta u pana drucika i porzadny remap Bad-i - Czw 07 Sie, 2008
eM napisał/a:
jedna sekunda lub wizyta u pana drucika i porzadny remap
w którym aucie?M - Czw 07 Sie, 2008 w jednym i drugim Bad-i - Czw 07 Sie, 2008
eM napisał/a:
w jednym i drugim
ale chyba o subaru nie myślisz ??pcs - Czw 07 Sie, 2008 badi, kwestia designu to nigdy nie byla mocna strona subaru, ale akurat legacy w tej wersji jest i tak najlepsze. Porownywanie audi FWD 211km do tej legacy to zart, moze i do setki jest tyle samo teoretycznie (na suchym i audi na slickach) ale po pierwszych 2 zakretach audi bedzie albo w rowie albo 10 dlugosci z tylu. Jezdzilem audi generacji poprzedniej z 1.8t 210km (2004 rok) i jest to istna zalosc. Trudno powiedziec czy nowe S4 bedzie jakies rewolucyjne, ale poprzednie S4 raczej dostanie od subaru na wiekszosci torow ktory nie sa przeznaczone dla nascar. S4 nie skeca tak samo jak volvo S60R bo 65% masy jest na przodzie.
Dodam jeszcze ze w tym porownaniu mamy do dyspozycji audi 160km ze sportowa tapicerka i subaru 245km z mnostwem sportowych bajerow jak zmienne charakterystyki silnika (cos jak M5), sport zawias, sprot skrzyni (by STI) etc i genialnym napedem, dziwekiem motoru etc.
poczytaj moze jakies testy o tym autku (ten akurat nie jest najlepszy):
http://www.wysokieobroty....61,4715166.htmlBad-i - Czw 07 Sie, 2008 no nie wiem bo nie jezdzilem takim subaru ani takim S4 czy A4. Pamietajmy tylko ze jest to auto dla kobiety ktore musi dosc fajnie wygladac i byc na tyle szybkie zebym ja raz czy dwa razy w tygodniu mogl sie poganiac z podobnymi. Jak kupie takiego legacy to nigdy przeciez nie pojade nim na tor Mick - Czw 07 Sie, 2008
Bad-i napisał/a:
no nie wiem bo nie jezdzilem takim subaru ani takim S4 czy A4. Pamietajmy tylko ze jest to auto dla kobiety ktore musi dosc fajnie wygladac i byc na tyle szybkie zebym ja raz czy dwa razy w tygodniu mogl sie poganiac z podobnymi. Jak kupie takiego legacy to nigdy przeciez nie pojade nim na tor
ziom to może kup nową impreze STI? takie kobiece autko a i ma jakiś tam pazur