To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - KIA Soul - Konkurs Hulaj Dusza

M - Czw 30 Kwi, 2009

Oczywiscie, malo tego, kupa straszna...

Kto sie podejmuje napisania artykulu na wykop?
Moze Adas by to opisał jako uczestnik konkursu wtedy byloby najwiarygodniej

FreeMan - Czw 30 Kwi, 2009

patrzac na rysunki Renaty, myslicie ze spelnia ten punkt regulaminu ??

3. W Konkursie może wziąć udział każda pełnoletnia osoba fizyczna, mająca miejsce
zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Z udziału w Konkursie wyłączeni
są pracownicy Organizatora oraz podmioty z nim współpracujące przy realizacji
Konkursu oraz ich małżonkowie, powinowaci w linii prostej pierwszego stopnia,
krewni w linii prostej i bocznej do drugiego stopnia.

Michał - Czw 30 Kwi, 2009

renata powie starszej siostrze ze wygrała i pojechała odebrać nową kiłe ...
KonradMK - Czw 30 Kwi, 2009

ja pierdole, to się naprawdę nadaje do faktu albo superaka :D
FreeMan - Czw 30 Kwi, 2009

przeczytalem caly regulamin, i nie bardzo kumam, czemu mogli wywalic pierwsza zwyciezczynie i teraz wladowac to dziecko...

Ciekawi mnie jakie kryterium oceny zastosowali Organizatorzy?
W sumie w regulaminie nie jest powiedziane co bedzie oceniane, wiec jezeli kryterium bylo :"jak dzieci widza Kie Soul" to faktycznie Renata jest zwyciezca.

To sie nadaje do Uwagi.

nox - Czw 30 Kwi, 2009

Panowie uruchamiamy wszelkie znajomosci pakuje to do faktu uwagi itp ... :D

Za Dymka:

Szanowni Państwo,

Wziąłem udział w konkursie Kia Soul gdyż jako młody artysta uważam, że każda sposobność aby rozwijać swój talent jest nieocenionym źródłem doświadczenia. Byłem silnie zmotywowany, gdyż moje prace były co tydzień najwyżej ocenianie przez Internautów, dodatkowo wizja nagrody głównej dodała mi skrzydeł. Jakiżś było moje pierwsze zdziwienie gdy okazało się, że w niewyjaśnionych okolicznościach moja praca została zdeklasowana przez nisko ocenianą wcześniej pracę innego autora i to pod koniec konkursu. Cóż, pomyślałem, może większość Internautów do końca czekała, aby oddać swój głos na najlepszą pracę, przez co w ciągu jednego dnia zwycięska praca uzyskała wynik ponad dwukrotnie wyższy niż moje dzieło! Niemożliwe? Zrozumiałem wtedy że przecież motto KIA to "Power to Suprise"! "Suprise" okazał się tym większy, że po zakończeniu konkursu i wyłonieniu najlepszej (sic!) pracy podano informację, że "W związku z niezgodnością zwycięskiej pracy z warunkami i wymogami Regulaminu, Komisja Konkursowa podjęła decyzję o wyłonieniu nowego laureata konkursu". Wiedziony chęcią poznania genialnej pracy nowego zwycięzcy odszukałem dzieła p. Kukły i zawiodłem się po raz drugi. Czy pracę stworzoną na papierze tekturowym, kredkami świecowymi można nazwać dziełem "pełnoletniej osoby fizycznej" jak nakazuje Regulamin Konkursu? Czy KIA liczy na szybką sprzedaż aut dzięki nowatorskiemu designowi tworzonemu przez wykwalifikowaną ekipę przedszkolaków? Brak gustu to jedno (czego można spodziewać się od firmy, która na początku swego istnienia produkowała części do koreańskich rowerów!) ale brak profesjonalizmu?

ble ble ble

dalej mi się nie chce...

PieQt - Czw 30 Kwi, 2009

więc tak - poświęciłem chwilę na zapoznanie się z regulaminem i

Organizator zastrzega sobie prawo do nie zakwalifikowania do Konkursu prac, które uzna za nieoryginalne bądź niesamodzielne oraz co do których będzie miał wątpliwości czy prawa do tych praw przysługują zgłaszającemu się do udziału w Konkursie.

Więc możemy domniemać, że prace tej laski i TheMc były za dobre i zostały uznane za niesamodzielne. Dymuś dawał mega profi prace - co w porównaniu z obecną, zwycięską pracą daje przepaść w jakości

Uczestnik oświadcza, że w chwili przesłania zgłoszenia konkursowego do Konkursu przenosi na Organizatora prawo do korzystania z pracy konkursowej na zasadach licencji wyłącznej na wszelkich polach eksploatacji określonych Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych bez ograniczenia czasu i terytorium.
Organizator może posługiwać się zgłoszonymi pracami konkursowymi w szczególności na wszelkiego rodzaju materiałach reklamowych i promocyjnych, niezależnie od formy ich utrwalenia bądź rozpowszechniania, a także w celach marketingowych i informacyjnych, bez konieczności zawierania odrębnej umowy i wypłaty dodatkowego wynagrodzenia.

Ale KIA wykorzysta najlepsze prace w swoich reklamach, za co nie zapłaci a nagrodzili jakieś gówno, którego nigdy nie wykorzystają.

Nie wiem jak bardzo ci się chce Dymuś babrać w tym, ale jakbyś napisał do nich o przesłanie kopii protokołu z posiedzenia komisji konkursowej, to byśmy zobaczyli na którym miejscu ty byłeś i czy byłeś.

Anonymous - Czw 30 Kwi, 2009

Jakby co to mogę dać komuś do przetłumaczenia na koreański. A, i dodałbym parę kur.wa do textu (po koreańsku - 창녀 , wym. shipa (śipa) )
anjas - Czw 30 Kwi, 2009

Ja pierdziele. Niech ktoś opisze ten "konkurs". Artykuł zamieścimy na Hothatch.org i puścimy na wykop. A od tego już krok, żeby jakieś media zainteresowały się tematem.

Przecież to są jakieś jaja.

Aha. Nelsinio dobrze prawi, na miejscu Adasia poprosiłbym o protokół z posiedzienia komisji konkursowej.

Jacek - Czw 30 Kwi, 2009

anjas napisał/a:
na miejscu Adasia poprosiłbym o protokół z posiedzienia komisji konkursowej.

zrób tak! to otworzy im oczy i zaczną myśleć. Takie posunięcia działają, znam z doświadczenia.

jacek czajka napisał/a:
zrób tak! to otworzy im oczy i zaczną myśleć. Takie posunięcia działają, znam z doświadczenia.

A kiedy zacząłeś myśleć? :rotfl:

Jacek - Czw 30 Kwi, 2009

KonradMK napisał/a:
jacek czajka napisał/a:

A kiedy zacząłeś myśleć? :rotfl:

nie kumam! kto ma myśleć że niby ja?

whatever, żarcik wytłumaczony nie jest już śmieszny ;)
The Mc - Pią 01 Maj, 2009

PieQt napisał/a:

Nie wiem jak bardzo ci się chce Dymuś babrać w tym, ale jakbyś napisał do nich o przesłanie kopii protokołu z posiedzenia komisji konkursowej, to byśmy zobaczyli na którym miejscu ty byłeś i czy byłeś.

Czyli moge poprosic o taki protokol? Jezeli tak to zaraz to zrobie.