To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - SUKA :)

Michał - Śro 04 Mar, 2009

sunia wie co dobre. NA jednym ze zdjec spi na fotelu od mej porażki, hondy. Napierdziane w ten fotel strasznie było, ale jak widać, pasuje jej :)
Anonymous - Śro 04 Mar, 2009

Michał napisał/a:
od mej porażki, hondy. :)

:lol2:

Michał napisał/a:
Napierdziane w ten fotel strasznie było, ale jak widać, pasuje jej :)

dlatego może jej się dobrze tam śpi :crazy:

Anonymous - Wto 10 Mar, 2009

a kuku ;D

Anonymous - Pią 05 Cze, 2009

jako,że zabieramy suke z nami na wakacje trzeba bylo jej wyrobić paszport .... więc udaliśmy się do kliniki upowaznionej do wyrobienia takowego na Niepodległości .... i przy okazji suka dostała full przegląd i cholerka przy osłuchiwaniu lekarz coś usłyszał w sercu ... jakieś szmery. zrobił jej USG i EKG .... EKG dobrze, ale na USG okazało się, że jej serduszko nie ma 2 przedsionków tylko 1 duży .... i w pt 12.06 idziemy na dokładniejsze badanie ... :ble:
Michał - Pią 05 Cze, 2009

:/ :/ :wall:
CHRZANEK - Pią 05 Cze, 2009

Marcel 08 napisał/a:
okazało się, że jej serduszko nie ma 2 przedsionków tylko 1 duży

Jedno duże turbo jest czasami lepsze niż dwa małe.

Marceli nie martw sie, może jest troche inaczej zbudowana ale wcale jej to nie przeszkadza...

Anonymous - Pią 05 Cze, 2009

okaże się w piątek ....
i to, że jej główka czasem leci w prawo może być też od tego spowodowane, a napewno na to wpływ zmienna pogoda jak przez ostatnie dni eh ale chyba ogolnie tj szczęsliwa bo ma zajebi.ście :rotfl:

k-mart - Sob 06 Cze, 2009

hmmm, nie dobrze. Informuj, ciekawi mnie jaki to ma wplyw na jej zdrowie.

p.s. jako ze wczoraj byla ladna pogoda, zabralem na picie 2 dobermanny. Jak wiecie moja postura nie dopuszcza zadnych zaczepek a majac przed soba jednego za mna drugiego doberanna ubrany w kurtke commando w barwach wojennych przebijalem sie przez tlumy niczym goracy noz przez maslo :D

KonradMK - Sob 06 Cze, 2009

myślę że to jednak sama kurtka zrobiła robotę. no chyba że dodatkowo podśpiewywałeś ai-je-ooo no to respekt :D
rasta - Sob 06 Cze, 2009

Marcel 08, tylko pod żadnym pozorem nie dawaj jej pod noże chirurgów. Dopóki zwierzak gania i szczęśliwy to najlepiej nic nie robić, mi już 2 kociaki uśmiercili...
Anonymous - Pon 15 Cze, 2009

no i dziś byliśmy jeszcze gdzie indziej u weterynarza .... bo na SGGW w Klinice Małych Zwierząt (zdecydowanie polecam po każdym względem)

ale niestety po ECHU serca, EKG i prześwietleniu nie uzyskaliśmy dobrych wiadomości ...
to że główka jej czasem ucieka to pikuś .... jej serce a dokładniej Prawa Komora powinna mieć ok 1cm a obecnie ma już 2,8cm i się powieksza, Lewa jest w normie (ma chorobę labladorów - dysplazję w polsce nie operowalna ewentulanie w UK ale 30tys EURO!!!!!) to, że P Komora jest powiększona wpływa na jej wątrobę - też się powieksza i za jakiś czas zapewne przejdzie na układ moczowy :/ . Weterynarz daj jej 2-4lat życia. W sumie nie powinna biegać i najlepiej dla jej zdrowia było by ja zamknąć w klatce, ale .... chyba nie tędzy droga, jest szczęśliwa jak biega z rufusem w garażu czy szaleje w weekend na Polu Mok. Uwielbia pływać eh cholera :'( i lekarz utwierdził nas w tym,żeby nic nie zmieniać niech życie sobie tak dalej i bedziemy co 2 miesiące powtarzać badania. I tak powiedział jest nieźle, że jeszcze ani razu nam nie zemdlała....

KonradMK - Pon 15 Cze, 2009

o fak :wall:
Kamilbike - Pon 15 Cze, 2009

kurde niefajnie :/ Marcel, skopiuje to sobie i dam do przeczytania znajomej weterynarz, moze cos doradzi. Kurde szkoda psiuli, bo jest zajebista, taka smieszna gapcia. Co do zamkniecia w klatce to ja tego nie widze, ona by z ta klatka biegala.
106 - Pon 15 Cze, 2009

kurcze szkoda, ale pocieszajace jest to ze lepiej trafic nie mogla i na kazdym jej zdjeciu
widac ze jest mega :D :D :D :D wiec tak trzymac! czasami diagnoza i badania to jedno
a rzeczywistosc to drugie wiec nie ma co skladac kwitow :)

OSKAR - Pon 15 Cze, 2009

przykro,ale tyle ile jej daliscie radosci to nikt inny by jej nie dal ;d ;d

najwazniejsze,ze jest szczesliwa i tyle ;d ;d :rotfl: