To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Auto Detailing - nomenklatura

Anonymous - Pon 18 Maj, 2009

Dużo się dowiedziałem , dzieki wam skończyła się era Ludwika i szarego mydła , Dzięki ;D
leon - Pon 18 Maj, 2009

p106rallye napisał/a:
leon napisał/a:
jezdzi sie nia po zwilzonym lubrykantem odbycie tak by sie po nim w miare slizgala
Mi ten temat jest stworzony dla Ciebie :rotfl:

na ślisko to chyba kazdy lubi? :D

ps. siema nikt nie mowi ze zle myjesz samochod .. to co podalem to podejscie profesjonalistow (nie mowie tutaj o sobie) ktorzy zbijaja ogromna kase na czyszczeniu samochodow... kazdy "orze jak może" i jedni przywiazuja wieksza wage do czystego wozu a inni mniejsza

kubas - Pon 18 Maj, 2009

spokoj !
siema - Pon 18 Maj, 2009

Coś mi się zdaje leon, że mnie źle zrozumiałeś. Peace man.
leon - Pon 18 Maj, 2009

jelsi tak to sorka .. późna pora!
(wyedytowale posta by nie bylo bluzgow)

jesli masz jakies konkret pytania to dawaj albo pw !

Gaydek - Pon 18 Maj, 2009

Panowie, słucham Was jak księdza na kazaniu :D . Nawet notatki mam. Dzięki.

Jeszcze 6-7 lat temu własnoręcznie myłem autka. Później już tylko myjnia (kilkaset metrów od domu). Czas wrócić do korzeni :) .

siema - Wto 19 Maj, 2009

Pytanie jest na jak długo zaproponowany przez Ciebie zestaw wystarczy?
Po obejrzeniu filmiku o glince coś mi się widzi, że jest ona jednorazowa, tak? Jak z resztą środków. Czy jak dokupię glinkę, to starczy tego na drugi, trzeci samochód? Ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce.

Pozdr.

MoRToN - Wto 19 Maj, 2009

Gaydek napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Gaydek napisał/a:
A propos myjni... kto wie czym i jak myją w ASO BMW? Mam za sobą trzy przeglądy E90 i za każdym razem zapominam zapytać :wall: . Auto wyjeżdża mokre a po kilkunastu sekundach jest suchutkie, woda jakby spływa - znika w oczach a zacieków nie ma. Na pewno tak myją u Smorawińskiego w Poznaniu.

:)

Wosk w spraju. Też go używam. W ASO BMW ok 40 zł.

Pytanie leszcza... jak się tego używa? :) .

Myjesz auto, płuczesz i peyskasz na mokry lakier. 1-2-3-łut, łut, łututututu... i jest suchy :P

Ofkorz nie zastapi to suszenia szmatą.

Rudello - Wto 19 Maj, 2009

Glinka w zależności od tego jak dużo brudu zbierzesz starcza na około 3 auta. Ale nie ma potrzeby stosowac jej czesciej niz raz na pół roku do jendego auta :)
Jeżeli upadnie na ziemie to do wyrzucenia (ulega samo destrukcji ;-)

Widze ze temat kwitnie a ja nie mam czasu sie udzielać.. damn

hmm moze jakies foty wkrótce zapodam ;-)

MoRToN - Wto 19 Maj, 2009

siema napisał/a:
Pytanie jest na jak długo zaproponowany przez Ciebie zestaw wystarczy?
Po obejrzeniu filmiku o glince coś mi się widzi, że jest ona jednorazowa, tak? Jak z resztą środków. Czy jak dokupię glinkę, to starczy tego na drugi, trzeci samochód? Ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce.

Pozdr.

Glinki nie używasz za każdym razem. 2-3 razy w sezonie przed grubszym polerowaniem.

leon - Wto 19 Maj, 2009

as said before - glinka jest na kilka samochodow (ja zrobilem 5 teraz czas na zmiane) bo ostatnio juz wygladala tak:

wg mnie znacznie mniej wydajne sa te lubrykanty - moze 3 samochody, ale spokojnie mozna uzywac po ich zuzyciu slabego roztworu wody i szamponu

sam zestaw ciezko okreslic na ile wystarcza ale na 10 moze 12 stosowac powinien styknac

siema - Wto 19 Maj, 2009

Rudello napisał/a:
Jeżeli upadnie na ziemie to do wyrzucenia (ulega samo destrukcji ;-)

Właśnie tym fragmentem filmu się zasugerowałem :) Uznałem, że po przejechaniu glinką całego samochodu, musi ona wyglądać co najmniej jakby upadła na ziemię ;)
leon napisał/a:
glinka jest na kilka samochodow (ja zrobilem 5 teraz czas na zmiane)

No i wszystko jasne. Dzięki.

Cartoon - Śro 20 Maj, 2009

W pierwszy wolny weekend zafunduję chyba fieścinie kompleksowe mycie :D
Bardzo ciekawy temat! o połowie tych specyfików w życiu nie słyszałem :D

Kamilbike - Śro 20 Maj, 2009

Ja to robie ostatnio tak ze jak jade na jakas myjnie reczna typu KARSZER ;D to biore ze soba wiaderko, gabke i szampon, zeby furnik dokladnie domyc. Chyba przecztam raz jeszcze temt io moze zmienie troche nawyki w myciu :)
Michał - Śro 20 Maj, 2009

trzeba robić burdel ;D