To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Jakie felgi

Anonymous - Śro 21 Kwi, 2010

jesli bedzie piaskowana a pozniej malowana to waga sie nie zmieni bo niby jak??Piaskowanie to usunięcie starej faby za pomocą piachu (a dokładniej specjalnego scierniwa),jak sie piaskarz zapomni to nawet jej moze ubyc na wadze ;D .Moga byc jakies minimalne różnice w zaleznosci od grubosci warstwy farby,ale to raczej w gramy
jarek-malopolska - Śro 21 Kwi, 2010

no wiem wiem ze w gramach ew różnice..heheh no jak by po takim zabiegu felga wazyła mniej to juz wogole miszcz :jupi:
Bart - Sob 24 Kwi, 2010

ja myślę, że nawet bez piaskowania po pomalowaniu może przybyć kilkanaście-kilkadziesiąt gramów, nie więcej. Chyba, że malujemy olejną farbą koło od ursusa :>
martin.h - Sob 24 Kwi, 2010

Ja na pomalowanie czterech felg zużyłem ok. 300 ml farby czyli pewnie troszkę ponad 300 g. Tylko, że malowałem tylko z zewnątrz, a nie od środka.
Anonymous - Sob 24 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:
Ja na pomalowanie czterech felg zużyłem ok. 300 ml farby czyli pewnie troszkę ponad 300 g. Tylko, że malowałem tylko z zewnątrz, a nie od środka.

Ta farba to chyba w sprayu , gdzie 90 % poszło w powietrze .

Loko - Sob 24 Kwi, 2010

W ramach walki z wagą, następnym razem zamiast malować felgi, po prostu je wypiaskuje i tak zostawie :jupi:
jarek-malopolska - Śro 26 Maj, 2010

Kurcze, drążąc dalej temat wagi.. nie odnosicie wrażenia, że nie ma sensownych felg (czyt. Tanich) i lekkich do saxo/106 ??
Chyba, że ja źle szukam ale:
1) ATS DTC - dobry stosunek masy do ceny ale właściwie niedostępne do saxo/106
2) OZ Superleggera- Cena trochę powala jak na 15"
3) OZ Ultraleggera - Jak wyżej...
4) OZ Crono HT - Jak wyżej...
5) ... ??

kosmita - Czw 27 Maj, 2010

jarek-malopolsk, a może : http://www.felgikute.pl/i...offset=0#wyniki
Ceny felg na poziomie OZ Superturismo, lekkie i mocne, no i jest wzór jak speedline :faja:

A może Team Dynamics? http://www.jdl-performanc...ir=asc&limit=30

Bonczek - Czw 27 Maj, 2010

Dlatego ludzie nie kupuja 106/saxo ;)
Jakarti - Czw 27 Maj, 2010

Bonczek napisał/a:
Dlatego ludzie nie kupuja 106/saxo ;)

czego przykladem jest polowa tego forum :D

Bonczek - Czw 27 Maj, 2010

Tysiące much nie mogę się mylić ;) ;D
jarek-malopolska - Czw 27 Maj, 2010

kosmita napisał/a:
jarek-malopolsk, a może : http://www.felgikute.pl/i...offset=0#wyniki
Ceny felg na poziomie OZ Superturismo, lekkie i mocne, no i jest wzór jak speedline

No właśnie jak pierwszy raz dopadłem tą stronkę (przez ogłoszenie na Hodze) to myślę sobie: to jest to !! nie dość, że jest felga wzorem niczym speedline 2108 to jeszcze dużo lżejsza od speedlina.. niestety po dokłądnym kontkacie juz nie było tak kolorow.. połowy z tych felg nie ma szans na ET 15 - tylko od 25 w góre, to jeszcze cena pozostałych ni jak się ma do cen tu podanych.. :/

Rasputin - Wto 17 Lip, 2012

Z racji,ze Clio już prawie rok stoi w tym samym miejscu po mału zaczyna mi sie nudzic jego widok. Więc wpadłem na pomysł by cos zmienic w wyglądzie. Najłatwiej bedzie kolor felg a,że w tym temacie jest tu wielu ekspertów(jeżeli nie sami) to pytam,na jaki?
Dla nie wtajemniczonych jest to zwykły czarny Sport. Teraz stoi na pomarańczowych OZ wiec wszystkie oczojebne kolory odpadają.
Moje typy to grafit,czarny mat lub antracyt. Oczywiście lusterka wracaja pod kolor nadwozia :] Nie wiem jaki kolor ma Jakarti w swoim Clio ale takie zestawienie mnie sie podoba :] Ewentualnie kolor oryginalnych Speedline'ów z Cup'a...bodajże taki szary metalic.
Jakieś inne propozycje?

Kamill - Wto 17 Lip, 2012

Takata green
siema - Wto 17 Lip, 2012

Ja swego czasu oczyma wyobraźni widziałem swojego na tych speedline z pierwszej fotki. Głosuję na nr 1.