To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupuje auto - jakikolwiek ladny i zadbany samochod - help!

mi - Czw 18 Cze, 2009

Już Czajka w tym temacie Aygo proponował, więc grubiej nie pójdziesz, możesz najwyżej się zrównać ;)

...a avensis jest poooooootwornie nudny.

Koncept z beti w kombiku może nie być taki głupi nawet...

nox - Czw 18 Cze, 2009

pcs juz szukał bety przed zakupem volviaka i z czego pamietam nie był zadowolony z dostępnych egzemplarzy na runku w tym budżecie , jak coś to tylko 320 d wg w takiej kasie nie kupi się sensownej 330d szczególnie trzeba szukac takiej po 2003 roku z 204 konnym silnikiem bo te z przed miały czasami problemy egzystencjalne. ogólnie e46 to nie głupi pomysł daje dużo funu z jazdy :)
pcs - Czw 18 Cze, 2009

Janusz napisał/a:
może tak....... Panda..... :D myślę ze mi może coś powiedzieć na temat tego samochodu.

A tak na poważnie to myślałeś może nad avensisem ?? ja w tym budgecie i z takimi preferencjami szukałbym e46 330d.... ewentualnie 320d... ale koniecznie w kombi.... bo inne zaraz będą się kojarzyć tak jak e36 teraz

no wlasnie jakos nie koniecznie widze sie w samochodach przedstawicieli handlowych typu avensis, mondeo, focus, astra musialyby byc w jakiesj niesamowitej wersji. Zreszta jedyny dobry diesel toyoty to 2.2 170km a te sa drogie.

E46 330d primo malo nie pali, secundo trudno znalezc egzemplarz z przebiegiem mniej niz 200tys, niestety to juz zajechane fury sa. E46 2.0d juz troche lepiej, bo dluzej byly w produkcji, ale to tez juz stare fury i silnik awaryjny dosyc.

o jak ktos tu slusznie zauwazyl szukalem juz bety i wszystkie ktore widzialem (a ogladalem tylko te najdrozsze) to zajechane szroty byly. E46 330d wogole nie istnieje w dobrym stanie, mozna nawet uogolnic ze nie istnieje 5letnie bmw w dieslu w dobrym stanie, moze z wyjatkiem bmw 1 ale te znow strasznei drogie.

nox - Czw 18 Cze, 2009

co do e46 to przerabiałem ten temat i od razu szukać w DE tylko nie wiem czy coś w okolicy 50 tys się znajdzie u nas przeciętne e46 320d za ok 50 tyś ma 150-200 tyś niestety Ale wg mnie nie ma auta tej klasy na rynku który dało by tyle funu z jazdy .
Mick - Czw 18 Cze, 2009

pcs... to może jednak weź tego żółtego leona... albo tajp era ode mnie, przy dziadkowej jeździe schodzi poniżej 10 litrów na 100km

:rotfl: ;D

nox - Czw 18 Cze, 2009

ja accordem z k20 w mieście miałem średnio 8,5 do 9 :D wiec się da ;) tylko kto kolwiek inny wsiadł do tego auta to średnie nie zchodziło poniżej 11 w mieście
M - Czw 18 Cze, 2009

moje e39 pali po miescie ponizej 10 (2.5 benzyna) az mi ciezko w to uwierzyć
nox - Czw 18 Cze, 2009

e46 328 10 w mieście przy normalnej jeździe przy lekkim pałowaniu do 11 wichodzi na to że benzynowe bmw są oszczędne :D :rotfl:
M - Czw 18 Cze, 2009

to fakt
martin.h - Czw 18 Cze, 2009

pcs, a może Mazda 3/6, ładne i niezawodne autka.
pcs - Czw 18 Cze, 2009

ja potrafilem clio sportem po miescie palic 6.2 litra srednio a volvem ponizej 10l ale trudno to nazwac normalna eksploatacja.

Ma byc diesel i juz, jedynym wyatkiem jest silnik 1.4 tsi benzyna.

A bajki o spalaniu 3 litrowego benzynowego silnika na poziomie 9 litrow w miescie sa tak samo prawdziwe jak spalanie 3 litrowego diesla na poziomie 6 litrow ...

rozne auta mi sie podobaja jak widzicie, ale bardziej mi zalezy na jednym konkretnym w stanie idealnym.

nox - Czw 18 Cze, 2009

pcs napisał/a:
A bajki o spalaniu 3 litrowego

Fight ?? :)

anjas - Czw 18 Cze, 2009

pcs napisał/a:
Zreszta jedyny dobry diesel toyoty to 2.2 170km a te sa drogie.

pcs, mam kumpla który pracuje w serwisie toyoty. Jak twierdzi nigdy nie kupiłby sobie toyoty w dieslu, a już na pewno nie 2.2 DCAT. Podobno masaaaakraaa.

pcs - Czw 18 Cze, 2009

anjas napisał/a:
pcs napisał/a:
Zreszta jedyny dobry diesel toyoty to 2.2 170km a te sa drogie.

pcs, mam kumpla który pracuje w serwisie toyoty. Jak twierdzi nigdy nie kupiłby sobie toyoty w dieslu, a już na pewno nie 2.2 DCAT. Podobno masaaaakraaa.

czyli nie chce zadnej toyoty :)

Mick - Pią 19 Cze, 2009

i VW też nie chcij...

chyba że Oktavie?