Barejka - Nie 04 Wrz, 2011 Dariano, o to to M - Nie 04 Wrz, 2011 piwo to moje paliwoJacek - Pon 05 Wrz, 2011 piwo tychy czyści kichywas79 - Pon 05 Wrz, 2011 browar tychy nie jest lichykp - Czw 24 Lis, 2011 Dobry temat!
Dziś próbuje taki
Na co dzień Lech Mocny, Lech Zielony, Lech Pils ulubione trio, czasem Kasztelan, nawet Tatra.
No i żeby nie być do tyłu to z regionalnych najbardziej lubie
no name - Czw 24 Lis, 2011
Brackie i czeskie browary, rewelacja bizon - Sob 17 Gru, 2011 a dzis:
Bonczek - Sob 17 Gru, 2011 Ja wieczór na spokojnie, wykręciłem się od wyjścia
Bart - Sob 17 Gru, 2011 Bizon - co to po lewej? Na tym po prawej rozumiem tylko wyraz TRYPEL Bonczek - Sob 17 Gru, 2011 Bart, http://www.delirium.be/
BTW super nazwa:
Majaczenie alkoholowe (delirium tremens, majaczenie drżenne, biała gorączka) – stan zaburzeń świadomości z iluzjami, omamami oraz urojeniami trwający do tygodnia. Często towarzyszą mu zaburzenia wegetatywne i inne objawy somatyczne. Jest spowodowany nagłym odstawieniem lub zmniejszeniem dawki alkoholu. Prawdopodobnie grają rolę również czynniki toksyczne. Śmiertelność wynosi poniżej 3-4%.
Burzliwa symptomatologia delirium tremens rozwija się zwykle 2-3 dni po przerwaniu ciągu alkoholowego. Do objawów wiodących delirium zalicza się zaburzenia świadomości z halucynacjami i lęk, który przechodzi w niepokój ruchowy, podniecenie a nawet agresję. U 25% chorych występują napady drgawkowe o charakterze napadów uogólnionych toniczno-klonicznych.
W badaniu fizykalnym stwierdza się tachykardię i wzrost ciepłoty ciała, a w badaniach laboratoryjnych hiperglikemię, podwyższony poziom mocznika, bilirubiny, aminotransferaz a także leukocytozę i wzrost OB. Hipokaliemia i hipomagnezemia stanowią poważne ryzyko zaburzeń rytmu serca, powodujących zatrzymanie krążenia.
U osób wyniszczonych objawem towarzyszącym delirium może być zapalenie płuc, niewydolność krążenia, wątroby lub nerek.bizon - Sob 17 Gru, 2011 to po lewej to piwo, ktore moja zona drinkowala na studiach w holandii, wreszcie je dorwalem i musze sprobowac. na razie wiem tylko tyle, ze ma 8.5%.
po prawej bardzo dobrze zrozumiales, do tego to trypel z pierdolnieciem 9.5% qbica - Sob 17 Gru, 2011
Koto napisał/a:
Brackie i czeskie browary, rewelacja
mastne bardzo dobre, czekam na "to" nowe brackie PGmaster - Sob 17 Gru, 2011 To ktos probowal?