MoRToN - Nie 03 Lut, 2013 lenovo w alu obudowie. np y580
Albo think Pada ale to juz kasa.
Te ostatnie latitudy to badziew straszny, kupiłem 2 ostatnio do firmy i nie wygladają tak solidnie jak te chociażby z przed 2-3 lat.
vostro nie maja chyba gniazda do docka (o ile to ma znaczenie).GeKo - Nie 03 Lut, 2013 Dokowanie nie ma znaczenia, wolałbym vostro ale nie posiadają numerycznej klawiatury
Zacząłem jeszcze rozważać toshibę tecra R950, chociaż najtańsza i tak 3k.KarQ - Nie 17 Lut, 2013 Eksperty z hothecza, podpowiedzcie mi na co mam zwrócić uwagę przy wyborze laptoka z przeznaczeniem do prac projektowych w autocadzie.
Musi być stabilny przy obrabianiu projektów ważących kilkanaście mega, obecnie posiadam starego HP 6830S i przy pracy na rozbudowanych projektach zaczynają się zawieszki.
HP Compaq 6830s
:: Procesor
Intel Pentium Dual Core T3400 2.16 GHz
:: Chipset
Intel PM45
:: Pamięć
3072 MB, ProMos/Mosel Vitelic DDR2-800, 2 GB + 1 GB
:: Karta grafiki
ATI Mobility Radeon HD 3430 - 256 MB, 8.479.1.1000
:: Matryca
17 cali 16:10, 1440x900 pikseli, AU Optronics B170PW06 V3 / AUO6387, refleksująca: nie
:: Dysk twardy
320 GB - 5400 rpm, 320 GB 5400 obr/min Fujitsu MHZ2320BH G2
:: Karta dźwiękowa
Analog Devices AD1984A
Zależy mi żeby był możliwie najlżejszy przy matrycy 17".
Do przeznaczenia ~3.000zł, może i więcej jeśli będzie coś godne uwagi.Chloru - Nie 17 Lut, 2013 KarQ, parę moich typów:
http://www.x-kom.pl/p/122...70m-czarny.html (ten ma wprawdzie dysk SSD ale błyszzczącą matrycę). Do pracy zdecydowanie lepsza jest IMHO matowa.KarQ - Nie 17 Lut, 2013 Dzięki,
w sumie oba fajne, a z matrycą 100% racji.
Jakieś inne opinie i propozycje?siema - Wto 26 Lut, 2013 Odkryłem nową kategorię na Allegro i mam odpowiedź na wszystkie dotychczasowe i przyszłe pytania w tym temacie:
http://allegro.pl/perfekc...3046126076.htmlmichool_vt - Śro 15 Maj, 2013 moze ktos poleci cos z 14calami do 3000zlotych ? PiTT - Śro 15 Maj, 2013 to raczej z ultrabooków
też jestem ciekaw co jest godnego uwagiMichał - Śro 15 Maj, 2013 tylko apple , TYLKO !PiTT - Śro 15 Maj, 2013 milcz biedaku! Michał - Czw 16 Maj, 2013 Niech twoja gęba skazą zostanie owiana mój giermku, a dupsko przetrzepane ino talar sie nie ostanie !
patataj patataj patataj ...
tylko imac, tylko imac, tylko imac ....M - Czw 16 Maj, 2013 samsunkiQ - Czw 16 Maj, 2013 U mnie jakies 6 miesiecy temu zawital samsunk i niestety musze powiedziec ze to straszne gowno albo trafil mi sie jakis felerny egzemplarz. Obudowa jest zrobiona z jakiegos miekiego plastiku, ciagle trzeszczy i jak mocniej zlapiesz to boje sie ze zaraz sie rozpadnie. Zawiasy od ekranu ledwo sie kupy trzymaja. Odtwarzacz plyt przestal dzialac, gniazdo od ladowania rowniez. Oprocz tego problemow brak michool_vt - Czw 16 Maj, 2013
Michał napisał/a:
tylko apple , TYLKO !
tej, jakbym planował japko to bym sie nie pytał, tylko kupił, jest amejzing i już!
iQ napisał/a:
U mnie jakies 6 miesiecy temu zawital samsunk i niestety musze powiedziec ze to straszne gowno albo trafil mi sie jakis felerny egzemplarz. Obudowa jest zrobiona z jakiegos miekiego plastiku, ciagle trzeszczy i jak mocniej zlapiesz to boje sie ze zaraz sie rozpadnie. Zawiasy od ekranu ledwo sie kupy trzymaja. Odtwarzacz plyt przestal dzialac, gniazdo od ladowania rowniez. Oprocz tego problemow brak
dzienx bardzo przydatna informacja to jakis ultrabook?
wstepne google 5s nie mówi nic konkretnego, wiec moze ktoś ma jakiegos godnego polecenia laptopa niejapko niezamilioniQ - Czw 16 Maj, 2013 michool_vt, nie ultrabook, moze te sa lepszej jakosci.
Tak dla porownania, ze 4 lata temu musialem kupic komputer a ze budzet byl niewielki to kupilem prawie najtanszy jaki znalazlem (HP) i o dziwo do dzis dziala bez problemu, zreszta korzystam z niego codziennie. Jedynie bateria jest do wymiany