To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup laptopa

MoRToN - Nie 03 Lut, 2013

lenovo w alu obudowie. np y580

Albo think Pada ale to juz kasa.

Te ostatnie latitudy to badziew straszny, kupiłem 2 ostatnio do firmy i nie wygladają tak solidnie jak te chociażby z przed 2-3 lat.

vostro nie maja chyba gniazda do docka (o ile to ma znaczenie).

GeKo - Nie 03 Lut, 2013

Dokowanie nie ma znaczenia, wolałbym vostro ale nie posiadają numerycznej klawiatury :(
Zacząłem jeszcze rozważać toshibę tecra R950, chociaż najtańsza i tak 3k.

KarQ - Nie 17 Lut, 2013

Eksperty z hothecza, podpowiedzcie mi na co mam zwrócić uwagę przy wyborze laptoka z przeznaczeniem do prac projektowych w autocadzie.

Musi być stabilny przy obrabianiu projektów ważących kilkanaście mega, obecnie posiadam starego HP 6830S i przy pracy na rozbudowanych projektach zaczynają się zawieszki.

HP Compaq 6830s
:: Procesor
Intel Pentium Dual Core T3400 2.16 GHz
:: Chipset
Intel PM45
:: Pamięć
3072 MB, ProMos/Mosel Vitelic DDR2-800, 2 GB + 1 GB
:: Karta grafiki
ATI Mobility Radeon HD 3430 - 256 MB, 8.479.1.1000
:: Matryca
17 cali 16:10, 1440x900 pikseli, AU Optronics B170PW06 V3 / AUO6387, refleksująca: nie
:: Dysk twardy
320 GB - 5400 rpm, 320 GB 5400 obr/min Fujitsu MHZ2320BH G2
:: Karta dźwiękowa
Analog Devices AD1984A

Zależy mi żeby był możliwie najlżejszy przy matrycy 17".

Do przeznaczenia ~3.000zł, może i więcej jeśli będzie coś godne uwagi.

Chloru - Nie 17 Lut, 2013

KarQ, parę moich typów:

http://www.x-kom.pl/p/116...650m-1080p.html

http://www.x-kom.pl/p/122...70m-czarny.html (ten ma wprawdzie dysk SSD ale błyszzczącą matrycę). Do pracy zdecydowanie lepsza jest IMHO matowa.

KarQ - Nie 17 Lut, 2013

Dzięki,

w sumie oba fajne, a z matrycą 100% racji.

Jakieś inne opinie i propozycje?

siema - Wto 26 Lut, 2013

Odkryłem nową kategorię na Allegro i mam odpowiedź na wszystkie dotychczasowe i przyszłe pytania w tym temacie:
http://allegro.pl/perfekc...3046126076.html

michool_vt - Śro 15 Maj, 2013

moze ktos poleci cos z 14calami do 3000zlotych ? ^_^
PiTT - Śro 15 Maj, 2013

to raczej z ultrabooków
też jestem ciekaw co jest godnego uwagi

Michał - Śro 15 Maj, 2013

tylko apple , TYLKO !
PiTT - Śro 15 Maj, 2013

milcz biedaku! :rotfl:
Michał - Czw 16 Maj, 2013

Niech twoja gęba skazą zostanie owiana mój giermku, a dupsko przetrzepane ino talar sie nie ostanie !
patataj patataj patataj ...
tylko imac, tylko imac, tylko imac ....

M - Czw 16 Maj, 2013

samsunk
iQ - Czw 16 Maj, 2013

U mnie jakies 6 miesiecy temu zawital samsunk i niestety musze powiedziec ze to straszne gowno albo trafil mi sie jakis felerny egzemplarz. Obudowa jest zrobiona z jakiegos miekiego plastiku, ciagle trzeszczy i jak mocniej zlapiesz to boje sie ze zaraz sie rozpadnie. Zawiasy od ekranu ledwo sie kupy trzymaja. Odtwarzacz plyt przestal dzialac, gniazdo od ladowania rowniez. Oprocz tego problemow brak :]
michool_vt - Czw 16 Maj, 2013

Michał napisał/a:
tylko apple , TYLKO !
tej, jakbym planował japko to bym sie nie pytał, tylko kupił, jest amejzing i już! :]

iQ napisał/a:
U mnie jakies 6 miesiecy temu zawital samsunk i niestety musze powiedziec ze to straszne gowno albo trafil mi sie jakis felerny egzemplarz. Obudowa jest zrobiona z jakiegos miekiego plastiku, ciagle trzeszczy i jak mocniej zlapiesz to boje sie ze zaraz sie rozpadnie. Zawiasy od ekranu ledwo sie kupy trzymaja. Odtwarzacz plyt przestal dzialac, gniazdo od ladowania rowniez. Oprocz tego problemow brak :]
dzienx bardzo przydatna informacja :D to jakis ultrabook?

wstepne google 5s nie mówi nic konkretnego, wiec moze ktoś ma jakiegos godnego polecenia laptopa niejapko :] niezamilion

iQ - Czw 16 Maj, 2013

michool_vt, nie ultrabook, moze te sa lepszej jakosci.
Tak dla porownania, ze 4 lata temu musialem kupic komputer a ze budzet byl niewielki to kupilem prawie najtanszy jaki znalazlem (HP) i o dziwo do dzis dziala bez problemu, zreszta korzystam z niego codziennie. Jedynie bateria jest do wymiany :)