To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Marek23 kupuje auto

Mrozu - Pon 09 Sty, 2012

Mi chodzi o 2.0TDCI
GeKo - Pon 09 Sty, 2012

to mnie jedynie wiadomo o tych pompach, może tak jak pisze Rasta że pierwsze serie tak miały.
Jak padnie turbo to też słabo, bo tam zmienna geometria jest i producent nie przewiduje regeneracji, chińczycy natomiast tak :rotfl:

rasta - Pon 09 Sty, 2012

Pełen kat max 8 litrów.
Mrozu - Pon 09 Sty, 2012

To bardzo przyzwoicie
rasta - Pon 09 Sty, 2012

Z Poznania wracałem, tempomacik na 1,8 zł i spalił 8l. Średnia z miasta jak się depcze też 8l, ale spokojnie można zejść na mniej tylko po co :D

PS. Moja foka 1.6 co nic nie jedzie pali teraz 9l.

MoRToN - Pon 09 Sty, 2012

rasta napisał/a:
Pełen kat max 8 litrów.

hmm no nie wiem 1.8 przy pełnym bucie 8 w trasie łapie. 2.0 teoretycznie przy pełnym kacie powinien wziąć wiecej.

kosmita - Pon 09 Sty, 2012

KarQ napisał/a:
Alternatywa w spalaniu i osiagach :) kiedyś frytol wziął Mondka z tym motorem i podczas jazdy po trasie wpyrdalal jak zły, a do osiągow tdci sporo brakowało.

osiągi myślę, że jednak są podobne, tylko w benzyniaku tego tak nie czuć. Spalanie, przecież napisałem, że będzie większe :P i już naprawdę koniec teoretyzowania

rasta - Wto 10 Sty, 2012

Co ty gadasz 2.0 TDCi robi wiatrak z 2.0 benzyny Mk2. Robi też wiatrak z Foki Mk1 ST170 (2.0 zwykle jest szybsze :rotfl: ). Wiem co mowię, bo znajomy ma ST i 2.0TDCi.
Marek23 - Wto 10 Sty, 2012

Fajna sprawa z taką foką,ale jakoś mnie nie kręci te auto,zbyt zwykłe. Ale jak mnie przycisnie to przynajmniej wiem w co wchodzić.

Walle, jak z awaryjnością 320d E90?

Jest jeszcze opcja,ze koncentruje sie na mieszkaniu, zostawiam na razie gti i wywalam kata. Ale i tak docelowo bede zmienial....

Nissana 4wd nie chce. Mocne 330 bmw to nie dla mnie. Ja bym takim autem non stop chcial latac bokami. Kiedys kulnalem sie przez Polske 530d E60 i wstyd mi czasem jak momentami jechalem. Sport na oesie lub torze, na ulice turling,przynajmniej chce sie do tego zmusic.

KarQ - Wto 10 Sty, 2012

Jak rozmawiałem z chłopakami z MR Motors n/t kupna auta, polecali 320d, jednak to nie mój budżet, wiec nie zaprzatam sobie nią głowy. Ponoć żadnych problemów z nimi nie ma, u znajomego w F10 z 8-mio stopniowym automacie zajebiscie sobie radzi, wiec tu będzie tylko lepiej. Chyba, ze to jeszcze starsza motorownia, jednak ten model 177km robi się ba 220km/500Nm.

Kiedyś lecialem ze znajomymi nad morze V70 D5. Spalanie na poziomie 6,5l przy 4-ech osobach i bagazach i kierowca nie praktykowal ecodrivingu

kosmita - Wto 10 Sty, 2012

KarQ napisał/a:

Kiedyś lecialem ze znajomymi nad morze V70 D5. Spalanie na poziomie 6,5l przy 4-ech osobach i bagazach i kierowca nie praktykowal ecodrivingu

elegancko, u nas w bmw, nie ma bata żeby zejść poniżej 7 w trasie ;/

Marek23 - Wto 10 Sty, 2012

KarQ napisał/a:

Tez slyszalem,ze te V70 D5 są bardzo oszczedne.

kosmita napisał/a:
elegancko, u nas w bmw, nie ma bata żeby zejść poniżej 7 w trasie ;/

A o jakim bmw Ty mowisz?

Młody Papież - Wto 10 Sty, 2012

Marek kupuje auto
Bart - Wto 10 Sty, 2012

Młody Papież napisał/a:
Marek kupuje auto

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Młody Papież napisał/a:

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

rasta - Wto 10 Sty, 2012