Bad-i napisał/a:
Pamiętaj tylko ze w kl6 nie jeżdżą same C2ki
Prawda jeżdżą jeszcze Saxo na Ohlinsie, i sekwie citroen sporta z klatką od Wikarego
Badi raczej miał na myśli "gołodupców" Nie urażając nikogo, ale budżety chłopaków z Hond VTI to kropla tych z C2, a wola walki taka sama jak nie większa.
Młody ma rację im niższe wpisowe tym lepiej, więcej załóg. Tyle że więcej załóg to większy problem dla organizatora. Nie mam racji Rundi?
Z tym BK to dyskusyjna sprawa.
Dla mieszkańców Śląska i Zagłebia to żaden problem, aczkolwiek wstawanie o 5 rano żeby dojechać na zapoznanie na 6 żaden problem ale ludzie z Krk musieliby wstać o 3:30-4?
Wiem że sporo załóg i tak przyjeżdżało dzień wcześniej właśnie po to aby się wyspać.
Nie wiem jak w tym roku jest, ale ja bym zmienił system punktowania. W 2010 było tak, że można wygrać 4 na 5 rajdów a jednego nie dojechać i tytułu nie masz.Wrobel - Śro 24 Kwi, 2013
GeKo napisał/a:
Z tym BK to dyskusyjna sprawa.
Dla mieszkańców Śląska i Zagłebia to żaden problem, aczkolwiek wstawanie o 5 rano żeby dojechać na zapoznanie na 6 żaden problem ale ludzie z Krk musieliby wstać o 3:30-4?
Wiem że sporo załóg i tak przyjeżdżało dzień wcześniej właśnie po to aby się wyspać.
ale zapoznanie niech zostanie dzien wczesniej, duzo chlopaków ciagnie sobie rajdowki za osobowkami ktorymi pozniej robia opis wiec dla nich to zadna roznica czy sciagna je z lawety rano czy wieczor, ale duzo jest tez takich jak ja gdzie ktos im to musi przywiezc, i teraz chcac nie chcac przy dobrych ukladach musze zaplacic za kolejny nocleg...
a pewnie znajdzie sie tez takich ktorzy lawety biora z wyporzyczalni
GeKo napisał/a:
Młody ma rację im niższe wpisowe tym lepiej, więcej załóg. Tyle że więcej załóg to większy problem dla organizatora. Nie mam racji Rundi?
i pozniej ogladasz na laczonej rundzie RSMP i RPP 80 zalog a w RO 70rundi - Śro 24 Kwi, 2013 Co do wpisowego w klasie LEGEND - ona nie powstała dlatego , że zostało ustalone mniejsze wpisowe ! Ta klasa to inicjatywa zawodnika Marka Matei i on obiecywał na OKSS , że ściągnie więcej ciekawych samochodów. Wpisowe w tym przypadku ma charakter promocyjny i w zamian za mniejsze wpisowe nie można punktować w generalce a tylko w swojej klasie - to akurat na wniosek zawodników , którzy płacą pełne wpisowe.
Moim zdaniem akurat BK wieczorem po zapoznaniu to najlepsze możliwe wyjście - w sytuacji gdy masz coś nie tak to przy porannym BK jest już dla ciebie po rajdzie
Rajd Joker w Będzinie był kiedyś zorganizowany w formie jednodniowej i mimo , że to tylko RO to dał strasznie popalić jeśli idzie o zapoznanie , BK , i sam rajd więc jak dla mnie aktualna forma rozgrywania tego typu rajdów jest optymalna.
Pozostaje jeszcze temat , którego raczej nie będzie w tym roku ale w zeszłym wystąpił - Rajd Katowicki - nie ma w regulaminie nic o tym jaki charakter mają mieć odcinki - ten rajd to był nic innego jak KJS i spowodował wściekłość zawodników. AK Śląski w tym sezonie nie organizuje już tego rajdu ale temat może kiedyś powrócić bo nie jest to uregulowane w żaden sposób.was79 - Czw 25 Kwi, 2013 W sumie nie czytam, ale fajne są takie długie postyMichał - Czw 25 Kwi, 2013
rundi napisał/a:
Co do wpisowego w klasie LEGEND - ona nie powstała dlatego , że zostało ustalone mniejsze wpisowe ! Ta klasa to inicjatywa zawodnika Marka Matei i on obiecywał na OKSS , że ściągnie więcej ciekawych samochodów. Wpisowe w tym przypadku ma charakter promocyjny i w zamian za mniejsze wpisowe nie można punktować w generalce a tylko w swojej klasie - to akurat na wniosek zawodników , którzy płacą pełne wpisowe.
Moim zdaniem akurat BK wieczorem po zapoznaniu to najlepsze możliwe wyjście - w sytuacji gdy masz coś nie tak to przy porannym BK jest już dla ciebie po rajdzie
Rajd Joker w Będzinie był kiedyś zorganizowany w formie jednodniowej i mimo , że to tylko RO to dał strasznie popalić jeśli idzie o zapoznanie , BK , i sam rajd więc jak dla mnie aktualna forma rozgrywania tego typu rajdów jest optymalna.
Pozostaje jeszcze temat , którego raczej nie będzie w tym roku ale w zeszłym wystąpił - Rajd Katowicki - nie ma w regulaminie nic o tym jaki charakter mają mieć odcinki - ten rajd to był nic innego jak KJS i spowodował wściekłość zawodników. AK Śląski w tym sezonie nie organizuje już tego rajdu ale temat może kiedyś powrócić bo nie jest to uregulowane w żaden sposób.
do rybnego z tym !!qbica - Czw 25 Kwi, 2013 Maras dzisiaj testował przed Mikołowskim będzie ogień Mick - Czw 25 Kwi, 2013
qbica napisał/a:
Maras dzisiaj testował przed Mikołowskim będzie ogień
módlmy siem o metę, bo jak będzie meta to będzie ogień qbica - Czw 25 Kwi, 2013
Mick napisał/a:
qbica napisał/a:
Maras dzisiaj testował przed Mikołowskim będzie ogień
módlmy siem o metę, bo jak będzie meta to będzie ogień
zatem módlmy siem! martin.h - Pią 26 Kwi, 2013 qbica, jedziecie na oglądarę? qbica - Pią 26 Kwi, 2013
martin.h napisał/a:
qbica, jedziecie na oglądarę?
Raczej tak, chyba że będę miał jeszcze coś do roboty z R5ką na szybko, bo w niedziele ARS Rybnik zajcev_28 - Pią 26 Kwi, 2013 no musze przyznac ze odcinki ciekawe:)Bad-i - Sob 27 Kwi, 2013 Rajd Mikołowski w TVN24M - Sob 27 Kwi, 2013 To nie ogladam...GeKo - Sob 27 Kwi, 2013 Maras 2min straty na OS2 106 - Sob 27 Kwi, 2013 Bartek jadac na oponach z E troche deklasuje klase gości