To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

GeKo - Czw 25 Lut, 2010

Dolna część sprężynki tam gdzie kąt prosty druta, ma być wsunięty pod to ucho od klocka, a jej górna część takie odwrócone U ma być jakby w powietrzu nad klockiem. Ja próbowałem najpierw żeby sie klocek opierał na tym odwróconym U i to był błąd.
Anonymous - Czw 25 Lut, 2010

yyy nie widzę tego, mówisz o tym takich sprężynkach jak na obrazku na górze?

martin.h - Czw 25 Lut, 2010

Janusz napisał/a:
w sumie myślę ze w sprawie hamulców można by się martina podpytać, jemu się chyba jeszcze nie zdarzyło przypalić klocków, ani zagotować płynu.... wiec na pewno ma coś do polecenia :D

Januszku przede wszystkim zmień klocki, bo to co miałeś na autodromie to kupa :)

Bendixa mam z tyłu w pugu, klocki zmieniałem na jesień i jeszcze tam są, jeśli dobrze założymy sprężynkę to nie ma prawa wylecieć.

Janusz napisał/a:
w sumie myślę ze w sprawie hamulców można by się martina podpytać, jemu się chyba jeszcze nie zdarzyło przypalić klocków, ani zagotować płynu.... wiec na pewno ma coś do polecenia :D
Po pierwsze martin nieźle napier.dala i jest wyznawcą zasady " hamujesz - przegrywasz" ,a po drugie on ma klocki karbonlorejn ,a one jak wiemy się nie palą

p106rallye napisał/a:
Janusz napisał/a:
Po pierwsze martin nieźle napier.dala i jest wyznawcą zasady " hamujesz - przegrywasz" ,a po drugie on ma klocki karbonlorejn ,a one jak wiemy się nie palą

Może zachowasz sobie takie komentarze dla siebie, co? Ja nigdy nie pisałem, że jestem mistrzem kierownicy. Poza tym własny samochód mam od niedawna i wiem ile mnie kosztowało jego posiadanie.

strick - Czw 25 Lut, 2010

O tym ze mistrzem to nie, ale przeciez upalasz caly czas...

strick napisał/a:
O tym ze mistrzem to nie, ale przeciez upalasz caly czas...

Tak mój aniele stróżu.

GeKo - Czw 25 Lut, 2010

AndreXSi, Dokładnie te sprężynki
Bierzemy na tapetę tą pierwszą z góry.
Od lewej masz ten kąt prosty druta :D
a po prawej to odwrócone U. Rozjaśniło się? Jak nie to jutro padnę na kolana przed zadkiem Ireny i zrobię foto :D

spoko, coś tam kminię :rotfl: jak sobie nie poradzę to poproszę o klękanie ;)
Janusz - Pią 26 Lut, 2010

martin.h napisał/a:
Januszku przede wszystkim zmień klocki, bo to co miałeś na autodromie to kupa :)

ej no sportowe w końcu co nie :D czerwone nawet były :D ale to prawda ze sa kupa.... choć w sumie paliły się, ale hamowały dobrze..... Bo twardy hamulec jak beton to raczej nie wina klocka... a płynu, bądź przewodów ;)

ade - Pią 26 Lut, 2010

Janusz napisał/a:
martin.h napisał/a:

ej no sportowe w końcu co nie :D czerwone nawet były :D ale to prawda ze sa kupa.... choć w sumie paliły się, ale hamowały dobrze..... Bo twardy hamulec jak beton to raczej nie wina klocka... a płynu, bądź przewodów ;)

przewody i plyn powoduja raczej mientki a nie twardy...

jak twardy to wlasnie raczej klocki:]

Anonymous - Pią 26 Lut, 2010

Pogoda nie dopisała ,dlatego zdjęcie z neta. 1- zakładam sprężynkę(delikatna ekwilibrystyka ) na klocek znajdujący się w zacisku ,nie przekładam przez klocek dolnej cześci - tzn nie napinam jej, bo klin nie wejdzie. 2 wbijam klin 3 . Napinam sprężynkę przekładając dolną cześć przez klocek :*

Bendix to największe gówno pod słońcem.Dużo się pisało o swapie przednich hamulców. A co z tylnymi - ktoś coś wie , z C2 podchodzą,chętnie bym je zmienił .

k-mart - Pią 26 Lut, 2010

p106rallye napisał/a:
Bendix to największe gówno pod słońcem
:rotfl:
Anonymous - Pią 26 Lut, 2010

Dzięki :) jeszcze raz mówię żebyć zgłosił się po pomuk ;)

Kuźwa czasem jak napinam to myślę sobie czy te klocki mi aby nie wylecą :rotfl: , troche ryje psychę ;)

GeKo - Pią 26 Lut, 2010

To ja bylem mistrzem udało mi się założyć górne ucho spręzynki miedzy jarzmo a klocek :D :rotfl: Też chce PomuK