Witam jestem z Pz-nia , obecnie latam S3 BHZ pozdrawiam wszystkich
Siema. Fura nadal seria?
jeszcze tak ale myśle tak w marcu lub kwietniu zrobić wydech i program, dalej niewiem czy jest sens bo koszta duże a efekty małe. Tak się zastanawiam ile bedzie po sofcie + wydechu - 330ps?
po sofcie będziesz miał ~300KM
wydech może 20-30KM
najpierw bym zrobił program i zobaczył jak się jeździ
jak będzie mało to wydechfilomatic - Nie 02 Sty, 2011 witam Poznaniaka czy nie mieszkasz czasem w Plewiskach ? Widuję tam często czarne S3 z naklejką nurburgring na tylnej klapie Anonymous - Nie 02 Sty, 2011 nie u mnie nie ma żadnej naklejki
ps.ciekaw jestem czy jest duża różnica między serią S3 a S3 po zmianie programu ? Czy tak duża jak między serią Gti 5 a S3 serią?Passenger - Nie 02 Sty, 2011 Witam Skandaloo! Kolegę chyba kojarzę z forum SR PiTT - Nie 02 Sty, 2011
skandaloo napisał/a:
nie u mnie nie ma żadnej naklejki
ps.ciekaw jestem czy jest duża różnica między serią S3 a S3 po zmianie programu ? Czy tak duża jak między serią Gti 5 a S3 serią?
myślę że przyrost 30-40KM będzie odczuwalny
a jak ogólnie wrażenia po GTI?
z tego co kojarzę to chyba miałeś 5 GTI?Anonymous - Nie 02 Sty, 2011 Witam Passenger tak zgadza się SR .
Porównując GTi 5 do S3: zanim zakupiłem S3 chciałem kupić 335i , bo byłem przekonany że S3 to to samo co GTI 5 tylko trochę szybsze , ale teraz wiem dlaczego Audi jest droższe. "Gadanie" że Vw to prawie Audi to duża przesada , jakość materiałów,spasowanie,wyciszenie ,audio,prowadzenie to przepaść w stosunku do Gti . No i napęd super sprawa szczególnie zimą . Z Gti brakuje Dsg oraz co dziwne dla mnie 5 Gti ma dużo lepsze xenony. Jeśli chodzi o spalanie to wg wskazań kompa jazda typowo miejska Gti 5 14,5 do 15 natomiast S3 średnia z przebiegu 1500 km to 20,4 .Tam gdzie GTI już puchł tzn przy dużych prędkościach ponad 180 tam S3 jeszcze przyspiesza .Generalnie jestem bardzo zaskoczony-zadowolony na plus S3. PiTT - Pon 03 Sty, 2011
skandaloo napisał/a:
Witam Passenger tak zgadza się SR .
teraz wiem dlaczego Audi jest droższe. "Gadanie" że Vw to prawie Audi to duża przesada , jakość materiałów,spasowanie,wyciszenie ,audio,prowadzenie to przepaść w stosunku do Gti . No i napęd super sprawa szczególnie zimą .
to tak jak właściciel Skody próbuje wszystkim wmówić że to praktycznie Audi, tylko nie płaci za znaczek
siedziałem kiedyś w nowej S3 i w 100% się z Tobą zgadzam
golf też nie był najgorszy, ale nie ma podejścia do audi jeśli chodzi o jakośćPGmaster - Pon 03 Sty, 2011
skandaloo napisał/a:
nie u mnie nie ma żadnej naklejki
ps.ciekaw jestem czy jest duża różnica między serią S3 a S3 po zmianie programu ? Czy tak duża jak między serią Gti 5 a S3 serią?
Mysle ze bedzie podobnie
Tez kiedys szukalem S3 ale zrazilem sie tym ze bylo mi w nim ciasno w porownaniu do Golfa.Anonymous - Pon 03 Sty, 2011 tak zgadza się jest trochę mniej miejsca w S3 w porównianiu do GTI 5 ale dla mnie wystarczy niemam 190 cm wzrostu misiek86electro - Pon 03 Sty, 2011 A ile...?Jaco - Wto 04 Sty, 2011 189 Anonymous - Wto 04 Sty, 2011 Witam wszystkich.
Na forum trafiłem dzięki bizonowi. Jeżeli chodzi o motoryzacyjną przeszłość to kiedyś śmigałem Renault Clio 2 (1.4 16v wersja Dynamique - udzielałem się lekko w klubie KRC). Obecnie jeżdzę śliczną Włoszką - Alfa Romeo 156 SW, która wbrew opinii wszystkich jeździ i nie chce się zdezintegrować