Maciusiowy, a ten silnik to 86 czy 105KM? Ja już też oglądałem VII i choć nie przepadam za VW to muszę powiedzieć, że do nowego Golfa trudno mieć zastrzeżenia. VI to był syf, w środku brzydki. Co do materiałów wykończeniowych to inni mówią, że jest duża różnica pomiędzy Trendline, Comfortline i Highline. Jedyne co mi przeszkadza to to, że wielowahacz dostajemy dopiero z silnikiem 1.4 122. A VW się chwali, że zszedł z ceny w porównaniu do Golfa VI ale nie informuje że w podstawowej wersji jest belka.
I co z tego? W nieprodukowanym już Civicu TYPE R też była belka, a jednak super się prowadził.zefir - Czw 07 Lut, 2013 też nie kumam czemu z tą belką każdy się obsrywa i ma problem Walle - Czw 07 Lut, 2013 przynajmniej jest tańsza w serwisowaniu, nic się z tym nie dzieje.mi - Czw 07 Lut, 2013 ...i zajmuje mniej miejsca, i jest tańsza w produkcji...
Belka to dobro jest! W Golfie zresztą dobro nieco roztrwonione, bo pod bagażnikiem zostaje pusta przestrzeń na wielowahacz, nawet jeśli jego tam faktycznie nie ma.Bart - Czw 07 Lut, 2013 zmień ten awiator bo patrzeć nie umia!Anonymous - Czw 07 Lut, 2013
Oj będzie super supercar mi - Czw 07 Lut, 2013
Bart napisał/a:
zmień ten awiator bo patrzeć nie umia!
gówno się znasz, ej. Zdejm bryle to Cię razić przestanie.Qukie - Czw 07 Lut, 2013
B-Rey napisał/a:
Golf VI to był syf
ehh kupa jakich mało
Bart - Czw 07 Lut, 2013 na glebie i dużym kole wszystko dobrze wygląda
Ciekawe czy ma z tyłu belkę... Gaydek - Czw 07 Lut, 2013 Pass, lepiej powiedz, co teraz będzie Chloru - Czw 07 Lut, 2013 Bart, prawie wszystko a ten wyjątek tylko potwierdza regułę.B-Rey - Czw 07 Lut, 2013
Passenger napisał/a:
Ciekawe czy ma z tyłu belkę...
Na pewno, skoro FN2 prowadziła sie dobrze na belce, to wątpię żeby mclaren tracił pieniądze na wielowahacz.GeKo - Czw 07 Lut, 2013