8.1 ma najnowsze sterowniki intela, a jak intelowi ostatnio wychodzi można poczytać na forach.
Intel spieszył sterowniki juz do w7 i w8 dla najnowszych kart a teraz pewnie ten sam zespól "poprawił" te starsze.
Mi pomogło użycie dongla innej firmy, sony rozsyła dongla do użytkowników M - Śro 06 Lis, 2013 Domyślam się że zatrudnili hindusów żeby przyoszczędzić
faldzip - Śro 06 Lis, 2013
M napisał/a:
Domyślam się że zatrudnili hindusów żeby przyoszczędzić
+1 dzik - Śro 06 Lis, 2013
karoluPL napisał/a:
dzik napisał/a:
Kup kiedyś prawdziwego PC'ta z oryginalnym systemem a nie stawianym z torrentów i będzie identycznie
Dobre argumenty
widze, ze telepatycznie odkryłeś całą historię moich komputerów oraz legalności ich systemów
no i oczywiście, że mac nie jest prawdziwym komputerem, to tylko przepustka do bycia lepszym, a osx pewnie też jest z torrentów bo w polsce to wszystko kradzione i nielegalne musi być.
To powiedz jak wygląda uruchomienie nowego PC, bo wg mnie tak samo, żadnych sterowników, pierdół, działa prosto z pudełka.
karoluPL napisał/a:
dzik napisał/a:
Z W8 żadnych sterowników nie musiałem szukać, i o dziwo pięknie drukuje po sieci czego mój OSX na tej drukarce nie potrafi.
Nie używam drukarki sieciowej, to sie nie wypowiem. Mówiłem o zwykłych sprzętach plug n play, których często win 7 miał problem rozpoznać, a na osx problemu nie było.
Na OSX nie problemu z tym co działać z nim będzie, a lista tego jest duuuuużo krótsza niż w PC.
I dochodzimy do sedna, prawdziwe problemy z OSX pojawiają się w pracy sieciowej.
M napisał/a:
Domyślam się że zatrudnili hindusów żeby przyoszczędzić
Może, ale pomyśl jak dobrze musi się układać współpraca producentów sprzętu z intelem. Producenci nie mają innego wyjścia jak przyjmować sprzęt bo nie są w stanie go naprawić.
Znając życie to producenci projektowali sprzęt na referencjach, błędy na bank były wtedy znane ale to tylko drajwer i zanim klient go rozpakuje to intel dopracuje. Tak już chyba czwarty miesiąc robi. Co jest śmieszne te same błędy wpakowali do drajwerów od starych kart. Mi się nowe vaio wieszało przez drajwer i po hibernacji nie potrafiło łączyć z AP, te same błędy mam teraz w starej karcie (7-io letniej) intelowskiej na sterach dostarczonych z W8.1PiTT - Śro 06 Lis, 2013 fajna dyskusja... ale co mnie jako użytkownika to koorwa obchodzi?
kupuje nowego kompa z windowsem 8.1 i są problemy z wifi... to chyba coś nie tak...dzik - Śro 06 Lis, 2013 To prawda, ale chcesz zabić posłańca złej wiadomości a nie przyczynę.PiTT - Śro 06 Lis, 2013 nadal nie powinno mnie to interesowac
kupuje sprzet z system operacyjnym
nie są to problemy z zew. sprzętem typu karta tv lub cos innego tylko zintegrowana karta wifi ktora MUSI działać...faldzip - Śro 06 Lis, 2013
PiTT napisał/a:
nadal nie powinno mnie to interesowac
kupuje sprzet z system operacyjnym
nie są to problemy z zew. sprzętem typu karta tv lub cos innego tylko zintegrowana karta wifi ktora MUSI działać...
co nie zmienia faktu, ze ten problem z wifi, to podobna sytuacja do tej z niedzialajaca klawiatura i touchpadem w MBpro - klawiatura musi dzialac
1:1 PiTT - Śro 06 Lis, 2013 hmm pierwsze slysze o niedzialajacej klawiaturze i touchpadzie w macach... moze problem jest, ale to juz ewidentna usterka ktora zalatwia serwis
a tu mowimy o bledzie przy starownikach ktore momentalnie powinni rozwiazac
moze juz jest na to sposob... poki co szukalem i nic nie znalazlempum - Śro 06 Lis, 2013 nie do końca...