To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Nie 11 Kwi, 2010

kamil napisał/a:
o tu, tu statystyki od 85 do 08 roku. :)

http://www.policja.pl/por...1985__2008.html

a liczba samochodow na drogach w PL?

dzik - Nie 11 Kwi, 2010

eM napisał/a:
Ja jestem liberalny - niech kazdy robi jak uwaza.

Ale nie mylmy pojec, liberalnie to olewamy nakaz jazdy w pasach, kto chce ten wali po szybie, w przypadku swiatel to troche inna historia.

PiTT - Nie 11 Kwi, 2010

eM napisał/a:
kamil napisał/a:
o tu, tu statystyki od 85 do 08 roku. :)

http://www.policja.pl/por...1985__2008.html

a liczba samochodow na drogach w PL?

dokładnie, przy takim przyroście aut w kraju te statystyki są mało miarodajne
trzeba wyciągnąć jeszcze takie same dane dot. ilości aut na drogach i dopiero na siebie nałożyć

Anonymous - Nie 11 Kwi, 2010

Znacząca poprawa bezpieczeństwa na polskich drogach - w 2009 były 4 564 ofiary śmiertelne czyli prawie 900 osób mniej niż rok wcześniej .
1989 r. w Polsce było zarejestrowanych 8,5 mln pojazdów silnikowych, a w 2009 r. już prawie 21,5 mln.

Marek23 - Pon 12 Kwi, 2010

Jakarti napisał/a:
powinnismy sie nauczyc tutaj na forum starac nie przekonywac wszystkich do swojego zdania sam czasem nie daje rady ale taka prawda.
jak jest jakies zgadanienie to wlasna opinia i juz.. po co to sie na sile przekonywac i klocic

Dokładnie. Na przykład ja od zawsze starałem się Vlodarskiego przekonac o moich racjach,niestety bez skutku...

Vlodarsky - Pon 12 Kwi, 2010

Marek23 napisał/a:
Dokładnie. Na przykład ja od zawsze starałem się Vlodarskiego przekonac o moich racjach,niestety bez skutku...

:*

Janusz - Pon 12 Kwi, 2010

Pany, pomóżcie bo szukam na tej stronie info na temat jakich track day'i organizowanych przez tor, ale nie mogę nic znaleźć. Wynajęcie to pewnie będzie jakiś kosmos cenowy.... ale na track day'a może już nie, tyle ze nie mogę znaleźć info kiedy coś takiego jest organizowane i jak się to ma cenowo.
http://www.automotodrombrno.cz/en

martin.h - Pon 12 Kwi, 2010

500,- Kč / 25 minut AUTO

Termíny jízd pro automobily:
Duben: 26.,27.
Květen: 5.,25.
Červen: 17.,23.,24.
Červenec: 5.
Srpen: 5.,26.
Září: 16.

Choć cała sprawa jest troszkę bardziej skomplikowana i nie wiem czy można poprostu tak z ulicy sobie pojeździć. Niestety mój czeski wysiada :(

Bart - Pon 12 Kwi, 2010

tu masz dokładny rozkład jazdy na 2010r.:
http://www.automotodrombr...lendar-2010_958

Termíny jízd pro automobily:
Duben: 26.,27.
Květen: 5.,25.
Červen: 17.,23.,24.
Červenec: 5.
Srpen: 5.,26.
Září: 16.

Cena: 500 Kč 25 min. MOTO
500 Kč 25 min. AUTO

edit: psia mać, martin mnie ubiegł.

ciekawe ile tak normalnie łącznie się upala na naszym przeciętnym track day'u

Tyle ze po 25 minutach ciągłej jazdy w upale, to chyba opony i klocki przestaną istnieć.

martin.h - Pon 12 Kwi, 2010

Janusz napisał/a:
Tyle ze po 25 minutach ciągłej jazdy w upale, to chyba opony i klocki przestaną istnieć.

Te Twoje napewno :rotfl:

Brno to szybki tor z homologacją FIA, prędkości, jak i hamowania są na pewno z grubo ponad 100 km/h. Więc aby czuć się komfortowo to trzeba mieć dobry hamulec (płyn, przewody, klocek).

martin.h napisał/a:
Te Twoje napewno :rotfl:

teee cfaniak, ds2000 już czeka ;p

Ty za to mógłbyś jeździć na pilśniowych i i tak by im nic nie było :rotfl:

P.S proszę martina i Bartłomieja o zgłoszenie się w moim temacie ;p

bizon - Wto 13 Kwi, 2010

co moze nowy fotoszkop:

KarQ - Wto 13 Kwi, 2010

Z serii - jak się zeszmacić za parę złotych.

Kupiłem auto 8. listopada, spisaliśmy umowę, w umowie w uwagach ująłem: auto sprzedane z kompletem kluczyków i ubezpieczeniem OC.

I spokojnie jeździłem dopóki miałem ubezpieczenie tj. 15 marca. Chciałem wypowiedzieć je firmie, w której było (MTU), ale oczywiście był problem - dodzwonić się było cudem, później fax z rezygnacją, mail - okazało się, że niby nie doszedł. Olałem, przedłużyłem u nich umowę.

Przy zawieraniu nowej polisy poinformowano mnie, że jako jestem nowym właścicielem, towarzystwo zrobi kalkulację dla mojej osoby, czy np. nie miałem mniejszych zniżek niż poprzedni właściciel i czy nie będę musiał dopłacić o_O pierwszy raz się z tym spotkałem, ale OK.

Komplet zniżek jest, auto na ojca, emerytowany nauczyciel (dodatkowo 5% zniżki) więc byłem pewny, że nic nie przyślą.

Co się okazało, przyszło rozliczenie, a w nim dopłata na 130zł :|

Okazało się, że były 'właściciel' zmienił umowę (tak wnioskuję) i wypowiedział resztę składki :!:

Jeździłem przez 5miesięcy bez OC, choć na kwicie było jasno na białym od 15.III do 14.III.10.

Dopiero przy dzwonie były by problemy.

Reasumując:

Zachowanie gnoja dla paru złotych zostawiam ocenie.
MTU nie poinformowało mnie o wymówieniu OC gnojowi.

Vlodarsky - Wto 13 Kwi, 2010

jak może wycofać polisę którą Ty masz w ręku ?

on może tylko zgłosić sprzedaż auta.

coś dziwnego... może to ubezpieczalnia kombinuje ? dla mnie ubezpieczalnie to złodzieje - z doświadczenia to mówię.