to był mój tekst anjasek.. gdybym Cie nie lubił to byśmy się sądzili.. nie ma totamto:)anjas - Pon 28 Kwi, 2008
lenny napisał/a:
to był mój tekst anjasek.. gdybym Cie nie lubił to byśmy się sądzili.. nie ma totamto:)
no kurde... jeśli to był Twój tekst, to znaczy że mi go zabrałeś, bo wymyśliłem go własnogłownie!!!
No, trochę wzorowałem się na na dowcipie o Robercie Gadosze
No dobra, wpadliśmy na to równolegle, niech będzie anjas - Pon 28 Kwi, 2008 Kurde, zrobiłem śledztwo, bo już zacząłem mieć wątpliwości co do pochodzenia tego tekstu. Proszę bardzo, tu padł po raz pierwszy (3 post od góry):
http://forum.hothatch.org...er=asc&start=60
No! Michał - Wto 29 Kwi, 2008 hehehehe
szerlok lenny - Wto 29 Kwi, 2008
to znaczy że jestem schizolcem
caly czas się chwaliłem że to ja wymyśliłem...:)Anonymous - Wto 29 Kwi, 2008 anjas - Śro 30 Kwi, 2008
lenny napisał/a:
to znaczy że jestem schizolcem
caly czas się chwaliłem że to ja wymyśliłem...:)
to już nie odkręcaj
Masz prawa autorskie na używanie tego tekstu jako swojego Anonymous - Czw 08 Maj, 2008 ma ktos u nas felgi enkei?
McLaren has finally got to the bottom of the cause of Heikki Kovalainen's huge crash during the Spanish Grand Prix two weeks ago.
Engine partner Mercedes-Benz's racing chief Norbert Haug has told German publications that the left front wheel rim broke due to a production error.
It had already emerged that the brand new wheel in question had only turned a few laps out of the box before it failed.
"A Formula One rim is very complicated and comprises of several different alloys. Something has apparently gone wrong," he is quoted as saying by Bild newspaper.
McLaren's wheels are externally produced by the Japanese supplier Enkei, who are believed to now be reviewing the production and testing practices for its F1 products.
The German magazine Auto Motor und Sport reports that the wheels fitted to Lewis Hamilton's car at Barcelona were from a different Enkei batch.Maciek - Czw 08 Maj, 2008 Teraz chyba nikt. Kiedyś enkei sprzedawali w gtec.com.pl. Koła na stronie mają kozackie ps - Pią 09 Maj, 2008 Kto by tam patrzyl na wyniki treningow....
Niestety, rano nie spędziłem zbyt dużo czasu na torze z powodu drobnego problemu technicznego, związanego z tylnym zawieszeniem - powiedział Robert Kubica po pierwszym dniu treningów w Istanbul Park. - A zatem musieliśmy przenieść poranną pracę na popołudniowy program. Wykonaliśmy tylko cztery przejazdy, pracując nad oponami i set-upem. Mamy jeszcze trochę kłopotów ze zbalansowaniem samochodu, ale przetestowaliśmy kilka opcji set-upu, które teraz przeanalizujemy i wybierzemy najlepszą. Jestem pewny, że jutro będzie dobrze.
- Problem polega na tym, że opony nie nagrzewają się wystarczająco szybko - komentował Nick Heidfeld. - Długie przejazdy nie były złe. Jak tylko opony zaczynają pracować, jest OK, lecz nagrzewanie opon trwa zbyt długo. Musimy teraz nad tym popracować.
- Nie mogliśmy dzisiaj wykonać całego zaplanowanego programu - przyznał Willy Rampf. - Stało się tak dlatego, że z jednej strony zmieniały się warunki pogodowe, a z drugiej Robert miał mechaniczny problem z tylnym zawieszeniem samochodu podczas pierwszej sesji. Po południu już wszystko grało. Skoncentrowaliśmy się na porównaniu opon, dokonaliśmy również kilku zmian w set-upie. Teraz powinniśmy przeanalizować dane, aby znaleźć najlepsze ustawienie na ten wymagający tor. W sobotę i niedzielę ma być sucho.
Grand Prix Turkish Free Praktice 1 Highlights ładnie się kręcą i bokami chodzą to chyba głównie jeden zakręt jestStacho - Sob 10 Maj, 2008 Coś nie bangla bolid Kubicy jak trzeba kubas - Sob 10 Maj, 2008 eee spoko luzik sesja treningowa nic nie znaczy Zobaczymy jak bedzie w kwalifikacjach Stacho - Sob 10 Maj, 2008 Ja mam nadzieje że będzie lepiej