Anonymous - Pon 22 Mar, 2010 eee?jarek-malopolska - Nie 28 Mar, 2010 Panowie kupując do Saxo zaciski z Citroena Berlingo (LUCAS,266mm) jak mam szukać do tego tarczy i klocków ??
Powiem tak, z uwagi iż hamulec będzie większy nie potrzebuję nie wiadomo czego, tylko taką lepszą serię, czyli taniej niż np. ATE powerdisc + DS Performance..
Co wobec tego wybrać, na allegro są jakieś zestawy; np. http://www.moto.allegro.p..._4i_1_4hdi.html
zwykła tarcza brembo + ferodo PREMIER ?? Dobre to ?? Czy może coś tańszego i lepszego.. ??
W saxo idą do wymiany:
Hamulec PRZÓD:
[zaciski(266mm)] tarcze + klocki
Hamulec TYŁ:
tarcze + klocki
Nowy płyn.. jaki ?
z góry podziękował Anonymous - Nie 28 Mar, 2010
To jest akurat do boscha jarek-malopolska - Pon 29 Mar, 2010 Wiem, wiem, to miało być tylko tak dla przykładu, jak już będę wiedział jaki kloceki jaką tarcze to zamówie pod system LUKASa tylko chciałem się dowiedzieć czy TO dokładnie brembo i TE dokładnie ferodo są coś warte, czy np. za te pieniądze lepszym rozwiązaniem bedzie co innego, wcale nie musi to być Brembo i Ferodo, ale odpalając allegro od razu natrafiłem na te zestawy dlatego pytam.. przewaliłem wczoraj w nocy 63 strony tego tematu i w wiekszości jest o DS Performance, ATE Powerdisc, ogólnie o sportowych klockach i tarczach.. gdybym zostawiał serie to na pewno kupiłbym DS Performance i np. Powerdisc, ale ze udało mi sie dostać za darmo zaciski LUCASa 266mm to wrzuce je + zwykły klocek i tarcza.. zwykły, ale nie najprostszy... Stąd moje pytanie Loko - Pon 29 Mar, 2010 http://forum.hothatch.org...remier&start=45
Powyżej na zdjęciach widać moje premiery, był to taki zestaw jak chcesz mieć tarcza brembo plus premier na średnicy 266, premier nie bardzo wytrzymuje ciepło, ale też jak widzisz w tamtym temacie dużo osób jest zadowolonych.martin.h - Pon 29 Mar, 2010 Jak nie chcesz dużo wydać na klocek to możesz też kupić OMP Road & Sport, hamują fajnie, tylko nie wiem jak z dostępnością i ceną do 206 S16. Do seryjnego zacisku jest to koszt ok. 200 zł.jarek-malopolska - Pon 29 Mar, 2010 No własnie pomyślałem o OMP również.. a gdzie najlepiej/NAJTANIEJ szukać klocków i tarcz.. ?? allegro czy można gdzieś taniej wyciągnąć ??martin.h - Pon 29 Mar, 2010 OMP to pewnie Vemapol/Rallyshop. Jeśli Brembo to pewnie IC. Na allegro możesz kupić tez tarcze i nawet pewnie taniej, ale lepiej mieć pewność, że to na pewno Brembo k-mart - Pon 29 Mar, 2010 Fajnie ze martin.h bierze udzial w tym temacie!Bart - Pon 29 Mar, 2010 jarek-malopolska - Wto 30 Mar, 2010 Dzięki Marcin za pomoc k-mart - Wto 30 Mar, 2010
jarek-malopolsk napisał/a:
Dzięki Marcin za pomoc
nie ma problemu, dawaj pomogl!wasq - Wto 30 Mar, 2010 ferodo to jeszcze hamulce.netjarek-malopolska - Śro 31 Mar, 2010 póki co zaryzykuje i postawie na premiery, tym bardziej, że uda mi się chyba troszkę taniej kupić właśnie te klocki... mam nadzieję, że nie doświadcze tego co LOKO.. Tarcz to albo gładkie BREMBO lub ATE.. a co z płynem ?? Czym to zalać ??kamil - Czw 01 Kwi, 2010 jak montujesz większy zacisk i tarcze to spokojnie wystarczą Ci standardowe tarcze i klocki ATE. Standardowy układ daje spokojnie radę, a powiększony myślę, że zrobi ogromną różnicę. Zresztą spytaj innych, którzy mają tarcze 266 mm