to wrecz karkowka z grilla KonradMK - Pią 23 Kwi, 2010
bizon napisał/a:
eM napisał/a:
pyszną wyborczą kiełbasą
to wrecz karkowka z grilla
raczej socjalistyczny wyrób kiełbasopodobny. pomysł rodem z chin ludowych.Jakarti - Pią 23 Kwi, 2010
KonradMK napisał/a:
raczej socjalistyczny wyrób kiełbasopodobny. pomysł rodem z chin ludowych.
pomysl nie jest zły..
ale w PL nie do zrealizowania.
ludzie nie maja tyle rozumu zeby wziac za siebie odpowiedzialnosc. co gorsze, nawet jakby przeszlo to za 30 lat bysmy mieli fale bezdomnych itd.. i wtedy trzeba by im pomoc wiec koszt jakby podwojny - bo Panstwo kasy nie dostalo a musi wydac.
nei da rady.
odrzucam.
nastepny projekt prosze KonradMK - Pią 23 Kwi, 2010 ja odrzucam z zasady bo to socjalistyczny pomysł - każdy płaci tyle samo i dostaje tyle samo czyli gówno. idiotyzm, przecież nie o kwoty tu chodzi tylko o system jaki za tym stoi.M - Pią 23 Kwi, 2010 Pomysl nie jest zły i moze bylby nawet realny ale jest to tylko kiełba wyborcza.
Pomijam kwestie obecnej sytuacji zus ktoremu by to napewno nie pomoze i nikt na to nie pozwoli bo by sie koryto musialo skonczyc (zus musialby przynosic mniejsze straty)
ale jak sobie wyobrazacie jak Waldemar Pawlak jako prezydent mialby zrealizowac taki pomysł?KonradMK - Pią 23 Kwi, 2010
eM napisał/a:
Pomysl nie jest zły i moze bylby nawet realny ale jest to tylko kiełba wyborcza.
Pomijam kwestie obecnej sytuacji zus ktoremu by to napewno nie pomoze i nikt na to nie pozwoli bo by sie koryto musialo skonczyc (zus musialby przynosic mniejsze straty)
ale jak sobie wyobrazacie jak Waldemar Pawlak jako prezydent mialby zrealizowac taki pomysł?
PSL musiałby mieć w sejmie większość, a on by nie zawetował. tak to widzę.martin.h - Pią 23 Kwi, 2010 A ja uważam, że pomysł jest dobry.
Wolę otrzymywać kilkaset złotych więcej teraz i zainwestować w życie. Nie wybiegam w przyszłość 40 lat do przodu, więc nie interesuje mnie czy w wieku 65 lat dostanę 1200 czy 1600 zł. Zresztą jak będę miał 65 lat wystarczy mi mały własny kąt i trochę grosza na przeżycie.KonradMK - Pią 23 Kwi, 2010
martin.h napisał/a:
A ja uważam, że pomysł jest dobry.
Wolę otrzymywać kilkaset złotych więcej teraz i zainwestować w życie. Nie wybiegam w przyszłość 40 lat do przodu, więc nie interesuje mnie czy w wieku 65 lat dostanę 1200 czy 1600 zł. Zresztą jak będę miał 65 lat wystarczy mi mały własny kąt i trochę grosza na przeżycie.
podoba ci się pomysł, którego nie ma? bo Pawlak rzucił wyssaną z palca kwotę? to nie pomysł tylko czary-mary. jak będą konkrety to można będzie się zastanawiać.M - Pią 23 Kwi, 2010 Pomysł ten, dodam tylko każdy może w tej chwili zrealizować na własną rękę jeśli wykaże się odrobiną własnej inicjatywy. Nie jest potrzebny do tego Waldek "Robot" PawlakJakarti - Pią 23 Kwi, 2010
Martin napisał/a:
Wolę otrzymywać kilkaset złotych więcej teraz i zainwestować w życie. Nie wybiegam w przyszłość 40 lat do przodu, więc nie interesuje mnie czy w wieku 65 lat dostanę 1200 czy 1600 zł. Zresztą jak będę miał 65 lat wystarczy mi mały własny kąt i trochę grosza na przeżycie.
zainwestowac w zycie?
co to znaczy?
taka kase sie przejada. i nie dlatego, ze sie jest malo rozsadnym tylko kwota jest na tyle mala, ze po prostu "znika"
co do przyszlosci - teraz Cie nie interesuje ale nie daj boze cos sie stanie i kogo poprosisz o pomoc jak juz te 65 lat bedzie? panstwo
emerytura, a razcej jej koszty to nie dorazne dzialanie tylko dluga perspektywa. nie mozna postrzegac tego na zasadzie - nie obchodzi mnie co bedzie kiedys - teraz mi sie kasa przyda
EDIT: martin zdelejtował posta hehe
PS: Martin, czy Ty pracujesz teraz?Jacek - Pią 23 Kwi, 2010
martin.h napisał/a:
A ja uważam, że pomysł jest dobry.
a do tego wspominane wcześniej dopłaty do wakacji z mojej kieszeni dla emerytów nierobów leserów.... słodkiego miłego życia
(choć wcale nie mówię że dzisiaj jest ok...bo jest kurewsko daleko od ok)M - Pią 23 Kwi, 2010 Ja dlatego przeprowadzam się do Bytomia, tam jest specjalna strefa ekonomiczna
Jakarti - Pią 23 Kwi, 2010
Jacku Czajku napisał/a:
a do tego wspominane wcześniej dopłaty do wakacji z mojej kieszeni dla emerytów nierobów leserów
dokładnie tak
mam propo:
rzucamy robote i idziemy pikietowac do brukseli po kase Jacek - Pią 23 Kwi, 2010
eM napisał/a:
Ja dlatego przeprowadzam się do Bytomia, tam jest specjalna strefa ekonomiczna
a i owszem poważnie, tereny poprzemysłowe za 1zł za m2 przy jednym z największych węzłów przyszłej autostrady na śląskuBonczek - Pią 23 Kwi, 2010
eM napisał/a:
Ja dlatego przeprowadzam się do Bytomia, tam jest specjalna strefa ekonomiczna
Widzę, że już się przeniosłeś - mieszkasz tam gdzie Vlodarsky mieszkal?