To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

M - Sob 22 Sty, 2011

Ty nie rozumiesz Martin,
odszkodowanie jest za winę Państwa Polskiego w spowodowaniu śmierci tych osób.
To nie jest odszkodowanie z ubezpieczenia czy coś takiego.
Państwo dało dupy w związku z tym zginęli jego obywatele.
Np rodzicom chłopaka który został zastrzelony omylnie przez policjantów jak bandyta - państwo wypłąciło chyba 300-400k.
To żadna śmietanka.

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

Maciek jest tylko jeden problem. Sorry za takie stwierdzenie ale rząd chce sobie tymi odszkodowaniami kupic głosy wyborcze.

Dlaczego w przypadku wielu innych sytuacji nie bylo mowy o takich odszkodowaniach??

Nie bede wspominal o takich restortach jak
- szpitale i ich bledy
- policja i ich bledy
- sądownictwo i ich bledy

Mozna by wymieniac w nieskonczonosc.

M - Sob 22 Sty, 2011

Masz racje
Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

M napisał/a:
Masz racje

Dodam ze napisałem to mimo ze ostatnio na PO głosowałem :] - dodam tez ze to byl chyba pierwszy i ostatni raz ;)

M - Sob 22 Sty, 2011

Ta partia będzie miała pod koniec roku bardzo małe poparcie,
chyba że wyrzucą Tuska jako kozła ofiarnego co by było lepszym ruchem niż tworzenie nowej partii od zera. Więc i tak głosowanie na platformę będzie passe, w sumie to już jest.

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

Przepowiadac przyszłości nie potrafię, ale myślę ze mimo wszystko PO te wybory wygra i to bez problemów.
M - Sob 22 Sty, 2011

Stawiam kilkupak twojego ulubionego piwa że nie
KarQ - Sob 22 Sty, 2011

Nawet mi się nie chce wypowiadać n/t odszkodowań :|

Temat już dogadany i z góry przesądzony.

ps - Sob 22 Sty, 2011

nie ukrywam, ze jestem w szoku jak czytam, o smietankach i glosach wyborczych.

Moj poglad jest taki, ze panstwo powinno placic w kazdym przypadku, gdy z winy slabego dzialania jego instytucji gina ludzie. I to powinno placic slono. A jak widze wasze opinie na ten temat, to przeciez rzad glosy wyborcze raczej straci a nie zyska...

martin.h - Sob 22 Sty, 2011

ps napisał/a:
nie ukrywam, ze jestem w szoku jak czytam, o smietankach i glosach wyborczych.

Moj poglad jest taki, ze panstwo powinno placic w kazdym przypadku, gdy z winy slabego dzialania jego instytucji gina ludzie. I to powinno placic slono. A jak widze wasze opinie na ten temat, to przeciez rzad glosy wyborcze raczej straci a nie zyska...

ps, ja się z Tobą zgadzam, ale powinno tak płacić w każdym przypadku, a nie że jeden dostaje kilkaset tysięcy, a drugi kilka tysięcy :]

ps - Sob 22 Sty, 2011

aaa, no to luz. Inaczej nazywamy rzeczy... To, ze rodziny ofiar katastrofy Casy nie dostaly jeszcze odszkodowan, to jakis skandal!

Choc z drugiej strony nie znam szczegolow, moze sa jakies problemy w postepowaniu...

Anonymous - Sob 22 Sty, 2011

Niesioł ;/

kosmita - Sob 22 Sty, 2011

o_O
Gościu nie powinien pełnić takiej funkcji w ogóle.
Z drugiej strony, jeżeli była przyjęta zasada, że każdy ma minutę, to niektórzy sami sobie winni, że pierdolą zamiast szybko powiedzieć.

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

M napisał/a:
Stawiam kilkupak twojego ulubionego piwa że nie

It's On

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

ps napisał/a:
aaa, no to luz. Inaczej nazywamy rzeczy... To, ze rodziny ofiar katastrofy Casy nie dostaly jeszcze odszkodowan, to jakis skandal!

Choc z drugiej strony nie znam szczegolow, moze sa jakies problemy w postepowaniu...

He he jakby wszyscy za wszystkie błedy rządu tak szybko dostawali (i w takiej samej wysokosci) odszkodowania, to w ciagu roku Polska jako Państwo by padła.

Tutaj "może" sa jakies problemy w postępowaniu, a jezeli chodzi o TU154 to wszystko jasne.......

Marczuk Pazura powinna tez dostac 250K (w koncu sąd przyznał jej racje)