To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

PiTT - Pon 01 Lis, 2010

M napisał/a:
Prawda bywa frustrująca - to fakt.

życie ;)
nie wiem jaka jest prawda, więc nie będę komentował... za to niektórzy redaktorzy już wszystko wiedzą, swoją drogą tacy są najbardziej niebezpieczni bo bardzo często wprowadzają w błąd ogrom ludzi xD
eM, że się tak zapytam, skąd masz 100% pewność że to co tam jest napisane to nie jest stek bzdur wypisany przez kolejnego trzepniętego redaktorka?
chyba jesteś za bardzo ufny i bierzesz wszystko za pewnik
wystarczająca dawka bzdur dot. samej katastrofy została już napisana/powiedziana, ale niektórym ciągle mało, jak się da to trzeba iść za ciosem, może uda się kogoś oczernić, skompromitować, zniszczyć... a co tam, taka nasza wrodzona cecha xD

M - Pon 01 Lis, 2010

PiTT napisał/a:
M napisał/a:

życie ;)
nie wiem jaka jest prawda, więc nie będę komentował... za to niektórzy redaktorzy już wszystko wiedzą, swoją drogą tacy są najbardziej niebezpieczni bo bardzo często wprowadzają w błąd ogrom ludzi xD

Brzmi jak cenzura PiTT :)

PiTT - Pon 01 Lis, 2010

M napisał/a:
PiTT napisał/a:
M napisał/a:

życie ;)

Brzmi jak cenzura PiTT :)

poproszę wiarygodne źródło, bo jak dobrze zdajesz sobie sprawę, sprytny polaczek wszystko może spreparować, nawet książkę serwisową do bmw :D
nie mówię TAK nie mówię NIE
ale powstrzymuję się od osądów zanim nie poznam wiarygodnych informacji
Ty zawsze sprytnie wklejasz link i niby nic nie sugerujesz, ale w głębi duszy jesteś o tym święcie przekonany ;)
oczywiście to Twoje przekonania i nikt Ci tego nie może zabronić, ja natomiast bym podchodził do wszelkich takich nowinek z większym dystansem :faja:

M - Pon 01 Lis, 2010

PiTT napisał/a:
poproszę wiarygodne źródło, bo jak dobrze zdajesz sobie sprawę, sprytny polaczek wszystko może spreparować, nawet książkę serwisową do bmw :D
nie mówię TAK nie mówię NIE

Piotruś, źródła przecież masz podane w notatce!
Wystarczy poczytać
http://www.wirtualnemedia...przepraszac-iti
http://www.ipn.gov.pl/download.php?s=1&id=8534
http://www.wsi.emulelinki.com/aneks_9.htm

PiTT napisał/a:
ale powstrzymuję się od osądów zanim nie poznam wiarygodnych informacji

To musisz sobie sam ocenić na ile te informacje są wiarygodne.

PiTT napisał/a:
Ty zawsze sprytnie wklejasz link i niby nic nie sugerujesz, ale w głębi duszy jesteś o tym święcie przekonany ;)

Nie jest to prawdziwe, chociażby z powodu logiki. Jak możesz być pewnym jaki jestem w głębi duszy?

PiTT napisał/a:
oczywiście to Twoje przekonania i nikt Ci tego nie może zabronić, ja natomiast bym podchodził do wszelkich takich nowinek z większym dystansem :faja:

To nie ma żadnego związku z przekonaniami.
Nie są to też żadne nowinki a uporządkowana informacja z wielu lat.
Ja już o tym dawno ~wiem ale tutaj ktoś bardzo ładnie zebrał te informacje w jeden ciąg.
Ja nie chce nikogo przekonywać ale warto by było poczytać o bardzo opiniotwórczej korporacji - kto informuje Polaków? Kto wygrywa wybory? Dlaczego w niby demokracji nakur.wia się opozycję zamiast jak w każdym normalnym kraju ekipę rządzącą?

anjas - Pon 01 Lis, 2010

Widzisz Maciek, to jest kwestia postrzegania. Zdaję sobie sprawę, że postkomuchy starały się dobrze ustawić w nowej rzeczywistości i znaleźć dla siebie jakieś dojście do władzy. Ja mam jednak podejrzenie, że ich "agentem" nie jest nikt z PO ale sam Jarosław K. Przemawia za tym kilka faktów (nie w kolejności chronologicznej, bo piszę po kolei, wątpliwości, które przychodzą mi do głowy):

- skoro był takim mocnym działaczem opozycyjnym i tak silnie walczył z komuną to dlaczego nigdy nie siedział? Nie był nawet internowany w stanie wojennym.

- jak to się stało, że w czasie komuny mieszkał sobie ze swoją rodziną w willi na Żoliborzu? Podobno jego ojciec był żołnierzem AK... dlaczego po wojnie komuniści nie zrobili z nim tego samego co np. z Generałem Nilem? Co więcej, temu byłemu żołnierzowi AK pozwolili pracować na unowersytecie (o ile dobrze pamiętam), a jego dzieci wzięto do filmu... Chyba nie masz wątpliwości jak wtedy wyglądały "castingi"?

- dlaczego jedyna teczka w IPN, która oficjalnie była "podrobiona" to teczka JK? Żadna inna nie okazała się podrobiona, co więcej - z IPN wyciekała zawsze "prawda objawiona", nikt nie miał prawa dyskutować z kwitami, które wypływały z IPN poza jedną, jedyną sytuacją, w której okazało się, że jest tam teczka JK

- czy prawdziwi działacze opozycyjni mogli w czasie komuny robić kariery naukowe? Moim zdaniem raczej nie... Możesz się nabijać z Bartoszewskiego, ale on np. nie miał szansy robić kariery naukowej w czasie komuny.

- dlaczego kiedy PIS rządził przez 2 lata i miał właściwie pełną władzę (rząd, większość w sejmie, Prezydenta, IPN itd.) to nie zrobił nic z byłymi SBkami. Nie odtajnił akt, nie cofnął emerytur itd.? Spokojnie można było to zrobić, czasu było dostatecznie dużo. Za to urządzano "polowanie na czarownice". Zajmowano się jakimiś "bolkami", "dziadkami z wermahtu" zamiast podejść do tematu metodycznie i zrobić prawdziwy porządek

- "najlepszą obroną jest atak". JK atakując komuchów odsuwa od siebie podejrzenia... Jednocześnie, kiedy walczył o fotel prezydent ato nie mial skrupułów zwracania się do tej "znienawidzonej" przez siebie grupy i zachęcał ich do głosowania na niego...

To tylko kilka moich wątpliwości... serio tego nie rozumiem. Jeśli możesz mnie wyprowadzić z błędu to poproszę.

PiTT - Pon 01 Lis, 2010

jeszcze w nawiązaniu do tego co napisałeś eM
ja nie oceniam czy ktoś był współpracownikiem czy nie, ale chodzi mi o samo oskarżenie Macierewicza:
ITI stworzone zostało na Polecenie Czesława Kiszczaka oraz następnych komunistów oraz zostało przez rząd sfinansowane
wklejasz to tylko jako ciekawostkę czy jako ewidentne potwierdzenie słów Macierewicza? ;)

M - Pon 01 Lis, 2010

Bardzo możliwe że tak jest Andrzeju, to pokaże czas.
Może jest to dobrze zgrana banda odgrywająca przed nami dobre przedstawienie.
Możesz mieć racje w tym co piszesz - faktycznie to wygląda na kolaborację.
Ale czy wszystko można kontrować Jarkiem? A co będzie jak go zabraknie?

M - Pon 01 Lis, 2010

PiTT napisał/a:
ja nie oceniam czy ktoś był współpracownikiem czy nie, ale chodzi mi o samo oskarżenie Macierewicza:
ITI stworzone zostało na Polecenie Czesława Kiszczaka oraz następnych komunistów oraz zostało przez rząd sfinansowane
wklejasz to tylko jako ciekawostkę czy jako ewidentne potwierdzenie słów Macierewicza? ;)

Wklejam to jako coś co możesz przeczytać a wyciąganie wniosków pozostawiam tobie - jaki w tym sens żeby pisać co kto ma myśleć.

anjas - Pon 01 Lis, 2010

M napisał/a:
Ale czy wszystko można kontrować Jarkiem? A co będzie jak go zabraknie?

ale to przecież nie kontra. Chodzi mi tylko o kwestię postrzegania.
Panuje ostatnio (szczególnie na wykopie i kilku innych serwisach) moda na dowalanie TVN i mejnstrimowi. Niestety mam wrażenie, że ludzie którzy to robią często nie robią tego ze względu na fakty i konkrety tylko płyną z jakimś innym nurtem. Wystarczy, że ktoś na pokazywarce napisze, że TVN to żydzi albo komuchy i od razu robi się szum na pół internetu. Zresztą jeśli zarzuca się TVNowi, że powstał z inspiracji służb (może to prawda, ja nie wiem) to dlaczego tego samego nie zarzuca się TVP? Przecież tam też słyżby rządziły przez lata i to dosyć oficjalnie. Skoro uważa się, że TVP mogło się zmienić to dlaczego nie pozwala się na taką "przemianę" np. TVNowi?
Jaki ma dzisiaj sens cofanie się o 20 lat i zastanawianie się czy Walter rozmawiał z Urbanem czy nie. Może rozmawiał... może dostał pomoc w otwarciu telewizji ale kiedy już ją rozbuchał to odwrócił się dupą do swoich "mocodawców" bo już nic mu nie mogli zrobić. Sam znam kilka takich przypadków i wiem, że to możliwe.
Dlatego uważam, że dzieciaki z wykopu gówno wiedzą, gówno widzieli a starają się być wielkimi kontestatorami. Zresztą w sumie to prawo wieku, ja też kiedyś byłem bardzo zbuntowany i głosowałem na Korwina :) .

PiTT - Pon 01 Lis, 2010

M napisał/a:
PiTT napisał/a:

Wklejam to jako coś co możesz przeczytać a wyciąganie wniosków pozostawiam tobie - jaki w tym sens żeby pisać co kto ma myśleć.

spoko :)
ciekawe czy jakby pan Solorz vel Krok nieco bardziej interesował się obecną opozycją to też by się znalazły jakieś ciekawostki :D
chociaż z tego co mi wiadomo to ten pan ma na swoim koncie kilka barwnych historii :>
jako zwykli obywatele możemy tylko gdybać i nakręcać się kolejnymi newsami renomowanych dziennikarzy ;D

M - Pon 01 Lis, 2010

anjas napisał/a:
ale to przecież nie kontra. Chodzi mi tylko o kwestię postrzegania.

No ja wiem ale moja kwestia postrzegania jest taka że często odpowiedz konczy się "A JAREK" lub "A PIS JAK RZĄDZIŁ" - jaki by nie byl kierunek dyskusji wszystko można zalać dowolną ilością Jarka. To też odnosząc się do dalszej części twojej wypowiedzi bardzo często zachowanie "dzieciakow z wykopu oraz innych serwisów"

anjas napisał/a:
Niestety mam wrażenie, że ludzie którzy to robią często nie robią tego ze względu na fakty i konkrety tylko płyną z jakimś innym nurtem.

Być może należałoby sprawdzić każdy przypadek z osobna.
anjas napisał/a:
Zresztą jeśli zarzuca się TVNowi, że powstał z inspiracji służb (może to prawda, ja nie wiem) to dlaczego tego samego nie zarzuca się TVP? Przecież tam też słyżby rządziły przez lata i to dosyć oficjalnie. Skoro uważa się, że TVP mogło się zmienić to dlaczego nie pozwala się na taką "przemianę" np. TVNowi?

To bardzo proste. TVP jest finansowane ze środków publicznych.
Chociaż i tak zgadzam się z tobą. W TVP rządzi ten kto aktualnie ma większość polityczną w "krajowej radzie". Nie wiem co gorsze.
anjas napisał/a:
Jaki ma dzisiaj sens cofanie się o 20 lat i zastanawianie się czy Walter rozmawiał z Urbanem czy nie. Może rozmawiał... może dostał pomoc w otwarciu telewizji ale kiedy już ją rozbuchał to odwrócił się dupą do swoich "mocodawców" bo już nic mu nie mogli zrobić. Sam znam kilka takich przypadków i wiem, że to możliwe.
Dlatego uważam, że dzieciaki z wykopu gówno wiedzą, gówno widzieli a starają się być wielkimi kontestatorami. Zresztą w sumie to prawo wieku, ja też kiedyś byłem bardzo zbuntowany i głosowałem na Korwina :) .

:]

anjas - Wto 02 Lis, 2010

to jeszcze w nawiązaniu do wolności gospodarczej, która była niedawno dyskutowana. Artykuł może nie powalający, ale całkiem dobrze opisujący o co chodzi.
Narzekający, że w Polsce jest coraz gorzej w tym zakresie mogą spojrzeć na wykres 2 i zobaczyć jak sytuacja wyglądała np. w 2007 roku :)

http://www.nbportal.pl/pl...ci_gospodarczej

PiTT - Sob 06 Lis, 2010

co sądzicie o najnowszych zmianach w PiSie i decyzjach Jarosława vel Booster?
dzik - Sob 06 Lis, 2010

PIS - Przezes i starczy
saxorulez - Sob 06 Lis, 2010

Jestem w USA i aż tutaj o tym głośno :)