życie
nie wiem jaka jest prawda, więc nie będę komentował... za to niektórzy redaktorzy już wszystko wiedzą, swoją drogą tacy są najbardziej niebezpieczni bo bardzo często wprowadzają w błąd ogrom ludzi
eM, że się tak zapytam, skąd masz 100% pewność że to co tam jest napisane to nie jest stek bzdur wypisany przez kolejnego trzepniętego redaktorka?
chyba jesteś za bardzo ufny i bierzesz wszystko za pewnik
wystarczająca dawka bzdur dot. samej katastrofy została już napisana/powiedziana, ale niektórym ciągle mało, jak się da to trzeba iść za ciosem, może uda się kogoś oczernić, skompromitować, zniszczyć... a co tam, taka nasza wrodzona cecha M - Pon 01 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
M napisał/a:
Prawda bywa frustrująca - to fakt.
życie
nie wiem jaka jest prawda, więc nie będę komentował... za to niektórzy redaktorzy już wszystko wiedzą, swoją drogą tacy są najbardziej niebezpieczni bo bardzo często wprowadzają w błąd ogrom ludzi
Brzmi jak cenzura PiTT PiTT - Pon 01 Lis, 2010
M napisał/a:
PiTT napisał/a:
M napisał/a:
Prawda bywa frustrująca - to fakt.
życie
Brzmi jak cenzura PiTT
poproszę wiarygodne źródło, bo jak dobrze zdajesz sobie sprawę, sprytny polaczek wszystko może spreparować, nawet książkę serwisową do bmw
nie mówię TAK nie mówię NIE
ale powstrzymuję się od osądów zanim nie poznam wiarygodnych informacji
Ty zawsze sprytnie wklejasz link i niby nic nie sugerujesz, ale w głębi duszy jesteś o tym święcie przekonany
oczywiście to Twoje przekonania i nikt Ci tego nie może zabronić, ja natomiast bym podchodził do wszelkich takich nowinek z większym dystansem M - Pon 01 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
poproszę wiarygodne źródło, bo jak dobrze zdajesz sobie sprawę, sprytny polaczek wszystko może spreparować, nawet książkę serwisową do bmw
nie mówię TAK nie mówię NIE
ale powstrzymuję się od osądów zanim nie poznam wiarygodnych informacji
To musisz sobie sam ocenić na ile te informacje są wiarygodne.
PiTT napisał/a:
Ty zawsze sprytnie wklejasz link i niby nic nie sugerujesz, ale w głębi duszy jesteś o tym święcie przekonany
Nie jest to prawdziwe, chociażby z powodu logiki. Jak możesz być pewnym jaki jestem w głębi duszy?
PiTT napisał/a:
oczywiście to Twoje przekonania i nikt Ci tego nie może zabronić, ja natomiast bym podchodził do wszelkich takich nowinek z większym dystansem
To nie ma żadnego związku z przekonaniami.
Nie są to też żadne nowinki a uporządkowana informacja z wielu lat.
Ja już o tym dawno ~wiem ale tutaj ktoś bardzo ładnie zebrał te informacje w jeden ciąg.
Ja nie chce nikogo przekonywać ale warto by było poczytać o bardzo opiniotwórczej korporacji - kto informuje Polaków? Kto wygrywa wybory? Dlaczego w niby demokracji nakur.wia się opozycję zamiast jak w każdym normalnym kraju ekipę rządzącą?anjas - Pon 01 Lis, 2010 Widzisz Maciek, to jest kwestia postrzegania. Zdaję sobie sprawę, że postkomuchy starały się dobrze ustawić w nowej rzeczywistości i znaleźć dla siebie jakieś dojście do władzy. Ja mam jednak podejrzenie, że ich "agentem" nie jest nikt z PO ale sam Jarosław K. Przemawia za tym kilka faktów (nie w kolejności chronologicznej, bo piszę po kolei, wątpliwości, które przychodzą mi do głowy):
- skoro był takim mocnym działaczem opozycyjnym i tak silnie walczył z komuną to dlaczego nigdy nie siedział? Nie był nawet internowany w stanie wojennym.
- jak to się stało, że w czasie komuny mieszkał sobie ze swoją rodziną w willi na Żoliborzu? Podobno jego ojciec był żołnierzem AK... dlaczego po wojnie komuniści nie zrobili z nim tego samego co np. z Generałem Nilem? Co więcej, temu byłemu żołnierzowi AK pozwolili pracować na unowersytecie (o ile dobrze pamiętam), a jego dzieci wzięto do filmu... Chyba nie masz wątpliwości jak wtedy wyglądały "castingi"?
- dlaczego jedyna teczka w IPN, która oficjalnie była "podrobiona" to teczka JK? Żadna inna nie okazała się podrobiona, co więcej - z IPN wyciekała zawsze "prawda objawiona", nikt nie miał prawa dyskutować z kwitami, które wypływały z IPN poza jedną, jedyną sytuacją, w której okazało się, że jest tam teczka JK
- czy prawdziwi działacze opozycyjni mogli w czasie komuny robić kariery naukowe? Moim zdaniem raczej nie... Możesz się nabijać z Bartoszewskiego, ale on np. nie miał szansy robić kariery naukowej w czasie komuny.
- dlaczego kiedy PIS rządził przez 2 lata i miał właściwie pełną władzę (rząd, większość w sejmie, Prezydenta, IPN itd.) to nie zrobił nic z byłymi SBkami. Nie odtajnił akt, nie cofnął emerytur itd.? Spokojnie można było to zrobić, czasu było dostatecznie dużo. Za to urządzano "polowanie na czarownice". Zajmowano się jakimiś "bolkami", "dziadkami z wermahtu" zamiast podejść do tematu metodycznie i zrobić prawdziwy porządek
- "najlepszą obroną jest atak". JK atakując komuchów odsuwa od siebie podejrzenia... Jednocześnie, kiedy walczył o fotel prezydent ato nie mial skrupułów zwracania się do tej "znienawidzonej" przez siebie grupy i zachęcał ich do głosowania na niego...
To tylko kilka moich wątpliwości... serio tego nie rozumiem. Jeśli możesz mnie wyprowadzić z błędu to poproszę.PiTT - Pon 01 Lis, 2010 jeszcze w nawiązaniu do tego co napisałeś eM
ja nie oceniam czy ktoś był współpracownikiem czy nie, ale chodzi mi o samo oskarżenie Macierewicza:
ITI stworzone zostało na Polecenie Czesława Kiszczaka oraz następnych komunistów oraz zostało przez rząd sfinansowane
wklejasz to tylko jako ciekawostkę czy jako ewidentne potwierdzenie słów Macierewicza? M - Pon 01 Lis, 2010 Bardzo możliwe że tak jest Andrzeju, to pokaże czas.
Może jest to dobrze zgrana banda odgrywająca przed nami dobre przedstawienie.
Możesz mieć racje w tym co piszesz - faktycznie to wygląda na kolaborację.
Ale czy wszystko można kontrować Jarkiem? A co będzie jak go zabraknie?M - Pon 01 Lis, 2010
PiTT napisał/a:
jeszcze w nawiązaniu do tego co napisałeś eM
ja nie oceniam czy ktoś był współpracownikiem czy nie, ale chodzi mi o samo oskarżenie Macierewicza:
ITI stworzone zostało na Polecenie Czesława Kiszczaka oraz następnych komunistów oraz zostało przez rząd sfinansowane
wklejasz to tylko jako ciekawostkę czy jako ewidentne potwierdzenie słów Macierewicza?
Wklejam to jako coś co możesz przeczytać a wyciąganie wniosków pozostawiam tobie - jaki w tym sens żeby pisać co kto ma myśleć.anjas - Pon 01 Lis, 2010
M napisał/a:
Ale czy wszystko można kontrować Jarkiem? A co będzie jak go zabraknie?
ale to przecież nie kontra. Chodzi mi tylko o kwestię postrzegania.
Panuje ostatnio (szczególnie na wykopie i kilku innych serwisach) moda na dowalanie TVN i mejnstrimowi. Niestety mam wrażenie, że ludzie którzy to robią często nie robią tego ze względu na fakty i konkrety tylko płyną z jakimś innym nurtem. Wystarczy, że ktoś na pokazywarce napisze, że TVN to żydzi albo komuchy i od razu robi się szum na pół internetu. Zresztą jeśli zarzuca się TVNowi, że powstał z inspiracji służb (może to prawda, ja nie wiem) to dlaczego tego samego nie zarzuca się TVP? Przecież tam też słyżby rządziły przez lata i to dosyć oficjalnie. Skoro uważa się, że TVP mogło się zmienić to dlaczego nie pozwala się na taką "przemianę" np. TVNowi?
Jaki ma dzisiaj sens cofanie się o 20 lat i zastanawianie się czy Walter rozmawiał z Urbanem czy nie. Może rozmawiał... może dostał pomoc w otwarciu telewizji ale kiedy już ją rozbuchał to odwrócił się dupą do swoich "mocodawców" bo już nic mu nie mogli zrobić. Sam znam kilka takich przypadków i wiem, że to możliwe.
Dlatego uważam, że dzieciaki z wykopu gówno wiedzą, gówno widzieli a starają się być wielkimi kontestatorami. Zresztą w sumie to prawo wieku, ja też kiedyś byłem bardzo zbuntowany i głosowałem na Korwina .PiTT - Pon 01 Lis, 2010
M napisał/a:
PiTT napisał/a:
jeszcze w nawiązaniu do tego co napisałeś eM
wklejasz to tylko jako ciekawostkę czy jako ewidentne potwierdzenie słów Macierewicza?
Wklejam to jako coś co możesz przeczytać a wyciąganie wniosków pozostawiam tobie - jaki w tym sens żeby pisać co kto ma myśleć.
spoko
ciekawe czy jakby pan Solorz vel Krok nieco bardziej interesował się obecną opozycją to też by się znalazły jakieś ciekawostki
chociaż z tego co mi wiadomo to ten pan ma na swoim koncie kilka barwnych historii
jako zwykli obywatele możemy tylko gdybać i nakręcać się kolejnymi newsami renomowanych dziennikarzy M - Pon 01 Lis, 2010
anjas napisał/a:
ale to przecież nie kontra. Chodzi mi tylko o kwestię postrzegania.
No ja wiem ale moja kwestia postrzegania jest taka że często odpowiedz konczy się "A JAREK" lub "A PIS JAK RZĄDZIŁ" - jaki by nie byl kierunek dyskusji wszystko można zalać dowolną ilością Jarka. To też odnosząc się do dalszej części twojej wypowiedzi bardzo często zachowanie "dzieciakow z wykopu oraz innych serwisów"
anjas napisał/a:
Niestety mam wrażenie, że ludzie którzy to robią często nie robią tego ze względu na fakty i konkrety tylko płyną z jakimś innym nurtem.
Być może należałoby sprawdzić każdy przypadek z osobna.
anjas napisał/a:
Zresztą jeśli zarzuca się TVNowi, że powstał z inspiracji służb (może to prawda, ja nie wiem) to dlaczego tego samego nie zarzuca się TVP? Przecież tam też słyżby rządziły przez lata i to dosyć oficjalnie. Skoro uważa się, że TVP mogło się zmienić to dlaczego nie pozwala się na taką "przemianę" np. TVNowi?
To bardzo proste. TVP jest finansowane ze środków publicznych.
Chociaż i tak zgadzam się z tobą. W TVP rządzi ten kto aktualnie ma większość polityczną w "krajowej radzie". Nie wiem co gorsze.
anjas napisał/a:
Jaki ma dzisiaj sens cofanie się o 20 lat i zastanawianie się czy Walter rozmawiał z Urbanem czy nie. Może rozmawiał... może dostał pomoc w otwarciu telewizji ale kiedy już ją rozbuchał to odwrócił się dupą do swoich "mocodawców" bo już nic mu nie mogli zrobić. Sam znam kilka takich przypadków i wiem, że to możliwe.
Dlatego uważam, że dzieciaki z wykopu gówno wiedzą, gówno widzieli a starają się być wielkimi kontestatorami. Zresztą w sumie to prawo wieku, ja też kiedyś byłem bardzo zbuntowany i głosowałem na Korwina .
anjas - Wto 02 Lis, 2010 to jeszcze w nawiązaniu do wolności gospodarczej, która była niedawno dyskutowana. Artykuł może nie powalający, ale całkiem dobrze opisujący o co chodzi.
Narzekający, że w Polsce jest coraz gorzej w tym zakresie mogą spojrzeć na wykres 2 i zobaczyć jak sytuacja wyglądała np. w 2007 roku
http://www.nbportal.pl/pl...ci_gospodarczejPiTT - Sob 06 Lis, 2010 co sądzicie o najnowszych zmianach w PiSie i decyzjach Jarosława vel Booster?dzik - Sob 06 Lis, 2010 PIS - Przezes i starczysaxorulez - Sob 06 Lis, 2010 Jestem w USA i aż tutaj o tym głośno