To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - WST LAP RACE

M - Pon 14 Paź, 2013

Proszę o spokój i kulturę na forum.
Stf - Pon 14 Paź, 2013

Kamil - chyba źle zrozumiałeś. To chodziło o te gorące głowy które w real race idą na grubo nie respektując zasad.

Ja tam w real race nie startuję bo znając siebie to wchodziłbym pod pachę podobnie jak ten z BMW. Jeździć gęsiego nie potrafię a za słabe auto aby kogokolwiek na prostej wyprzedzić :faja:

faldzip - Pon 14 Paź, 2013

Stf napisał/a:
Bezwzgledny zakaz wyprzedzania w zakrecie

ale to jak to? znaczy mozna wyprzedzac tylko na prostej?

Stf - Pon 14 Paź, 2013

faldzip napisał/a:
Stf napisał/a:
Bezwzgledny zakaz wyprzedzania w zakrecie

ale to jak to? znaczy mozna wyprzedzac tylko na prostej?

tak. to amatorska impreza, nie wpp. trudno wymagać aby wszyscy znali niepisane reguły jazdy 2w.

Janusz - Pon 14 Paź, 2013

gdzie w tedy sens tego wyścigu ?? jak ktoś przed Toba zamula w zakrecie to i tak z niego szybciej nie wyjdziesz..... czyli wychodzi ze to takie kilka ćwiartek z rolki :P
Stf - Pon 14 Paź, 2013

dlatego z punktu widzenia słabych aut średni fun.
faldzip - Pon 14 Paź, 2013

Janusz napisał/a:
gdzie w tedy sens tego wyścigu ?? jak ktoś przed Toba zamula w zakrecie to i tak z niego szybciej nie wyjdziesz..... czyli wychodzi ze to takie kilka ćwiartek z rolki :P

tez wlasnie odnosze takie wrazenie :>

Janusz - Pon 14 Paź, 2013

kurde, to lipa troche... myślałem ze to normalny wyścig z tym ze ze względu na różnorodność mocową, dla większej rozrywki mocne fury puszczane sa z tyłu :) a tak brzmi to strasznie bananowo ;/
Pirania - Pon 14 Paź, 2013

to jest martwy przepis, jeśli jest takowy na wst...
Stf - Pon 14 Paź, 2013

to są reguły tptd nie wst. w Ułężu brak tego zakazu. tak na dobrą sprawę podchodzenie do zakrętu jest kluczowe, zawsze gdy ktoś na wejściu zostawia miejsce na co najmniej szerokość auta powinien kontrolować w lusterku czy kogoś tam nie ma. jeśli jednak wprowadzamy zakaz wyprzedzania w winklu to jest to kluczowe i koniec. tym bardziej że dokładnie o takiej sytuacji jak Rasta-Wower była mowa na koordynacji przed imprezą i precyzyjnie zakazano takich manewrów.
Kamill - Pon 14 Paź, 2013

Stf napisał/a:
Kamil - chyba źle zrozumiałeś. To chodziło o te gorące głowy które w real race idą na grubo nie respektując zasad.

Sory nie ogarłem :faja:

Bedzie nauczka na drugi raz zeby nie brac do reala ludzi z "ulicy". Nie wiem jak było wcześniej, ale od kad ja jestem w wst to zazwyczaj wszyscy którzy jechali reala się znali i nikt nikomu krzywdy z premedytacją nie chciał zrobić.

Szkoda że akurat trafiło na świeżo pomalowana furę i świeżo wstawiony błotnik :/

rasta - Pon 14 Paź, 2013

Takie moje szczęście :D
roj - Pon 14 Paź, 2013

Kamill napisał/a:
Nie wiem jak było wcześniej, ale od kad ja jestem w wst to zazwyczaj wszyscy którzy jechali reala się znali i nikt nikomu krzywdy z premedytacją nie chciał zrobić.

piękny był lewy zakręt na ułężu gdzie (chyba czarny typeR VII) gość poleciał prosto na centrymetry od innych fur - bo tak przestrzelił zakręt. rozumiem, że reszta go dobrze znała i kalkulowała szpital w kosztach imprezy :]

Kenet - Pon 14 Paź, 2013

Niestety takie ryzyko, na Ułężu nie ma zakazów i wiele razy była fajna walka, wystarczy pooglądać onboardy. Niestety nie każdy potrafi zachować zimną głowę, albo brakuje mu podstawowego doświadczenia (patrz Typer EP3, który przestrzelił zakręt i cudem nie wjechał komuś w bok na jednym ostatnich Ułężowych WST). Mi tam się real zawsze podobał, było z kim powalczyć jak już grube ryby odjechały do przodu. Emocje pierwsza klasa, a żeby oceniać trzeba spróbować.
anjas - Pon 14 Paź, 2013

i jeszcze był przecież ten Typer na Ułężu co przestrzelił